Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2016 insignia dizel otomatik otobanda anlık boşa atmak

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2016 insignia dizel otomatik otobanda anlık boşa atmak

Arkadaşlar merhaba
    otobanda aracı hızlandırırken (devir tahminen 2500 rpm civarında ) manuel modda olduğunu sanıp vitesi yükseltmek isterken anlık boşa attım.
    devir yükselir yükselmez hemen geri D ye çektim. 1-2 saniyelik bu olayda şanzımana yada başka bir ekipmana zarar verme durumum olabilir mi?
    teşekkürler

Sıkıntı olmaz.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Sıkıntı olsa geçişe izin verilmez sanırım
      Sola Sinyal Devamlı Açık!

Yorum

araçlarımızdaki otomatik vitesler seyir halindeyken boşa almaya müsaittir. sıkıntı olmaz. ama alışkanlık yapmamak gerek diye düşünüyorum, gaza basılı halde iken özellikle.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

boşa alırken birşey olmaz da vitese takmak daha önemli, hiç araştırmadım ama araba hareket halinde de olsa devir rölantideyken D'ye almak lazım diye düşünüyorum
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri View Post
            boşa alırken birşey olmaz da vitese takmak daha önemli, hiç araştırmadım ama araba hareket halinde de olsa devir rölantideyken D'ye almak lazım diye düşünüyorum
            Aynen öyle, boşa almak sıkıntı değil ama durmadan tekrar D'ye almamak lazım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri View Post
              Böyle bir şeyin yani araç giderken boşa alabiliyorsak aynı şekilde de D'ye alabiliriz diye düşünüyorum. Ancak nasıl ki üzerindeki düğmeye basmadan bazı şeylere izin vermiyorsa bu işlemin zararı olsa geçişe de izin vermezdi diye düşünüyorum ama fazla mı idealist düşünüyorum bilemiyorum !

Sonuçta bunu yapanlar biz olsak anlarım ama Almanlar çok prensiplidir, zarar verecek bir aksiyona izin vermezlerdi sanki rolleyes

Yorum

Hareket halinde P'ye de alabilirsiniz, yani araca zarar verebilecek bazı hareketleri yapabilirsiniz. İleri-geri manevrada bile araç durmadan D'ye veya R'ye alınması zararlı iken, yükse süratte zararlı olduğu kesin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
                  Hareket halinde P'ye de alabilirsiniz, yani araca zarar verebilecek bazı hareketleri yapabilirsiniz. İleri-geri manevrada bile araç durmadan D'ye veya R'ye alınması zararlı iken, yükse süratte zararlı olduğu kesin.
                  Çok ilginç... araca zarar verebilecek bu tür şeyleri mekanik ya da elektronik olarak neden engellemezler anlamıyorum. Bilerek yapılmaz elbette ama araçta eşya taşırken yanlışlıkla olabilir böyle şeyler.

Cep telefonu, Notebook gibi cihazlarda bile hatalı akım sebebiyle cihazın yanmasını engelleyecek bir sürü tedbir varken otomobilde olmaması ilginç.

Yorum

Elektronik,Mekanik ve yarı mekanik kontroller var aslında

Özellikle Mandalla geçiş yapan yönler kullanıcının mandala basması ile devreye girer ve sorumlu kullanıcı olur

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih abinin dediği gibi mandal bunun için bir engel zaten. Mandala basmadan R yada P'ye geçmez. D-N arası geçişler çok riskli değil
                      InsigniaTEAM

Yorum

Valla ben hepsini de denedim. Hep merak etmiştim boşa alınır mı falan diye. Boşa da aldım yine süratliyken D ye de aldım. Bir sıkıntı olmadı. Ama alışkanlık yapmamak lazım ona katılıyorum.
                        Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

İşleniyor...
                        X