Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yol bilgisayari yağ ömrü.???

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yol bilgisayari yağ ömrü.???

ARACIM BAKIMDAN ÇIKALI 5.000km OLDU AŞAĞI YUKARI... YOL BİLGİSAYARINDAKİ YAĞ ÖMRÜ GÖSTERGESİ %50 CİVARLARINDA... BAKIM ÖNCESİ SÜREÇTE DE BU ŞEKİLDE HIZLI AZALIYORDU... BAKIM ESNASINDA OPEL ERDEMİR SERVİSE SORDUĞUMDA "ONA TAKILMA, 15.000 BAKIM ARALIĞIN VAR, ONU AKSATMA" DEDİLER... TAMAM BU DOĞRU AMA YOL BİLGİSAYARI NEDEN ÖYLE GÖSTERİYOR... KOSKOCA OPEL ONU 15.000E GÖRE PROGRAMLAYAMAMIŞ MI.???
    TAHMİN EDİYORUM Kİ HERKESTE BU DURUM VARDIR. SIKINTI YAŞAYAN OLDU MU YA DA SIKINTI ÇIKARACAK BİR DURUM MUDUR.???

İLK OPEL KULLANIMIM AMA ARABANIN ELEKTRONİK ZIMBIRTILARI BENİ BENDEN ALDI... SÜREKLİ BUGÜN NEREDEN SIKINTI YAPSAM DERDİNDELER SANKİ...

Yağ değişimi yaptıktan sonra yağ ömrünü gösteren yerden sıfırlaması gerekirdi servisteki ustanın. Bunu siz de yapabilirsiniz.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Yağ ömrü menüsünde sinyal kolundaki tuşa basılı tutunca sıfırlıyor. Bundan sonra zaman ve kmye bağlı olarak düşüyor. Bunu elektronik sorun olarak görüyorsanız diyecek bir şey yok.
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Servisin de söyledigide dogru degil 15.000 km dese de siz eger 5000km kullanmissaniz ve 6 ay olmussa yag degisim süresi %50 yi gösterir , siz yag degisim tarihini tam biliyormusunuz.Hatta arbayi 6 ay hic kullanmayin gene %50 ye düser.Yag degisim süresi Türkiyede 15.000km yada 1 yildir avrupa ülkelerinde ise 30.000km yada 1 yildir.Arabanin yag degisim yazilimi buna göre ayarlanmistir km yada süre (yil) Siz arabanizi 10.000km sürmüsseniz fakat 1 yil dolmussa yagi genede degistrimek zorundasiniz, 15.000km yi beklememelisiniz.

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

​​​ratip Bülent Yüksel Kara Murat

Öncelikle teşekkür ediyorum yorumlar için... Cevaplara gelirsek;

1- Yol bilgisayarından sıfırlamayı biliyorum, 20-30 aralığına gelince görüp de canım sıkılmasın diye sıfırlıyorum kendim de, kaldı ki bakımda sıfırlanmıştı.

Özünde basit bir yazılım eksikliği gibi gözüküyor (15km bakım aralığı olan araca, 10km kısıtlı yağ ömrü koymaları) fakat orjinal radyonun bi çalışıp bi çalışmaması, aynaların bi açılıp bi açılmaması ve follow me Home özelliğinin mütemadiyen çalışmaması gibi sorunlar üzerine her şey gözüme batar oldu..!!!

2- Bakım konusunda 1 yıl / 10-15km durumunu biliyorum. Araç bakıma gireli 2-3 ay gibi bi şey oldu.. Zaman kısıtından azalması pek mümkün değil gibi.. (Normal kullanıcılar bu mesafeyi uzun zamanda yapıyor olabilirler fakat ben yaklaşık 6 ayda 17.000 yaptım. Biraz fazla geziyorum galiba.. )

Not: Araçlar ya da teknoloji konusunda pek de bilgisiz ilgisiz olmadığımı düşünüyorum.. Yaşadığım sıkıntıları, aklıma gelen konuları forumda yoksa yazıyorum.. Forumun amacı da Maksat da bilgi paylaşımı, ihtiyacı olan başkası da faydalansın...

Yorum

Kendi aracımda son yağ değişimi üzerinden 9bin km geçti ancak haziran 2019da 1 yıl dolmuş olacak . Araçlarımızdaki yağ değişim uyarısı 15 bin km veya 1 yıl olarak ayarlı. Şu an bende %40 ın altına indi. Ülkemiz koşullarında 10 bin km veya 1 yıl süresinden hangisi önce dolarsa yağ değişimi öneriliyor. Ben yağ çubuğunu çekerek kontrol etmeye başladım. Bu bağlamda sizin araçta 5bin km.de %50 yazıyor olması bence gayet normal.
            Bence siz bunları zaten biliyorsunuz, ben de kendi paylaşımımı yapmak istedim

Bahsettiğiniz radyonun çalışmaması, aynaların açılmaması gibi sorunları az da olsa yaşayanlar var ve bunlar basit çözümlerle aşıldı. Serviste yazılım kontrolü ile radyo sorununu, açılmayan aynayı da ters tarafa itip açılan alt kısma sıvı gres sıkılarak sorunlar çözülüyor.

Follow me home ayarını her defasında yapmak gerekir mi yoksa 1 kez yapınca hep çalışır mı bilemiyorum ancak kendi aracımda ne zaman yapsam çalışıyor. Gerekli olduğunda çalıştırıyorum.

Siz zaten 6 ayda 17bin km.yapan biriyseniz aracınızı seviyorsunuz demektir. Bence bu tarz sorunları takmamayı deneyin. Çok daha beter sorunlar yaşayıp aştığımdan belki bunlar basit geliyor bana ancak inanın aşılmayacak sorunu yok araçlarımızın..
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Diğer bahsettiğiniz sorunlar basit bir yazılım güncellemesi ile çözülecek şeyler.
              34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İşleniyor...
              X