Bildiğiniz üzere çarpışma algılama sistemi 3 seçenek sunuyor. Kapalı-ikaz ve fren-ikaz. Ben sadece görsel-işitsel ikaz seçtiğim halde dün sağlı sollu park halindeki 2 aracın arasından dar mesafede manevra yaparak geçerken araç birden fren yaptı. Beklemediğim bir şey olunca haliyle ödüm koptu. Eyvah mesafeyi ayarlayamadım ve çarptım dedim. Allah'tan bu olmadı ancak daha önce de aynı olayı 2 kez yaşadığım için ve o zaman ikaz ve fren açıktı sonrasında kapatmıştım ayarlardan. Dünkü olaydan sonra kontrol ettiğimde sadece ikaz seçili idi ama buna rağmen frenleme yaptı araç. Bu sistem sürekli devrede olacaksa görsel/işitsel ikaz seçeneği neden var anlamış değilim..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Çarpışma önleyici sistem hakkında
Collapse
X
-
çok ilginç gerçekten. önemli bir konu. yapmaması lazım. acaba araçta yedek anahtarda mı vardı ?1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
-
baya garip bende her zaman otomatik frenlemeyi kapalı tutarım, sadece sesli ve görsel uyarı. radar sistemi şaşırabilir onu anlarızda menüde kapalıyken devreye girmesi bayaa garip olmuş. inşallah mantıklı bir açıklaması vardır.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Bugün aynı olay tekrarladı arkadaşlar. Görsel ve işitsel uyarı seçili, frenleme kapalı olduğu halde araç yine fren yaptı. Yine korktum haliyle. Demekki ayar kapalı veya açık fark etmiyor, sürekli açık algılıyor araç..adaptif cruize controlde takip mesafe ayarı "yakın" seçiliydi, onu "uzak" yaptım ki o bile etkiliyormuş ancak fren seçeneği kapalıyken frenleme yapmasını anlamış değilim. Hepsi kapalıyken görsel-işitsel uyarılar kapanıyor. Bir de öyle sürekli deneme yapabileceğim bir durum değil..@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
Bende kullanıyorum uyarı ve freni sadece ilk aldığımda bilmediğimden ani bir fren neticesinde, kazadan kurtarmıştı. Ama hızım şehir içi olarak 20-30 km arasındaydı. Otoban ve uzun yol sürüşlerinde, sağa ve sola tatlı virajlarda özellikle kamyon ve tırları görüp fren yapıyor. Ne olursa olsun mükemmel bir özellik seviyorum arabamı.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View PostBugün aynı olay tekrarladı arkadaşlar. Görsel ve işitsel uyarı seçili, frenleme kapalı olduğu halde araç yine fren yaptı. Yine korktum haliyle. Demekki ayar kapalı veya açık fark etmiyor, sürekli açık algılıyor araç..adaptif cruize controlde takip mesafe ayarı "yakın" seçiliydi, onu "uzak" yaptım ki o bile etkiliyormuş ancak fren seçeneği kapalıyken frenleme yapmasını anlamış değilim. Hepsi kapalıyken görsel-işitsel uyarılar kapanıyor. Bir de öyle sürekli deneme yapabileceğim bir durum değil..
Yorum
-
Geçen sene Amerika'da şerit değiştirme ikaz vb. gibi çok fazla özelliği olan bir araç kiralamıştım. Ancak orada kullanırken de gördüm ki başta şerit değiştirme ikaz gibi özellikler de dahil bazı özellikler günlük kullanımda faydadan çok kısıtlama getiriyor sürücüye. O yüzden de tüm kullanım boyunca benzeri fonksiyonları hep kapatmıştım. Yoksa aracın sürüş keyfi kalmıyor, her şeyi o kontrol etmeye kalkıyor.
Insignia'nin çarpışma uyarı sistemi de çok güzel aslında ancak yazdığınıza göre günlük kullanımda zaman zaman sıkıntı yaratan bir fonksiyon. Belki ileri yaştaki sürücüler için faydalı olabilir ama dikkatli sürücüler için faydadan çok kısıtlama getiriyor diye düşünüyorum. Otomatik far asistanı çok faydalı mesela ama her fonksiyon için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Wolverine View PostBugün aynı olay tekrarladı arkadaşlar. Görsel ve işitsel uyarı seçili, frenleme kapalı olduğu halde araç yine fren yaptı. Yine korktum haliyle. Demekki ayar kapalı veya açık fark etmiyor, sürekli açık algılıyor araç..adaptif cruize controlde takip mesafe ayarı "yakın" seçiliydi, onu "uzak" yaptım ki o bile etkiliyormuş ancak fren seçeneği kapalıyken frenleme yapmasını anlamış değilim. Hepsi kapalıyken görsel-işitsel uyarılar kapanıyor. Bir de öyle sürekli deneme yapabileceğim bir durum değil..1.6 SIDI
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: gozgozlu3535 View PostBende kullanıyorum uyarı ve freni sadece ilk aldığımda bilmediğimden ani bir fren neticesinde, kazadan kurtarmıştı. Ama hızım şehir içi olarak 20-30 km arasındaydı. Otoban ve uzun yol sürüşlerinde, sağa ve sola tatlı virajlarda özellikle kamyon ve tırları görüp fren yapıyor. Ne olursa olsun mükemmel bir özellik seviyorum arabamı.@Murat
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: hakkan View PostGeçen sene Amerika'da şerit değiştirme ikaz vb. gibi çok fazla özelliği olan bir araç kiralamıştım. Ancak orada kullanırken de gördüm ki başta şerit değiştirme ikaz gibi özellikler de dahil bazı özellikler günlük kullanımda faydadan çok kısıtlama getiriyor sürücüye. O yüzden de tüm kullanım boyunca benzeri fonksiyonları hep kapatmıştım. Yoksa aracın sürüş keyfi kalmıyor, her şeyi o kontrol etmeye kalkıyor.
Insignia'nin çarpışma uyarı sistemi de çok güzel aslında ancak yazdığınıza göre günlük kullanımda zaman zaman sıkıntı yaratan bir fonksiyon. Belki ileri yaştaki sürücüler için faydalı olabilir ama dikkatli sürücüler için faydadan çok kısıtlama getiriyor diye düşünüyorum. Otomatik far asistanı çok faydalı mesela ama her fonksiyon için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.@Murat
Yorum
Yorum