Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Geç ısınma ve hararet düşme sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: alper88 View Post
    Şimdi özellikle konuyu bir de ısı transferi açısından ele almakta fayda var.
    Aracı çalıştırdınız rölantide motor ısınmaya başladı devir düşük ve su radyatörden düşük bir hızda geçiyor. Hararet yükselmeye başladı haliyle. Ardından harekete geçiyorsunuz bir müddet daha yükseliyor fakat sonra düşüyor. Buradaki düşmenin sebebi sizin hareket halinde radyatörünüzden geçen hava debisi ve hızının artmasıdır. Yani akışkanın hızını arttırarak ısı transferini arttırıyorsunuz ve motor soğutma suyunun sıcaklığı da buna bağlı olarak düşüyor. Ancak bir zaman sonra karşılıklı olarak su sıcaklığı da arttığı için sistem kendini dengeliyor.
    Kesinlikle katılıyorum, bu durumu bende yaşadım. Normal bir durum, ilk zamanlar bende farklı düşünüyordum (1 - 2 km içinde bu kadar hızlı ısınıp soğuması) kayıt altına aldım ve ısrarım üzerine serviste devir daim ve elektronik termostat değiştirildi. İlk aldığım da olmadı ve sonrası az biraz dalgalanma yapar gibi oldu, hava mı derken günün ilk çalıştırmasını yapmadan yedek depo antifriz kapağını açıp 3-5 sn sonra kapattığımda nerdeyse hiç olmadığını gördüm. 2-3 gün yaptım ve sonrası artık yapmadı.

Yorum

İşleniyor...
    X