Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsginia 1.4t titreme yapıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsginia 1.4t titreme yapıyor

İyi günler. İnsignia 1.4t araçta rolantide dururken titreme yapıyor, sanki biri şöför koltuğunu altdan vuruyormuş gibi bide devir saatinde dalgalanma var.Koltukda hissetiğim darbe gibi gelen titreme her zaman olmuyor arada bir rolantide beklerken oluyor.
    Bir diğer sorumda camları açarken veya kapatırken farların kısılıp açılması gibi bir olay oluyor sizce bu normal mi yoksa bir problemin işareti mi?

Bildiğim kadarı ile teker teker cevap vermeye çalışayım.
    Rölantideki titremenin bir çok sebebi olabilir. Öncelikle aracınızda lpg yok ise(daha önce de takılıp sökülmedi ise) maf sensörü ve boğaz kelebeği temizliği yaptırmanızı öneririm. Faydalı ve basit bir uygulamadır. Geçmezse sıra ile başka yerlere bakmak lazım.
    Aküye yük bindiğinde farların kısılması enjektörlü arabalarda normal bir durum. Aşırı bir kısılma var ise akü zayıflamış olabilir.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Teşekkür ederim cevabınız için, araçda lpg yok öncedende takılmamış, dediğiniz gibi maf ve boğaz kelebeyi temizliklerini’de yaptıracağım en kısa zamanda.
      Farlarda aşırı derecede bi kısılma yok bilmediğim için sormakta fayda var diye düşündüm.

Yorum

Aracınız birkaç gün yattıktan sonra da ilk marşta sorunsuz çalışıyorsa akünüzü şarj ettirin derim. İlk marşta sorun çıkıyorsa akünüzün durumu iyi değil, baktırmakta fayda var.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Kar yağdığı dönemde 2 gün arabayı çalıştırmadım ilk marşta aldı bi sorun çıkarmadı.Boğaz kelebeğini temizliğe götürdüğümde aküyede baktırırım bi problem varsa anlaşılır herhalde.

Yorum

Arkadaslar bendede aynı sorun vardı. Kronik diyen subap diyen motor yagi akü bobin buji hava filtresi. Neler neler. Ama en cokta servis. Kronik abi bu opellerde. Delirttiler beni. Yeni buji yok yag. Derken alet cantasi aldim gaz kelebegini bile soktum temizledim. Ama sonunda olay o kadar dehset vericiki anlatayim.
            arkadaslar opel servislerde bakim yapildiktan sonra hava filitrelerisini degistirirken filtre borusunun kelepceleri sok taktan yalama oluyor. 2 tl lik kelepceyi yenilemedikleri icin o turbo bagli akismetre bagli boru iceriye kelepceden hava aliyor.
            Bakimda sokup taktiklari kelepceyi yenileyin ama takarken boruyu yirmayin veya plastik aksami catlatmacatlatmayin. Ayarinda sıkın. Saat gibi calisacak.
            Uzun zamandir uc bes aydir bu sorun varsa kelepceden sonra gaz kelebegi buji motor yagi degistirin.
            Not: bu hava borusunda igne ucu kadar bile delik varsa bunu yapar. O yuzden kelepce degistirirken boruyu delmislermi diyede kontrol edin.

Yorum

Bujiler yeni değişti, boğaz kelebeyini daha temizletemedim başka sorunlar çıktı inşallah bugün temizlettirecem dediğiniz gibi o kelepçeyide bi gösteririm olmadı onuda değiştirirler.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Dostzade11 View Post
                Arkadaslar bendede aynı sorun vardı. Kronik diyen subap diyen motor yagi akü bobin buji hava filtresi. Neler neler. Ama en cokta servis. Kronik abi bu opellerde. Delirttiler beni. Yeni buji yok yag. Derken alet cantasi aldim gaz kelebegini bile soktum temizledim. Ama sonunda olay o kadar dehset vericiki anlatayim.
                arkadaslar opel servislerde bakim yapildiktan sonra hava filitrelerisini degistirirken filtre borusunun kelepceleri sok taktan yalama oluyor. 2 tl lik kelepceyi yenilemedikleri icin o turbo bagli akismetre bagli boru iceriye kelepceden hava aliyor.
                Bakimda sokup taktiklari kelepceyi yenileyin ama takarken boruyu yirmayin veya plastik aksami catlatmacatlatmayin. Ayarinda sıkın. Saat gibi calisacak.
                Uzun zamandir uc bes aydir bu sorun varsa kelepceden sonra gaz kelebegi buji motor yagi degistirin.
                Not: bu hava borusunda igne ucu kadar bile delik varsa bunu yapar. O yuzden kelepce degistirirken boruyu delmislermi diyede kontrol edin.
                Benzer bir hava girişi de benim aracımda olabilir. Bu yüzden fakir karışım hatası aldım. Lpg ayarına baktığımızda da öyle gözüktü. Ayar yapmak için yola çıktığımızda mümkün gözükmeyen tablolar gördük. Sistemin bir yerden hava aldığı sonucuna vardık. Ayrıca akış metre sensörü ve boğaz kelebeğini de temizleteceğim.

Yorum

Boğaz kelebeyi ve maf sensörünü temizlettim sarsıntı gitti gibi devir saatinde dalgalanma vardı ama hala azda olsa devir saatinde dalgalanma var acaba bu kelepçelerden mi yapıyordur?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: semih.arıkan26 View Post
                    Boğaz kelebeyi ve maf sensörünü temizlettim sarsıntı gitti gibi devir saatinde dalgalanma vardı ama hala azda olsa devir saatinde dalgalanma var acaba bu kelepçelerden mi yapıyordur?
                    Hafif dalgalanma normaldir.
                    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İşleniyor...
                    X