Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sağa veya Sola direksiyonu kırınca ses problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sağa veya Sola direksiyonu kırınca ses problemi

Geçmiş konulara baktım ama sadece benzer şikayetler gördüm..Sorunun ne olduğu veya çözümünün ne olduğunu bulamadım...
    Direksiyonu sağa veya sola tam kırdıktan sonra hareket edince tekerlerin ordan tak tak tak ses gelmekte...Sola kırınca sağ taraftan,sağa kırınca sol taraftan ses geliyor..İç tarafa dönen lastiklerden ses çıkıyor..Sağ tarafta daha fazla gibi...Bu konuyla ilgili bilgilendirme yapabilecek kimse var mı acaba alalaalalaalala

rot kolu lastikleri yırtılıp yağsız kalmış olabilir. mutlaka kontrol ettirin. direksiyon kutusu olmasında. gerisi mühim değil.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
      rot kolu lastikleri yırtılıp yağsız kalmış olabilir. mutlaka kontrol ettirin. direksiyon kutusu olmasında. gerisi mühim değil.
      Teşekkürler...

Yorum

Bu arada garanti kapsamına giren bir işlem mi....

Yorum

sanmıyorum gireceğini :/ birde direksiyon mili geliyor aklıma, boşluk oluşmuş olabilir, direksiyon bölgesinde olsa arıza verir diye düşünüyorum elektronik servo arızası falan ama direksiyon milide sese sebep olabiliyor. değişip boşluk alınıp düzeltilebiliyor ama rotillerden şüpheleniyorum. daha önce eski toyota avensis aracımda meydana gelmişti.
          1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
          Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
            sanmıyorum gireceğini :/ birde direksiyon mili geliyor aklıma, boşluk oluşmuş olabilir, direksiyon bölgesinde olsa arıza verir diye düşünüyorum elektronik servo arızası falan ama direksiyon milide sese sebep olabiliyor. değişip boşluk alınıp düzeltilebiliyor ama rotillerden şüpheleniyorum. daha önce eski toyota avensis aracımda meydana gelmişti.
            Çok sağolun...Servisten randevu aldım...Yarın gidecem...Bakalım ne çıkacak...

Yorum

Akslar da ses yapar bu şekilde. İnşallah basit bir şeydir.
              @Murat
              2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İnşallah...

Yorum

Tam kırınca gelen ses ise aks kafalarından yapar. Değişince düzelir.
                  Genellikle yağsız kaldığı için aşınır ve ses yapar.
                  1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                  2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                  3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                  4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                  5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                  6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
                    Tam kırınca gelen ses ise aks kafalarından yapar. Değişince düzelir.
                    Genellikle yağsız kaldığı için aşınır ve ses yapar.
                    Teşekkür ederim...Arabayı servise bıraktım...Aramalarını bekliyorum...

Yorum

Servisten aradılar hiç bir sorun yok dediler... Test sürüşü yapıldığını,arabanın liftte kaldırılıp altının kontrol edildiğini ama hiç sıkıntının olmadığını herşeyin normal olduğu söylendi..Nasıl böyle birşey olur anlamadım alalaalalaalala

Yorum

İşleniyor...
                      X