Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Duyduğum bu ses flexi sesi mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Duyduğum bu ses flexi sesi mi?

Epeydir merak edip sormayı unuttuğum bir konu var.
    Araç bazen bozuk bir yolda ilerlerken lastiğin anlık minik çukurlara girişinde veya mesela asfalt yola sonradan yapılmış ancak düzgünlüğü tam ayarlanmamış eklerin üzerinden lastiğin ilk temas anında 1 sn kafar sonra ön taraftan tırrk diye bir ses geliyor. O sesin ardından direksiyonda ve amortisorlerde bi tık yumuşama oluyor. Yolda ilerlerken bu durum devam ettiğinde olay yineleniyor.
    Mesela araç tour modundayken bu daha çok oluyor sportta iken daha az oluyor. Bu sese ve sesin sonrasındaki yumuşamaya dikkat eden oldu mu?
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

2 senedir kullanıyorum dediğinize benzer bir durum ile karşılaşmadım. Sistem zaten elektronik bu sebeple mekanik bir ses pek ihtimal dahilinde olmayacaktır.

Yorum

bende aynı sesi ve hissi yaşıyorum ancak titreşim yapan bir parçaya yordum durumu ☺
      1.6 SIDI

Yorum

Hatta aşırı bozuk asfalt yada bozuk bir alanda kısa süre li bir geçişten sonra araba yumuşak hale geliyor, ilk zamanlarda durumun nedenini anlaya'na kadar arka lastik patladı ve indi sanıp aracı durdurup inip lastiklere bakıyordum, arka lastik patlak hissi oluşuyor ancak flexi imiş nedeni.
        1.6 SIDI

Yorum

anlayamadım açıkçası
          InsigniaTEAM

Yorum

Bende de Flexi var dediğiniz durumu hiç yaşamadım.

Yorum

Camlar kapalıyken pek duyulmuyor. Araç ve yol sessiz ise ve camlar açıkken duyulan bir ses..1 sn süren bir ses.
              @Murat

Yorum

Flexi sesi diye bir ses yoktur

sizin ön takımlarda bence bir sorun var iyice kontrol ettirin.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Serviste ön takımlara baktırdım. Amortisörleri de kontrol ettirdim. Sonrasında da iyi bir rotçuda rot ayarına baktırdım sorun yoktu.

Geçen gün de bu sesi arka sağ lastik hafif bir çukurdan geçerken duydum. Ses sağ arka taraftan geldi. Ben sesin amortisör sistemiyle alakalı olduğunu düşünüyorum. Rahatsız etmiyor zaten her defasında da yapmıyor. Bu sesin ardından aracın direksiyon ve amortisörlerinde bir tık daha yumuşama oluyor. Ben aracı genelde tour moduyla kullandığım zamanlarda bu ses ve ardından gelen yumuşama daha sık oluyor. Normal ve sport modda ise daha nadir oluyor. Aracı alalı 1.5 yıl oldu bu ses vardı sormak isteyip zaman bulamadım.

Aklıma gelmişken geçen yıl kış lastiği takılıyken araçta yumuşama daha fazla olduğundan bu sesi tour modunda yaz lastiklerine göre daha az yapıyordu.

Üstte yorum yapan ersinnisre de benzer şeyler yazmış.
                  Sorun varsa nerde bilmiyorum..
                  @Murat

Yorum

Sorun olduğunu düşünmüyorum bende genelde tour modunda kullanıyorum belirgin ve kısa süreliğine yumuşama artıyor bende de, her süspansiyon üzerinde valf bulunuyor bu valfler süspansiyon içindeki yağın farklı kanaldan geçmesi sağlıyarak süspansiyonu yumuşatır yada sertleştirir bu valflerin çalışma sesini duyuyor olabiliriz. zırıldama sesi çıkarma olasılığı var çalışma prensibi gereği.
                    1.6 SIDI

Yorum

İşleniyor...
                    X