Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2000 devirde gaza basınca metal sürtme sesi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2000 devirde gaza basınca metal sürtme sesi

eski aracımda böyle bir ses gelmeye başlamıştı. epeyi bir incelemeden sonra V kayışında hasar olduğunu farkettim. ve sonra gördüm ki, hasarlı kısım gergi rulmanının (inşallah adını doğru yazmışımdır) olduğu yere gelince acaip bir ses çıkarıyor.

bazen hiç tahmin edilemez şeyler olabiliyor
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Peki arkadaşlar- turbo devreye girince hızlanma aşamasında anlık da olsa tekleme yaparak hızlanıyorsa bu neye işarettir, ne yapmak gerekir?
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
        Peki arkadaşlar- turbo devreye girince hızlanma aşamasında anlık da olsa tekleme yaparak hızlanıyorsa bu neye işarettir, ne yapmak gerekir?
        Bunu 2300 devirlerde hissediyorsan GM orjinal yazılımı ile düzeliyor yok farklı devirlerde böyle sorun var ise birçok yere bakmak lazım Turbodan - Bujilere kadar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
          Orjinal yazı sahibi: Wolverine
          Bunu 2300 devirlerde hissediyorsan GM orjinal yazılımı ile düzeliyor yok farklı devirlerde böyle sorun var ise birçok yere bakmak lazım Turbodan - Bujilere kadar
          Fatih bey, benim henüz bir ay bile olmadı, emme manifoldu değişti, sonrasında da yeni yazılım yüklendi ve ayar yapıldı. Sorunlar da ondan sonra başladı diyebilirim. Ama şakıma ses eskiden beri vardı, son zamanlarda iyice arttı.
          @Murat

Yorum

Sakima sesi subaplar uzerindeki iteceklerden geliyor normal sayilabilir

Hangi serviste kontrol ettiler bir daha goturun ve sikayetinizi iyo anlati n

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Bugün mesela araç tekleme yaptığında toparlarken şakıma sesi de aynı anda arttı. Yani araç teklemeyi şakıyarak geçti desem abartmış olmam.
              @Murat

Yorum

Bugün map sensörünü çıkarıp temizleyeyim dedim.
                Çıkardığımda sensörün boru içinde kalan kısmında yağ gördüm, epey yağlıydı.
                Balata spreyi ile temizleyip kurutup geri taktım, biraz aracı kullanıp tekrar söktüm, yine aynı yağ vardı, kontrol ettiğimde motor yağı ile aynı yağ olduğunu farkettim.
                Delikten içeri boru içine baktığımda boru içinin de yağlı olduğunu gördüm.
                Bu durum bu araçlarda normal midir?
                @Murat

Yorum

Üstteki mesajıma düzenleme yapayım.
                  Çıkardığım sensör map sensörü değil emme manifoldu basınç sensörü idi.
                  Servise gidip sorduğumda bu yağlanmanın normal olduğunu söyledi usta.
                  Değişen eski manifolddan kalan yağ olduğunu, onu da borulardan atamayacağımızı belirtti.
                  Siz ne dersiniz?
                  @Murat

Yorum

İşleniyor...
                  X