Duyuru

Collapse
No announcement yet.

130ps CDTI motor yerine 160ps motor takmak

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 130ps CDTI motor yerine 160ps motor takmak

Merhaba,
    Bendeki 2011 model Insignia 2.0 CDTI ve 130ps. Henüz bir sorunum yok, umarım hiç bir zaman da yaşamam ama bu motorlarda "yatak sarması" probleminden bahsediliyor. Umarım yaşamam ama diyelim ki motor yatak sardı; bu durumda bildiğim kadarıyla "sandık motor" alınıp takılıyor, yani komple motor değiştiriliyor. (Yanlışım varsa düzeltin lütfen.)
    Peki böyle bir sorun yaşandı ve motor değişimi gerekti diyelim, 130ps yerine 160ps CDTI motor alınıp takılabilir mi? Yasal olarak bir sorun yaşanır mı? Ruhsata işletilebilir mi? Ruhsata işletmesek problem çıkar mı? Araca motor bloğu aynı olsa bile farklı bir motor olduğu için bu motoru takabilmek adına modifikasyon gerekir mi?
    Dediğim gibi umarım bu sorunu yaşamam, konuyu sadece merak ettiğim için açtım.

Teknik olarak bilmiyorum ama umarım olur, ancak değişim söz konusu ise 195 lik taktırın. Tork canavarı cool

Yorum

Hocam ben sadece merak ettiğim için açtım, şu an böyle bir ihtiyaç yok ve umarım olmaz. 130'luk motordan da memnunum, "hızlı" değil ama "yeterince güçlü"; benim gibi genel sürüş karakteri konfor ağırlıklı olan birisi için yeterli. Ama yatak sarma gibi bir talihsizlik yaşar ve motor değişimine gitmek zorunda kalırsam mesajınızı göz önünde bulundururum. Ancak tahminim 195'liğin maliyetinin 130'luk motora göre ciddi biçimde yüksek olacağıdır.

Yorum

İşinin ehli bir usta ile yapılamayacak şey yoktur düşüncesindeyim. Ruhsata işletmek için herşey faturalı olmalı.İşçilik, motor vs. gerisinde ek belge doldurulup vize ve emniyete başvuruluyor.

Yorum

Hocam işinin ehli usta belki 3.0 litre Audi motoru da takar ama benim öğrenmek istediğim o değil. 2.0 CDTI 130 ps yerine 160 ps montajı için herhangi bir işlem yapılacak mı; yoksa 130'lukla tamamen aynı şekilde mi montaj yapılacak? Fatura ile gidip ruhsata direk işletebiliyor muyuz peki? Bunun için ilave ücretler, muayene vs var mı?

Yorum

Motor değişimlerinde muayene zorunluluğu var. Ama yağ bakımlarını düzgün yapıp yağ filtresini de kaliteli taktırırsanız sorun olacağını zannetmiyorum. Sorunun kökten çözümü olarak 2012 sonrasında opel yağ pompasını daha kapasiteli olanla değiştirerek sorunu çözdü. Siz de değiştirilen tipteki yağ pompası ile kafanız rahat sürebilirsiniz.
            34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
              Merhaba,
              Dediğim gibi umarım bu sorunu yaşamam, konuyu sadece merak ettiğim için açtım.
              Ufuk Bey Kardeşim, motor yatak sarması şartlar oluştuğu takdirde her cins ve kapasitede motor
              için geçerli olan bir handikap. Bu konu ile ilgili olarak (başka pek çok konuda olduğu gibi) bir dedikodu
              yayıldı gitti, sitede de enine boyuna fikir teatisi yapıldı, konuyu bulursam buraya bağlantıyı eklerim. Ben,
              çok kısa olarak şunu belirtmek isterim, böyle bir risk her motor için ne kadar ise sizin aracınız için de o kadar,
              daha fazla değil, susuz, yağsız yürüyen her makinenin akibeti bu olur, mesele neden susuz yağsız kalındığıdır.
              Hiç kafanızı takmayın, muayyen bakımlarını ehil ellerde yaptırın, arabanızı dinleyin, onunla hemhal olun hiçbir şey olmaz.
              merak etmeyin.

Bu arada önceki konunun bağlantısını da buldum, aslında bu konuyu hortlatsamıydık? Yeni üye arkadaşlar için yararlı olur muydu bilemedim:
              Son düzenleme: Şaman TÜRKSOY; 04.01.2019, 17:02.

Yorum

Sanayide bir kaç yerde bu söylenti kulağıma geldi, burada konuşulduğu gibi sorun yağ pompasından kaynaklanıyormuş; aslında motor bloğu ile ilgili bir sorun değilmiş. Umarım böyle bir sorun yaşamam, dediğim gibi sadece motor değişimi nasış bir süreç onu öğrenmek istiyorum.

Yorum

İşleniyor...
                X