Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çarpışma önleyici sistem hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Çarpışma önleyici sistem hakkında

Bildiğiniz üzere çarpışma algılama sistemi 3 seçenek sunuyor. Kapalı-ikaz ve fren-ikaz. Ben sadece görsel-işitsel ikaz seçtiğim halde dün sağlı sollu park halindeki 2 aracın arasından dar mesafede manevra yaparak geçerken araç birden fren yaptı. Beklemediğim bir şey olunca haliyle ödüm koptu. Eyvah mesafeyi ayarlayamadım ve çarptım dedim. Allah'tan bu olmadı ancak daha önce de aynı olayı 2 kez yaşadığım için ve o zaman ikaz ve fren açıktı sonrasında kapatmıştım ayarlardan. Dünkü olaydan sonra kontrol ettiğimde sadece ikaz seçili idi ama buna rağmen frenleme yaptı araç. Bu sistem sürekli devrede olacaksa görsel/işitsel ikaz seçeneği neden var anlamış değilim..
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

çok ilginç gerçekten. önemli bir konu. yapmaması lazım. acaba araçta yedek anahtarda mı vardı ?
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Yedek anahtarı evde bırakırım hep.
      Ben de anlamadım. Ayarlara girip tekrar kapat aç yaptım ama oldu mu olmadı mı diye kontrol etmek için de riske atamam.
      @Murat

Yorum

baya garip bende her zaman otomatik frenlemeyi kapalı tutarım, sadece sesli ve görsel uyarı. radar sistemi şaşırabilir onu anlarızda menüde kapalıyken devreye girmesi bayaa garip olmuş. inşallah mantıklı bir açıklaması vardır.
        1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
        Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Sürekli frenlemeli modda kullanıyorum bu tip bir sorun yaşamadım bu konu ile ilgili opel türkiyede yazıp ilgilenin bence.
          1.6 SIDI

Yorum

bazı markalarda park sensörü bile bu tip frenleme yapabiliryomuş (hata değil özellik olarak) wv olabilir.
            1.6 SIDI

Yorum

Bugün aynı olay tekrarladı arkadaşlar. Görsel ve işitsel uyarı seçili, frenleme kapalı olduğu halde araç yine fren yaptı. Yine korktum haliyle. Demekki ayar kapalı veya açık fark etmiyor, sürekli açık algılıyor araç..adaptif cruize controlde takip mesafe ayarı "yakın" seçiliydi, onu "uzak" yaptım ki o bile etkiliyormuş ancak fren seçeneği kapalıyken frenleme yapmasını anlamış değilim. Hepsi kapalıyken görsel-işitsel uyarılar kapanıyor. Bir de öyle sürekli deneme yapabileceğim bir durum değil..
              @Murat

Yorum

Bende kullanıyorum uyarı ve freni sadece ilk aldığımda bilmediğimden ani bir fren neticesinde, kazadan kurtarmıştı. Ama hızım şehir içi olarak 20-30 km arasındaydı. Otoban ve uzun yol sürüşlerinde, sağa ve sola tatlı virajlarda özellikle kamyon ve tırları görüp fren yapıyor. Ne olursa olsun mükemmel bir özellik seviyorum arabamı.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
                  Bugün aynı olay tekrarladı arkadaşlar. Görsel ve işitsel uyarı seçili, frenleme kapalı olduğu halde araç yine fren yaptı. Yine korktum haliyle. Demekki ayar kapalı veya açık fark etmiyor, sürekli açık algılıyor araç..adaptif cruize controlde takip mesafe ayarı "yakın" seçiliydi, onu "uzak" yaptım ki o bile etkiliyormuş ancak fren seçeneği kapalıyken frenleme yapmasını anlamış değilim. Hepsi kapalıyken görsel-işitsel uyarılar kapanıyor. Bir de öyle sürekli deneme yapabileceğim bir durum değil..
                  Çarpışma algılamanın seçeneklerini nereden kontrol ediyoruz?

