Duyuru

Collapse
No announcement yet.

245/45/18 kışlık lastik tavsiye

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 245/45/18 kışlık lastik tavsiye

Selamunaleykum bu konu defaatle acilan konu olmustur bilemedigim icin sorma ihtiyacinda bulundum
    dogu bolgesinde ikamet ediyorum -25 dereceyi goren ilce ic yollari berbat olan bir ilce araci yogun kullanim saglamayacagim bu etkenleride goze alarak hangi markayi tavsiye edersiniz

Ben o boldelerde ve sartlarda yillarca petlas kullandim ve sıkıntı yaşamadım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: konyalı View Post
      Selamunaleykum bu konu defaatle acilan konu olmustur bilemedigim icin sorma ihtiyacinda bulundum
      dogu bolgesinde ikamet ediyorum -25 dereceyi goren ilce ic yollari berbat olan bir ilce araci yogun kullanim saglamayacagim bu etkenleride goze alarak hangi markayi tavsiye edersiniz
      Lastik detaylarına ve özelliklerine ayrıntılı bir şekilde dikkat eden arkadaşlar var.
      Daha önce pahallı bir marka kullandım.
      Bu sene petlas aldım. Yağmur, ıslak zemin, ses değerleri bakımından aralarında birer puan fark vardı.
      Fiyat farkı ise bayağı bayağı yüksekti.
      Ancak petlas ile 10 bin km yaptıktan sonra pahallı lastik ile petlas arasında en ufak bir fark his etmedim.
      Belki de fark edecek yeterli bilgiye sahip değilim ama yine de lastikten memnun kaldım.
      Bir tık yukarı olmuş veya aşağı olmuş. Sakin bir sürücü olduğum için tek tıklar fazla etki etmez bende
      Belki diğer lastiğe göre bir sene erken değiştirmem gerecek ki onu da göreceğiz.
      Varsın olsun bir sene ömrü daha az olsun... yine de dert etmem.

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

Merhaba
        Opel İnsignia 18 inch kış lastiği olarak 235/45/18 dir 245 ise yaz lastiği olarak geçer.Şahsi fikrim ben good year kullanıyorum son 3 senedir gayet başarılı hiç bir sorun yaşamadım. bence XL ( extra Load) yanak alın ve fiyat olarak mutlaka diğer firmalardan pahalı olacaktır ama Goodyear,Continantel,Michalen,Brigeston derim nedeni ise kaliteli lastik, marka lastik, isim yapmış lastik, olarak değil Avrupa resmi testlerine bakarak almanızı tavsiye ederim,testlerde lastiklerin ömründen tutun,gürültü,yol kavraması,kar,yağmur bütün detayları bulabilirsiniz.örneğin çok dayanıklı lastik gürültülü ve hamuru sert ayrıca yol tutuşu diğer lastiklere göre biraz daha düşük olabilir veya yol tutuşu yağmurda veya kardaki yol kavraması çok iyi olan bir lastiğin ömrü daha düşük olabiliri 6-7 sene gitmezde 5 sene ancak çıkartır lastik profilleri .Demem o ki birçok değişken var size uygun lastği bu testleri ciddi şekilde incelerek bulabilirsiniz.Ben hiç bir zaman lastikçi tavsiyesine güvenmem.Hepsinde aynı muhabbet "Abi şu lastikten o kadar çok sattım bir tane şikayet gelmedi şimdiye kadar" Nasıl bir şikayet gelmesi gerekir kaza yaptıktan sonrası mı,lastik yanakları balon yapınca hemen hemen bütün firmalar garanti veriyor zaten..

Opel Insignia 2013 -2.0 CDTI 160 Hp-Direksiyon ve Koltuk ısıtma -Far Yıkama , NAVI-900

Yorum

Bülent Bey'in yazdıklarına aynen katılıyorum. Lastikçi, usta, eş dost tavsiyesi ile lastik almak doğru değil. Hiç kimse, piyasadaki rakip lastikleri aynı kondüsyonda aracına takıp, aynı koşullarda ölçümler yaparak yorumlamıyor, bu sonuçları sadece testlerde görebiliyoruz. O yüzden her kafadan bir ses çıkıyor; bir de bizim insanımızın "bilmiyorum" deme alışkanlığı yok, herkes her konuda "uzman"... Ama neye dayanarak : "işkembe"ye dayanarak. Testler taraflı/reklam amaçlı olabilir, bunun içinde mümkünse bir kaç farklı test bularak değerlendirmek en iyisi.

Bir de lastikçilerin "x markasının ürünü ağbii" lafı var; kimisi yalan, kimisi doğru ama doğru olması çok da önemli değil, sonuçta o x markası o ürünü "ucuz marka" olarak üretiyor ve kullandığı hamur kendi markasından farklı.

Size güzel bir örnek anlatıyım; lastikçim ısrarla "Kormoran kış lastiği" önerdi. Kendisi de kullanıyormuş, hiç şikayet almamış vs vs anlattı durdu. İnternetten araştırdığımda, kar üzerinde gerçekten testlerde 1. olduğunu gördüm; ancak ıslak ve kuru zemin sonuçları o kadar kötüydü ki, test sonucunda ortalama puanı "uzak durulacak lastik" seviyesindeydi. Eğer Erzurum-Kars gibi kışın neredeyse tamamını kar ve buzda geçirenler için Kormoran alınabilir bir lastik ancak bizim gibi batıdakiler için asla alınmaması gereken; uzak durulması gereken bir lastik.

Bülent Bey'in önerdiği kaliteli markaların yanına, bazı orta seviye lastikler (Kumho, BF Goodrich, Barum, Sava) zaman zaman yaklaşabiliyor, onlarca test okuduktan sonra ben kendi aracıma testlerde büyük markalara denk sonuçlar alan Sava aldım. Ancak kesinlikle kaliteli markalardan 1 tık aşağıda olduğunun bilincindeyim; o yüzden daha erken sürede değiştirmeyi düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
          X