Arkadaşlar ortalama yakıt tüketimlerinizi yazabilirmisiniz 1.6 dizel otomatik insignia cosmo paket şehiriçi az trafikte 8.8 ortalamam var çok değil mi
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yakıt ortalaması
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: Mazlumas View PostArkadaşlar ortalama yakıt tüketimlerinizi yazabilirmisiniz 1.6 dizel otomatik insignia cosmo paket şehiriçi az trafikte 8.8 ortalamam var çok değil mi
Benzeri araçlarla az yakıyorum diyenlere pek inanmayın. Çalıştığım kurumdaki şirket araçları 2017 otomatik Passat şehir içi ortalama tüketimleri 8,2-8,5 litre...
Not: Seriste aracın programında güncelleme yapılarak bu tüketim ufak da olsa değiştirilebiliyor. Aracın daha erken vites değiştirmesi sağlanarak tüketim bir parça da olsa azaltılabilir.
- Beğenmeler 1
Yorum
-
şehir içi yakıtın kişiye göre ve kullanılan güzergaha göre değişken olduğunu dikkate alın insignidan (1.6 sidi ) önce fiat bravo 1.6 120bg dizel aracımla aynı güzergah kullanımda 9.0 lt ortalamam vardı bravo izmir samsun arasında 4.0 lt ort ile gidip geliyordu insignia ş.içi aynı güzergah da 13.5 yakıyor izmir samsun arası 7.5 lt yakıyor. sizin şartlar önemli yani yakıt ile ilgili hesabınızı ağırlık ve şanzımanıda hesaba katın. Yakıt çok geldiyse şehir dışı sakin kullanım yapıp test edin istikrarlı ve sakin kullanım testi yapın durum netleşir, tork convertörlü otomatik şanzıman dayanıklıdır fakat yakıtı biraz fazla yaktırır ve 1600 kg yakın aracın kalkışı her zaman daha çok güç gerektirir ve yakar dikkate alın bunları. keyifli sürüşlerSon düzenleme: ersinnisre; 24.12.2018, 09:48.1.6 SIDI
Yorum
-
Arkadaşların tespitleri çok doğru mazlumas hocam.
Bende de 1.6 cdti otomatik var. Otomatiği tork konvektörlü, sağlamdır diye girdim İnsignia' ya. Zaten başka da bu sınıfta tam otomatik yok. Dolayısıyla yakıtına katlanacağız bilerek girdik çünkü İnsignia' ya.
Kullanılan rota çok etkili yakıt ortalamasında. Birde kullanan da çok etkili. Eşim kullandığında 9 lt.' lere yanaşan ortalama bende 7 lt. de kalıyor.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Fatih KARAŞAHİN View PostArkadaşların tespitleri çok doğru mazlumas hocam.
Bende de 1.6 cdti otomatik var. Otomatiği tork konvektörlü, sağlamdır diye girdim İnsignia' ya. Zaten başka da bu sınıfta tam otomatik yok. Dolayısıyla yakıtına katlanacağız bilerek girdik çünkü İnsignia' ya.
Kullanılan rota çok etkili yakıt ortalamasında. Birde kullanan da çok etkili. Eşim kullandığında 9 lt.' lere yanaşan ortalama bende 7 lt. de kalıyor.
Yorum
-
ÖZellikle şehir içi kısa mesafe kış mevsimi çok dur kalk için normal değerler. Büyük şehir ve daha akıcı trafikte düşüyor. Mesela ben Çankırıda hastane ev arası 2 km ve ışk fazla ayrıca hava soğuk ve surat 20 km yi geçmiyor. Bu durumda 8 - 9 lt civarında seyrediyor. Ankaraya gittiğimde ise 6-7 arası oluyor.Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective
Yorum
-
Aracın bakım durumu, lastiklerin yenilik eskilik durumuyla doğru basınçta kullanılması, hava durumu, yol durumu, güzergah, sürüş şekli, trafik durumu gibi etkenlerin birinde bile değişiklik olsun yakıtta ufaktan artış başlar..benim gibi 5 km. dur kalk ve yokuş in çık araç kullanırsanız 12-13 lt.leri görürsünüz. Hiç takmıyorum valla. Önceki 1.4t insignia aracım ile aynı güzergahta 11-12lt görürdüm şimdi 1.6t makyajlı kasa ile 1-2 lt daha fazla yakıyor. Ortalama hızım 20-25km. Aracı elazığdan alıp trabzona dönerken ortlama hızım 110 yakıt 7.5lt gösteriyordu, Her şey yolunda bu hesaba göre.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
Yorum