Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.6 sidi fren & direksiyon & gaz tepkisinde sorunlar

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: hayabusa View Post
    Akü ile nasıl bir bağlantısı var bilmiyorum ama, vakumun olmaması yada az olması, vakum tankında çatlak hortumda yırtık yada bağlantı noktalarında gevşeklik vs gibi durumlarda fren pedalı sertleşiyor. Birde değişken geometrili turbo kullanıyoruz. Turbo pal hareketini vakum tetikliyor.Vakumun az olması yada hiç olmaması turbo geometrisini etkileyeceğinden bu direk araç motor performansınıda etkileyecektir.
    Bu ifadeyi yazarken turbo selenoid valfinin normal çalıştığını farz ediyorum.

Yorum

Bu ifadeyi yazarken turbo selenoid valfinin normal çalıştığını farz ediyorum.
      Aküye direksiyondan dolayı düşünmekteyim direk çalışma anında olmasada,turbo ile kontroller yapıldı vakumda dahil buna, malesef şöyle bir durum canımı çok sıkmakta özel ve yetkili servisler 97 den beri opel marka araç kullandığım dan dolayı arkadaş durumundayız hepsiyle fakat yeni ustalar diyim tamamen haklı olarak arıza kodu üstünde yürüyorlar buda beni geriyor evet bir çok mekanik kapalı sensör vsss arıxa kodu yardımı gerektiriyor kabul ediyorum ama sizin dediğiniz kontrollere adamları yönlendiremiyorum yok abi ordan olsa arıza kodu verir falan filan,servislere karşı çok kızgınım kaybedilen noktada tamamen budur.Bundan önceki astra j aracımın basit bir emme manifold contasının tespiti bana 1500 km deneme ve 1 ay servis süresine mal olmuştu toplamda 7 kez yetkili servise girdi araç conta masrafıda 85 tl idi 2013 de yani demem o ki bu işler bu kontroller bizde zor.Opel türkiyede yetersiz bu konularda,şimdi özetle dediklerinize katılıyorum 3 5 tane mekanik elemanın arıza tespiti işi çözer ama kabullendirmek istemelerini bilgisizliklerine veriyorum.Sorun çok basit ama nokta atışı yapacak adam yok,anlatıyorsun adama dur bir test edelim gönderiyorlar şef ustasını evet abi gaz sertleşmez bu arabada elektronik yani potansiyometre aracığıyla iletiliyor.Evet aradığımızda tamda bu cevaptı diyorum.Tam gaza basıyor abi süper çekiş var diyor derdimiz bu değil diyorum o zaman bırak diyor hadi bırakıym diyorm iki gün orda sonra ? Birşey bulamadık normal geliyor diyor ee hak vericem araba anlık değişiyor.Bir daha vakum kontrol ettriyim olmazsa turbo kontrolü yapalm tüm bağlantı elemanlarıyla.

Yorum

Servisle ilgili yaşanılan sıkıntıların Opel'le pek alakası yok, tüm servisler böyle. İşi bilen adam az, işi bildiği düşünülen adamlar eğitimsiz, çoğu sadece tecrübe ile usta olmuşlar. Usta oldukları konuda tecrüblerinden farklı bir araç/sistem gördüklerinde altından kalkamıyorlar. Birazcık ustalaşan adam çalışmayı bırakıp masa başında oturuyor, işleri hep çıraklar yapıyor. Masa başında oturdukları süre uzadıkça konudan da uzaklaşıyorlar.

Yorum

Size tavsiyem bir ODB cihazı alın aşağıya link vericem. Buradan aracınızın vakum ve bost değerini takip edin. Ve hatta aynı araca sahip bir arkadaşımızda video çeksin arac hareket halında vites değişimlerinde vacum ve boost değerlerini sizde bir karşılaştırın. Eski aracım yine PSA grubu turbo dizeldi. Orada da buna benzer bir sorun yaşayan arkadaşlar olmuştu. Sorun vakum tankında çıkmıştı. Tank dediğimie bakmayın küçük bir plastik kutu.Tankda çatlaklar varmış ve vakum kaynediyormuş araç. Araç yüksek devirlere çıkınca sorun yok ama torkun1750rpm başladığı araçlar kafasına göre bazen 1750rpm bazen 2300rpm bazen 2700rpm de tork vermeye yada turbonun boost ettiğini söylüyorlardı.

Yorum

Elm 327 Obd2 Süper Mini Bluetoothlu V2.1 Arıza Tespit Cihazı 28,80 TL ve ücretsiz kargo ile n11.com'da! Tespit Ve Test Cihazları fiyatı Yedek Parça kategorisinde.

Yorum

Teşekkürler bilginize mantıklı bir yöntem denicem.Siz denedinizmi bu cihazı bizim araçlara uygunmudur ?

Yorum

Bu cihazlardan aldım, SIDI aracıma taktım ve araç hareket etmemle birlikte kafayı yedi, elektronik hata mesajları ile birlikte araç gitmez oldu (sanki boşa almış gibi); anında sağa çekip söktüm, her şey normale döndü. Korkumdan da bir daha takıp deneyemedim.

Yorum

Ben Son 3 aracımda kullanıyorum, Torque programı ile hiçbir sorun yaşamadım, yaşayanıda duymadım.Ve hatta benim cihaz aracımda hep takılıdır.

Yorum

Ben Son 3 aracımda kullanıyorum, Torque programı ile hiçbir sorun yaşamadım, yaşayanıda duymadım.Ve hatta benim cihaz aracımda hep takılıdır.
                    Ben de hepsinde sorun olacak demedim zaten; alan arkadaşların aklında olsun, tehlike yaşamasınlar diye başımdan geçeni anlattım. Aynı cihazla makyajsız kasa aracımda ben de sorun yaşamadım. Makyajlı kasada ise anlattığım gibi tehlikeli bir soruna neden oldu. Çin malı ucuz cihazlar bunlar, kalite kontrol vs yok.

Yorum

İşleniyor...
                    X