Motosiklet aküsünden vazgeçtim, neden aklıma gelmedi bilmiyorum ama direk 70-74 ah'lik bir akü alıp eve koyacağım. Nasılsa şarj/bakım cihazı da var; onunla şarjını da yapıp yedek akü olarak bekleteceğim. Akülerimden biri bittiğinde evdeki aküyü takıp yola devam. Yani yedek akü olarak bir sonraki aküyü alacağım.
Üşenmedim gittim araç üzerindeki aküyü ölçtüm, 27.5cm x 17.5cm x 19cm çıktı. Yani alçak aküye gerek yok, linkteki 72ah aküyü sipariş ettim. CCA değeri gayet iyi : 700A.
Üşenmedim gittim araç üzerindeki aküyü ölçtüm, 27.5cm x 17.5cm x 19cm çıktı. Yani alçak aküye gerek yok, linkteki 72ah aküyü sipariş ettim. CCA değeri gayet iyi : 700A.
Güzel bir akü almışsınız. Güle güle kullanın. Araca takmadan önce şarj etmeyi/ettirmeyi unutmayın.
Güzel bir akü almışsınız. Güle güle kullanın. Araca takmadan önce şarj etmeyi/ettirmeyi unutmayın.
Teşekkürler; İnci Akü için hep olumlu şeyler duydum, bahsi geçen şarj cihazımla şarj ettikten sonra takacağım. Elimde 3 akü olunca; diğer aracımdaki aküyü de şarj etmek rahat olacak.
Akü yuvaya tam uydu ancak akünün üstüne takılan plastik kapağın, ne işe yaradığını bilmediğim 2 ufacık sivri ayağını kırmak zorunda kaldım. Akünün üst tasarımıyla alakalı sanırım.
Yorum