Orjinal yazı sahibi: Cebi61
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Balata değişimi(kazıklanma içerir)
Collapse
X
-
OPC Line Sport
-
Bosch'un sahtesi çok dendiği için ben genelde uzak duruyorum. TRW'nin sahtesi var diyorlar...
TRW ve Ferodo aynı firmanın ürünleri. Ankara'da bir Ferodo bayii bulmuştum; size de tavsiye öyle bir yer bulmanız. Ben bu markaların aralarında aman aman farklar olduğunu düşünmüyorum; yeterli sahte olmasın.
Yorum
-
Bendede TRW vardı 4 ay zor dayandım sonrasında Delphi marka balataları taktırdım şu anda ses yok. TRW’nin serileri vardır mutlaka her TRW balata ses yapacak değildir. Usta sert olduğundan ses ve diski çiziyor demişti.
Ek olarak arka balataları değiştirirken kaliperlerde TRW logosu vardı(Aracım 2016 model 1.6 CDTI). Forumdada TRW’nin Opele fason üretim yaptığını duymuştum. Ama TRW’ler balataların ses yapmasını garipsedim belki sahtesiydi. Bilemiyorum ama Delphiden memnunum.
Yorum
-
ben istanbul avrupa yakasındayım.Aksaray tarafında baya opel yedek parça satan var. ama orjianili nasıl bulabilirim? hatta geçen hafta aksarayda bir dükkana girdim adam bana orjinal gm balata var ve elimde son 1 adet kaldığı için 200tl ye vereyim dedi ki gerçekte 590tl sahte olacağını düşündüm ve almadım.İşin özü orjinal bosch, fredo, trw gibi nereden temin edebilirim?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Cebi61 View Postben istanbul avrupa yakasındayım.Aksaray tarafında baya opel yedek parça satan var. ama orjianili nasıl bulabilirim? hatta geçen hafta aksarayda bir dükkana girdim adam bana orjinal gm balata var ve elimde son 1 adet kaldığı için 200tl ye vereyim dedi ki gerçekte 590tl sahte olacağını düşündüm ve almadım.İşin özü orjinal bosch, fredo, trw gibi nereden temin edebilirim?
- Beğenmeler 1
Yorum
-
Balata ve disk işinde kafanız rahat etsin istiyorsanız orjinalden şaşmayın derim. Gm balata ve disk pahalıdır ancak ömrü de uzundur. Aracımda en son ön balatalar 50 bindeyken frene basınca ince tiz ses gelmesi yani aslında frenlemede sorun yokken sağlama alayım düşüncesiyle geçen yıl değiştirdim. Gm ön ve arka 850₺ fiyat aldım. Şu an markasını hatırlamadığım bir marka taktık 300 ₺ ye. Aradaki fiyat farkını fazla buldum. Ancak ses sorunu 1 hafta sonra tekrar başladı. Tekrar değiştik garantiden ücretsiz. Yine ses yaptı. Bu sefer diskler tornaya girdi. Ses kesmedi. Ayrıca 60-70km hızdayken frene basınca direksiyonda hafif titreme oluyor. Neticede orjinal gm balata ve disk 4 er adet 2800₺ fiyat aldım. Bir dahaki bakımda bu şekilde komple değiştireceğim. Şu an mevcut balata ve disklerle kullanıyorum, usta sorun olmaz dedi. 50 bin kmye kadar ses yapmayan orjinal balata kullanmak varken diğer markalarla işim olmaz artık. Hepsi kötü değil tabi ancak tamamen şans işi. Benimki gibi ses ve titreme sorunu yaşayan varsa en azından ön diskleri ve balataları gm marka ile değiştirsin derim. Umarım bu yazdıklarım faydalı olur.@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
orjinalinde ses harici bir sıkıntı yok diye biliyorum aksine insignianın fabrikasyon fren sistemi ve özellikleri çok beğeniliyor. fabrika çıkışı da gm. bence de gm ideal. ama illa ki daha ekonomik alternatifler vardır.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
Yorum