Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 T Insignia tekleme geç çalışma ve yolda giderken kerkinme

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 T Insignia tekleme geç çalışma ve yolda giderken kerkinme

Kıymetli kardeslerim öncelikle merhabalar derdim çok büyük lütfen Allah rizasi için bişey deyin de derman bulayım. çok yeniyim burada ilk yazım olacak. inşallah hata yapmadan anlatabilirim. Aracı aldığım da gaz ayarinda sorun var diyerek aldık yolda giderken bildiğiniz kerkinme yapiyodu gazda iken. Zamanla benzinde de ufaktan yaptığını gördüm. Ek olarak gösterge panelinde akü ışığı yaniyodu. Gitmedik usta bırakmadım akü ışığını söndüremediler beyinciye kadar gittik duzelmedi ama her biride değerler normal dedi en sonunda biraktim peşini. Gelelim kerkinme işine ilk çalıştığında bayilarak çalışıyordu özellikle gaza geçtiğinde. hareket halinde iken ozelliöze gazda bildiğiniz arabanin biyerini kırabilecek kadar sallıyor kesinti atesleme kesinti atesleme şekliyle araç kerkiniyor du. Gün gün büyüdü su eksiltmede yapti rampa cikarken cekmemeye ve yigilmayay basladi. Gitmedik ne usta ne servis bıraktım çözüm yok. Uzatmayacam en sonunda ustanın biri garanti vererek subaplar dedi actik gerçekten o çıktı üst kapakta ciddi deforme olmus yenisini aldık araci topladik trigerine kadar sıfırladık araç yine aynı ve bu gün onlara ek olarak araç gec çalışmaya da basladi. biliyorum sınavım ama bisey deyin be kardeslerim. Selametle kalın
    ..

LPG sorunu gibi geldi bana. İşin ehli LPG servisine gösterin derin

Yorum

Çok geçmiş olsun. Ben aracımdan lpg yi komple söktürdüm. Benim için tek çare bu oldu. 1,5 yıl denemediğim yöntem kalmadı. Şimdi lpg den yana artık kafam rahat.
      Akü lambası yanmış ise akü sorunu veya şarj dinamosu sorunu da olabilir. Dinamonun içindeki kömürler bitmiş olabilir. Kayışta sorun olabilir. Akü-dinamo-kayış kontrolü de yaptırın. Hatta buji-bobin lere de mutlaka baktırın. Bunları opel servisi harici yerlerde baktırmayın.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Cok defa farklı ustalara söktürdüm dinamoyu her biride yapamadığı gibi en sonunda birebir bı arabanın dinamosu nu taktirdim bende ışık sönmedi karşı arabaya taktığım benim dinamo ışık yakmadı bobin bujiler de orijinal i ile değişti

Yorum

araçda hata kodları neler?
          Mutlaka birkaç hata kodu almış olmalısınız.
          Birde mutlkaka elinizde ELM27 gibi OBD2 cihazı olsun. Bir ustaya servise gitmeden önce muhtemel sorunlarınız önceden bılırsınız

Yorum

Aracımda hata kodu olarak sadece sarz sistemini gösteriyor harici bı hata kodu maalesef yok. Birde o dediğiniz cihazları nereden alabilirim ve ne nasıl kullanacam

Yorum

Peki subapları yapan usta ne dedi bu duruma??
              Sizin aracın şu an en azından benzinde sorun olmadan yürümesi lazım..lpg ayarlarınız ne durumda? Ayarı iyi yapılmamışsa araç benzinde de lpgde de sorun çıkartır.
              @Murat

Yorum

Ustanin dediği mekanik bi hatası yok artik yanlız bilgisayara takılması lazım oda Samsun'da bi arkadaşımda var dedi şimdilik bakalim sonra ne diyecek. Ben o zman önce LPG yıl söktüreyim bakalım ne olacak. Bı de mab ve maf sensörlerini temizlet de dediler neyse artık onlar sizler ne dersiniz

Yorum

Geçmiş olsun yapılanlardan sonra benzinde kullandığınızda düzeldi mi

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Lpg yi söktürmeden serviste arıza kodlarını okutmanızı ve sildirdikten sonra duruma göre tekrar değerlendirme yapmanızı öneririm.
                    @Murat

Yorum

Akü sönmüyorsa
                      Araba kerkiniyorsa
                      Elektriksel sıkıntı var gibi geldi çünkü subaplar yapılmış.
                      Araba akünün şarj olmadığını algılıyor.
                      Tesisat problemi olabilir. Dinamo tesisatı da olabilir.
                      Araba çalışırken akü bağlantısını kesmeyi deneyin

​Tesisat sağlamsa ve dinamo gerekli gücü üretiyorsa düzgün çalışması lazım.
                      1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                      2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                      3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                      4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                      5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                      6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post

​Tesisat sağlamsa ve dinamo gerekli gücü üretiyorsa düzgün çalışması lazım.
                        Bu yöntem akü veya dinamoda sorun olup olmadiğını anlamak için en iyi yöntem ancak sağlam dinamoya da zarar verme ihtimali varmış.
                        @Murat

Yorum

İşleniyor...
                        X