Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik yükü

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik yükü

Merhaba herkese.lastik yükü ayarında hafif eco maks ayarları var bunların yakıta bir etkisi var mı?ecoya alındığında daha az yakar mı mesela
    [center]
    1.6cdti sport 
    GREY HURRICANE [center]

Lastik basınç değerleri artı yada ekşi olarak etkisi vardir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

daha az yakmaz, sadece lastik sensörlerinin uyarı verdiği referans değerlerini değiştirir. az yaktıracak şey yüke göre doğru basınçtır.
      OPC Line Sport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mhmtzncrkrn View Post
        daha az yakmaz, sadece lastik sensörlerinin uyarı verdiği referans değerlerini değiştirir. az yaktıracak şey yüke göre doğru basınçtır.
        Ben size katılmıyorum çünkü eco basınç değerlerinde lastik yuvarlanma direncinin daha düşük olacağını düşünüyorum dolayısıyla daha kolay dönen lastik yakıta olumlu olarak yansıcaktır.
        Insignia 1.6T 2010 Cosmo Teknik Gri
        +DVD 800 Navi
        +19" Jant
        +Prins Vsı 1.0

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitgasgil View Post

Ben size katılmıyorum çünkü eco basınç değerlerinde lastik yuvarlanma direncinin daha düşük olacağını düşünüyorum dolayısıyla daha kolay dönen lastik yakıta olumlu olarak yansıcaktır.
          söylediğiniz çok doğru hocam, sadece sensörün uyarı verdiği basınç degerleri değisiyo demek istedim ben. siz ecoya hafife ya da maksimuma alıp sensör uyarı verdiğinde doğru basınca getirmezseniz lastikleri direksiyondan seçim yapmak birşey degiştirmez sadece.
          OPC Line Sport

Yorum

ECO değerleri için tavsiye edilen havayı basarsanız bizim bozuk yollarda çakıl taşında bile zıp zıp zıplar araba. Aracın eco olabilmesi için lastiklere yüksek hava basmak gerekir bu durum hem konforu, hem yol tutuşunu azaltır hem de uzun vadede hareketli aksamlarda sıkıntı yaratabilir.

Bu yüzden deneme amaçlı basıp 1-2 saat kullanıp hemen normale Confort 'a döndüm zaten. Bizim yollarda bu bile ancak yetiyor...

Yorum

Uzun vadede ne gibi sıkıntı yaratabilir?
              [center]
              1.6cdti sport 
              GREY HURRICANE [center]

Yorum

İşleniyor...
              X