Yorum

Geçen sene Amerika'da şerit değiştirme ikaz vb. gibi çok fazla özelliği olan bir araç kiralamıştım. Ancak orada kullanırken de gördüm ki başta şerit değiştirme ikaz gibi özellikler de dahil bazı özellikler günlük kullanımda faydadan çok kısıtlama getiriyor sürücüye. O yüzden de tüm kullanım boyunca benzeri fonksiyonları hep kapatmıştım. Yoksa aracın sürüş keyfi kalmıyor, her şeyi o kontrol etmeye kalkıyor.

Insignia'nin çarpışma uyarı sistemi de çok güzel aslında ancak yazdığınıza göre günlük kullanımda zaman zaman sıkıntı yaratan bir fonksiyon. Belki ileri yaştaki sürücüler için faydalı olabilir ama dikkatli sürücüler için faydadan çok kısıtlama getiriyor diye düşünüyorum. Otomatik far asistanı çok faydalı mesela ama her fonksiyon için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine View Post
                      aracımı aldığımdan beri açık "fren ve ikaz" trafikte iken öndeki araca yakın yapılan sollama yada manevralarda bazen oluyor, ancak dediğiniz gibi bir durum ile karşılaşmadım. Bu sistemin herşeyı normal çalışsa bile düşük hızlarda aktif olduğunu sanmıyorum, fren özelliği kapalı iken bile fren yapıyorsa bence servise gidin ciddi bir sıkıntı oluşturmadan ve bunun için ücret isterler ise kesinlikle vermeyin.
                      1.6 SIDI

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gozgozlu3535 View Post
                        Bende kullanıyorum uyarı ve freni sadece ilk aldığımda bilmediğimden ani bir fren neticesinde, kazadan kurtarmıştı. Ama hızım şehir içi olarak 20-30 km arasındaydı. Otoban ve uzun yol sürüşlerinde, sağa ve sola tatlı virajlarda özellikle kamyon ve tırları görüp fren yapıyor. Ne olursa olsun mükemmel bir özellik seviyorum arabamı.
                        Otoban sürüşlerinde bahsettiğiniz frenlemeyi adaptif cruize control açıkken yapıyor değil mi?
                        @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Alkantra View Post

Çarpışma algılamanın seçeneklerini nereden kontrol ediyoruz?
                          Aracınızda bu özellik varsa Ayarlar kısmında araç ayarlarından alt menüde görünüyor.
                          @Murat

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hakkan View Post
                            Geçen sene Amerika'da şerit değiştirme ikaz vb. gibi çok fazla özelliği olan bir araç kiralamıştım. Ancak orada kullanırken de gördüm ki başta şerit değiştirme ikaz gibi özellikler de dahil bazı özellikler günlük kullanımda faydadan çok kısıtlama getiriyor sürücüye. O yüzden de tüm kullanım boyunca benzeri fonksiyonları hep kapatmıştım. Yoksa aracın sürüş keyfi kalmıyor, her şeyi o kontrol etmeye kalkıyor.

Insignia'nin çarpışma uyarı sistemi de çok güzel aslında ancak yazdığınıza göre günlük kullanımda zaman zaman sıkıntı yaratan bir fonksiyon. Belki ileri yaştaki sürücüler için faydalı olabilir ama dikkatli sürücüler için faydadan çok kısıtlama getiriyor diye düşünüyorum. Otomatik far asistanı çok faydalı mesela ama her fonksiyon için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.
                            Araçlarımızda bu tarz güvenlik ve konfor için sunulan birçok özellik ayarlarından kapatılabiliyor. Aracımda şerit takip asistanı da var, uzun yolda dahi kullanma gereği görmedim. Kapatma seçeneği sunulmayan özelliklerde sizinle aynı düşüncedeyim.
                            @Murat

Yorum

İşleniyor...
                            X