Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Külbütör (motor üst) kapağı arızası.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Külbütör (motor üst) kapağı arızası.

Arkadaşlar Merhaba.

Aracım 2009 model A16LET motor İnsignia.. Aracımın motorunda üfleme sesi geliyordu .( Buzdolaplarının arkasında dolanan hava sesi gibi) Tamircime (Ankara Şaşmaz Opel Garajım) götürdüm. Arıza kodu 2189 verdi. Ve durum Külbütör kapağını diğer adıyla motor üst kapağını diğer adıyla sibop üst kapağını gösteriyormuş.

Ve 2 gün önce motor arıza ışığı tekrar yandı. LPG AFR ayarlarımı yapan Akif Beyle koordine kurdum ve arıza kodunu ve külbütör kapağının durumunu söyledim. Kendisi de bu kapaktaki arızanın LPG ye sıkıntı yapabileceğini söyledi.

Bu kapak üzerinde diyafram varmış ve yırtılıyor muş? Bu da hava yakıt karışımını bozarak araçta arıza lambasının yanmasına ve dolayısıyla LPG de soruna neden oluyor.

Sorun şu ki Külbütör kapağının tamiri yani diyaframın onarımı veya değişimi olmuyormuş. Komple kapak değişmesi gerek dediler. Fiyatı da baya var. 700 TL.

Bu konuda daha önce tecrübesi olan var mı acaba ?

Külbütör kapağında diyafram falan olmaz bildiğim kadarı ile ki hava yakıt karışımının oluğu yer de emme manifoldudur. Kaldı ki üst kapak 700 TL'den çok daha pahalı bir parça. Bahsetmiş olduğunuz LPG regülatörü olmasın. Onun içerisinde diyafram var.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

https://www.aykocotomotiv.com.tr/Kat...M/5607258E/928 bu sitede 3 ncü resimde görülen ve aşağıda ki linkte kendisi gözüken parça imiş.

Motor ve Şanzıman ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Motor ve Şanzıman çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.

Yorum

iyi günler bende geçen hafta değiştim manisa salihlide bir usta değişti diyafram parça 200 tl di galiba.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tete4426 View Post
          iyi günler bende geçen hafta değiştim manisa salihlide bir usta değişti diyafram parça 200 tl di galiba.
          Teşekkür ediyorum .Cevabın beni memnun etti. Çünkü bu parça (diyafram) değişmez komple kapağı değiştirmek gerek diyorlardı. Demek ki değişebiliyormuş..

Yorum

Fırsatı mı bulunca motorun sesini, arızasını ve ilgili parçaları gösteren bir videoyu paylaşacağım.

Yorum

Merhabalar, bahsettiğiz problem çözüldü mü acaba? Ben aracımı yeni aldım 1.4 motor. Rolantide çalışırken kulağıma aşırı bir hava sesi geliyor, arıza lambası yanma durumu yok..

Yorum

İşleniyor...
              X