Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor yağı seçimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motor yağı seçimi

Merhabalar
    Arkadaşlar 45.000 km bakım zamanım geliyor. Aracın garantiside bitti aklımda 3 tane yağ seçeneği var;
    1)Mobil1 ESP 0W-40
    2)Liqui Moly5w30 4600
    3)Motul 8100 X-clean Fe 5w30

Deneyen yada bilgi sahibi olan arkadaşlar var ise yardımcı olmalarını umuyorum.

Teşekkürler

Bu arada araç 2016 Model 1.6 CDTI İNSİGNİA COSMO

Yorum

Daha yeni bu konu enine boyuna tartışıldı. Şöyle önceki konulara bir göz gezdirin.
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Liqui Molly aslında sormak istediğim. Diğerleri hakkında bilgi var fakat Liqui Moly Alman auto dergisi tarafından yılın en iyi motor yağı seçilmiş. Forumdan birisi Liqui Moly alıp kullanmış aslında o daha iyi bilgi verebilir.

Yorum

Ben kullandım kendi aracımda liqui moly. 5lt olarak satılıyor. Aracım makyajlı 1.6t 2014 model. Dexos 1 gen 2 diye geçiyor. Çok memnunum. Araç muazzam sessiz çalışıyor. Yağ eksiltme/yakma yok. Aracın piston ve sekmanlarına, subaplarına iyileştirme olarak kullanılıyor.
          @Murat
          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Ben de 100.000 km'yi geçtikten sonra 2011 model CDTI 2.0 lt 130ps aracımıza Motul X-Clean kullanmaya başladım ve bariz fark oldu. Aynı şekilde şanzıman yağını da Motul ile yeniledim. Araç önceden her hızda, her koşulda gürültülüydü (motor gürültüsü); şu anda sabit hızda giderken neredeyse hiç motor sesi duyulmuyor.

Motul'la birlikte Liqui Moly de düşünmüştüm zira Liqui Moly de en az Motul kadar iyidir diye düşünüyorum. Fakat bulmak daha zor ve fiyatları bariz daha yüksek. Ayrıca "bayat" olması ihtimali beni endişelendiriyor.

Yorum

Türkiye distribütörü kendi sitesinde satışını sağlıyor. Bayat olma ihtimali herhalde eski üretim olmasından endişelendiniz. O satıcı ile karşılıklı teyitleşerek çözülebilecek bir konu.
              Fiyat konusu ise yaklaşık olarak;
              Motul 210₺
              Liqui Moly 260₺
              Mobil1 250₺

Açıkçası üçü arasındayım beklentim ise motorun daha sessiz çalışması.

GM motor yağından sonra kullanacağım için Liqui Moly’nin Engine Flush(Motor içi temizleme) ürünü var onuda alsam 45.000km olan bir araç için fayda sağlar mı bilemiyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: M.Aydın View Post
                Merhabalar
                Arkadaşlar 45.000 km bakım zamanım geliyor. Aracın garantiside bitti aklımda 3 tane yağ seçeneği var;
                1)Mobil1 ESP 0W-40
                2)Liqui Moly5w30 4600
                3)Motul 8100 X-clean Fe 5w30

Deneyen yada bilgi sahibi olan arkadaşlar var ise yardımcı olmalarını umuyorum.

Teşekkürler
                Son 5 yildir mobil 1 0/40 kullaniyorum gercekten cok sessiz bir yag ve cok basarili min 30.000km max 50000 km kullanabilirsiniz, avrupada insanlar yag degisimini 30.000 km de yaptirirlar Türkiye sartlarinda biraz zor cünkü sanirim hava sarlarindan yag daha cabuk kirleniyor,hatta satin aldigim araba 64.000 km de hava filtresi degismemisti actim baktim hala temiz 90.000 yag degisiminde degisecekleridi büyük ihtimal. Almanyada yasayan birisi olarak Almanlarin her testine inanmiyorum özellikle ADAC testlerinde verilen rüsvetler ayyuka cikmisti. Benim sahsi tavsiyem Mobil1 ESP 0W/40 dir . Castrol ve GM kullanmis birisi olarak.

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

İşleniyor...
                X