Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2000 devirde gaza basınca metal sürtme sesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2000 devirde gaza basınca metal sürtme sesi

Merhaba arkadaşlar.Seslere çıtırtılara hassa olmama rağmen genelde müziği açıp duymamaya çalışırım.Trim seslerini umursamıyorum ancak bahsettiğim ses aracın mekaniğinden geliyor. 2000 deviri geçince (2000-3000 arası) gaza normal şekilde basınca sanki bir metal sıyrılma sesi gibi bir ses geliyor. Turbo diyesim var ama ıslık gibi değil. Baskı balata değildir diye umuyorum(vites geçişlerimde hiç sıkıntı yok) .Soğukken daha çok yapıyor ısınınca azalıyor. Bir yerlere göstermeden önce sizin fikirlerinizi alayım dedim. Keşke herkeste olsa da bende rahatlasam.
    2010 cosmo 180hp beyaz İnsigniAşk

Ynt: 2000 devirde gaza basınca metal sürtme sesi

turbodur bence, benim turbonun seside değişti, güncelleme yapıldıktan sonra dediğiniz gibi sürtme sesi olarak geliyo...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dişçi79
      Merhaba arkadaşlar.Seslere çıtırtılara hassa olmama rağmen genelde müziği açıp duymamaya çalışırım.Trim seslerini umursamıyorum ancak bahsettiğim ses aracın mekaniğinden geliyor. 2000 deviri geçince (2000-3000 arası) gaza normal şekilde basınca sanki bir metal sıyrılma sesi gibi bir ses geliyor. Turbo diyesim var ama ıslık gibi değil. Baskı balata değildir diye umuyorum(vites geçişlerimde hiç sıkıntı yok) .Soğukken daha çok yapıyor ısınınca azalıyor. Bir yerlere göstermeden önce sizin fikirlerinizi alayım dedim. Keşke herkeste olsa da bende rahatlasam.
      Bu ses şanzuman içindeki volanın göbeğindeki yayın yağsız kaldığı durumda oluşabiliyor ama yinede bunu bir servisin dinlemesi lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Turbodan kaynaklı bir ses aslında normal bir ses önceleri bende yoktu ama bu aralar bende duyuyorum. Metal sesi gibi duyuyorsunuz ama aslında turbonun hava doldurup boşaltma sesi.

Yorum

evet sanki aynı sesten bahsediyoruz.biraz içim ferahladı. Güncellemeden sonra bariz duymaya başladım. Fatih abi bu volanın yağlanması zor bir işlem mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dişçi79
            evet sanki aynı sesten bahsediyoruz.biraz içim ferahladı. Güncellemeden sonra bariz duymaya başladım. Fatih abi bu volanın yağlanması zor bir işlem mi?
            Şanzumanı yarım açıyorlar özel bir yağı var onla yağlıyorlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bu ses soguk iklimde ozellikle Ankarada cok sık oluyor......

Yorum

evet Utku soğuklarda arttı.

Yorum

Hava filtresine ve turboya giren hortumlarıda bir kontrol ederseniz iyi olur çıkmış yada gevşemişte olabilir.

Yorum

Erdem bey, merhaba, şu sıralar 2012 model 1.4 benzinli insignia aracımda yaşadığım ses sıkıntıma çözüm ararken sizin açtığınız konuya rastladım.
                    Sonuna kadar okudum ama devamında sorununuz çözüldü mü ne oldu yazılı olmadığından konu açtığım halde bu mesajı da yazıp sormak zorunda kaldım.
                    Benzer bir sorunu ben kendi aracımda yaşıyorum, araçla 2. vitese alıp ayağımı 2000 devirde sabit tutup turbo devreye girdiğinde ve aracı hızla ileri fırlattığında motordan şakıma sesi gibi bir ses geliyor.
                    Metal sürtme veya ayrılma sesi gibi. Devirlendikçe ses azalıyor ama bazen de devam ediyor. Özellikle yokuş çıkarken daha çok duyuluyor.
                    Hatta bazen turbo devreye girdiğinde o şakıma sesi esnasında hızda anlık kesilme de oluyor.
                    Siz kendi ses sorununuzu çözdünüz mü? Nerden oluyormuş?
                    Bana da önerir misiniz? Acil yanıtınızı bekliyorum.

Teşekkürler..
                    @Murat
                    2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

buna benzer bir ses bende de oluyor yarın OPİS ankaraya götüreceğim aracı, umarım sorunu çözerler. elimden geldiğince tarif edeyim. Son bir kaç gündür özellikle ilk hareket esnasında arabanın içinde bir sürtme sesine benzer bir ses duyuyorum. kaputu açıp aynı hareketi yaptığımızda ise kaputu dinleyenler, sonrasında bende dahil sesi duyamıyoruz ama ses içeriden çok net duyuluyor. Opis'te ustaya şöyle bir baktırdım önemli bir şey değil dedi. yarın çözecekler umarım ama sizde de çözümüne ait bir bilgi var ise öğrenelim.
                      Kısmetmiş 2010 Insignia ST 1.6 T

Yorum

hep söylüyorum turbo araçarda seslere çok takılmamak lazım işyerinde hunharca kullanılıyor turbo beslemeli araçlar ses gani ama sorun yok suan ki turbo sağlığınıda düşünüp araç kullanan da az

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbilge_11
                          hep söylüyorum turbo araçarda seslere çok takılmamak lazım işyerinde hunharca kullanılıyor turbo beslemeli araçlar ses gani ama sorun yok suan ki turbo sağlığınıda düşünüp araç kullanan da az
                          Seslere çok takılmamak lazım diyorsunuz da bilsek ki hiçbir zararı olmayacak araca, gerçekten önemsemem ama ses git gide daha çok duyulmaya başladı, endişe veriyor, daha büyük bir sorunun habercisi olabilir mi diye..
                          @Murat
                          2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

aracın gidişinde herhangi sıkıntı yoksa sorun olmayabilir ama içiniz rahat etsin derseniz ki bende öyle yapardım iyi bir ustaya veya servise gösterin hatta birkaç farklı yere ve ustaya göstermeniz sorunun teşhisi açısından daha yararlı olur

Yorum

2.0 Cdti 130hp otomatik aracımda geçenlerde kısa bir süre bende böyle metal sürtünme sesi gibi bir ses duydum. Acaba dedim fren diski mi yamuldu, frenlemede sorun yoktu. Geçti daha sonra.

Yorum

İşleniyor...
                              X