Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araba çalışmıyor yardımcı olur musunuz

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araba çalışmıyor yardımcı olur musunuz

Arabamı çalıştırdım daha 5 metre gitmeden 1 kaç tane ışığın yanıp söndüğünü gordum durdun park a aldım araç çalışır haldeyken tekrer d moduna takmak istedim vites değiştiremedim motor arıza ışığı lastik basınç ışığı abs ışıkları yandı stop ettim ve tekrar çalıştırmak istedim elektrik gelmedi camlar kapılar kumanda hiç bir şey çalışmıyor şu an ne olabilir bilgisi olan var mı ? Aracın 2015 1.6 cdti insignia

Oncelikle anahtarı kol dayamanın orda yeri var oraya koyup çalıştırmayı deneyin. Yine olmazsa akü kutup başını çıkarıp 15 dk bekleyip takın ve kumandayı yine yerine yerleştirip öyle deneyin.
    @Murat
    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Denedim hocam hepsini takviyede yaptım olmadi

Yorum

akünüz bozulmuş olabilir, km yaş fark etmez akü bozulabilir. marş hiçmi hamle yapmıyor, marş yapsa da isteksiz yapıyor olabilir, marş yapmaya çalıştıkça voltajda gidip gelme varmı? sigortaları gözden geçirin oda değilse servise yolculuk
        1.6 SIDI

Yorum

Arkadaşlar aracı ustaya gösterdim bilgisyara bağlayamadı bozukmus sorunu göremedik yarın bakıcaz ama aku ile ilgili sigorta ile ilgili bir problem değil aracın teybi kliması koltuğu elektrik var ama gösterge çalışmıyor aracın start tuşuna basınca hiç bir değişiklik yok sanki araba kapalı gibi kumanda bilr çalışmıyor sanki bi nevi araba kendini kilitledi motoru çalıştırmak için elektrik vermiyo kisitliyo gibi sinyaller farlar klakson hiç biri çalışmıyor şu an acaba beyinde bi sıkıntı mı var diye düşünüyorum bide direksiyon kolonu diye bi arıza veriyo ilk defa gordum onu umarım masraf çıkarmaz

Yorum

umarım ciddi bir durum yoktur. Garanti bittimi
            1.6 SIDI

Yorum

Akü problemi gibi gözüküyor yada elektrik tesisatında problem olabilir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben de akü veya tesisat problemi olduğunu düşünüyorum. Bu kadar arıza aynı anda olmuş olamaz.
                Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Buraksyhn View Post
                  Arkadaşlar aracı ustaya gösterdim bilgisyara bağlayamadı bozukmus sorunu göremedik yarın bakıcaz ama aku ile ilgili sigorta ile ilgili bir problem değil aracın teybi kliması koltuğu elektrik var ama gösterge çalışmıyor aracın start tuşuna basınca hiç bir değişiklik yok sanki araba kapalı gibi kumanda bilr çalışmıyor sanki bi nevi araba kendini kilitledi motoru çalıştırmak için elektrik vermiyo kisitliyo gibi sinyaller farlar klakson hiç biri çalışmıyor şu an acaba beyinde bi sıkıntı mı var diye düşünüyorum bide direksiyon kolonu diye bi arıza veriyo ilk defa gordum onu umarım masraf çıkarmaz
                  Öncelikle sigortaları tek tek kontrol edin. Arada bir tanesi yanmış olabilir. Başka bir aracımızda başımıza gelmişti.
                  34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Buraksyhn View Post
                    Bu dediğinizin aynısını yaşadım. Akünün artı ve eksi kutup başları haricinde sol üst taraftaki minik kapağın altında kalan bağlantı yeri gevsemiş. O bağlantı ucunu pense ile sıktım ve araç çalıştı. Çalışmadan önceki yaşadıklarım aynen sizin anlattıklarınız gibiydi. İnşallah böyle basit bir şeydir.
                    @Murat
                    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Tüm sigortalari kontrol ettirdim hepsi çalışıyor akü de sağlam takviye de yaptılar çalışmadı şuan erdemir haramidereye bıraktım bakalım yarın ne olduğu çıkacak

Yorum

Arkadaşlar akü de sıkıntı olsa teyibe koltuğa da elektiriğin gelmemesi lazım değil mi ? Yol bilgisiyarindada elektrik var ama parlaklığı çok az telefonun parlaklığını en aza indirmiş gibi birşey bendeki ve direksiyon kolonu kilidi uyarısı veriyor

Yorum

Marş anında aküden fazla akım çekilir ilk marşta sorun olupta akü voltajını kontrol eden sistem tekrar akudeki krıtik durum yüzünden güvenli moda almış olabilir. Araç içi aksesuarlar marş kadar çok akım çekmez aküden o yüzden onlar çalışıyor olabilir. Bazen akünün içindeki kutuplar arasında atkı yada kuşak denen kalın bağlantılar kopabiliyor aynı durum olabiliyor ki başıma geldi hiç bir sıkıntı yokken sabah start da akü gitti ve araç marş basma ile birlikte voltaj gitti geldi arka arkaya, sonra düzelir gibi oldu tekrar denedim bu seferde tık yok ama diğer herşey çalışır gibi yaptı. Aynı durum olacak değil tabi.
                          1.6 SIDI

Yorum

Yani bi nevi güvenli mod gibi şuan anahtarla manüel olarak kapıyı kitledigimde normalde 4 kapının kitlenmesi lazım ama şuan sadece 1 kapıyı kilitliyo hiç bir şekilde müdahaleye izin vermiyo gibi

Yorum

servisin sonucu nedir
                              1.6 SIDI

Yorum

İşleniyor...
                              X