Merhaba arkadaşlar.Seslere çıtırtılara hassa olmama rağmen genelde müziği açıp duymamaya çalışırım.Trim seslerini umursamıyorum ancak bahsettiğim ses aracın mekaniğinden geliyor. 2000 deviri geçince (2000-3000 arası) gaza normal şekilde basınca sanki bir metal sıyrılma sesi gibi bir ses geliyor. Turbo diyesim var ama ıslık gibi değil. Baskı balata değildir diye umuyorum(vites geçişlerimde hiç sıkıntı yok) .Soğukken daha çok yapıyor ısınınca azalıyor. Bir yerlere göstermeden önce sizin fikirlerinizi alayım dedim. Keşke herkeste olsa da bende rahatlasam.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
2000 devirde gaza basınca metal sürtme sesi
Collapse
X
-
Ynt: 2000 devirde gaza basınca metal sürtme sesi
Orjinal yazı sahibi: dişçi79Merhaba arkadaşlar.Seslere çıtırtılara hassa olmama rağmen genelde müziği açıp duymamaya çalışırım.Trim seslerini umursamıyorum ancak bahsettiğim ses aracın mekaniğinden geliyor. 2000 deviri geçince (2000-3000 arası) gaza normal şekilde basınca sanki bir metal sıyrılma sesi gibi bir ses geliyor. Turbo diyesim var ama ıslık gibi değil. Baskı balata değildir diye umuyorum(vites geçişlerimde hiç sıkıntı yok) .Soğukken daha çok yapıyor ısınınca azalıyor. Bir yerlere göstermeden önce sizin fikirlerinizi alayım dedim. Keşke herkeste olsa da bende rahatlasam.
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: dişçi79evet sanki aynı sesten bahsediyoruz.biraz içim ferahladı. Güncellemeden sonra bariz duymaya başladım. Fatih abi bu volanın yağlanması zor bir işlem mi?
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Erdem bey, merhaba, şu sıralar 2012 model 1.4 benzinli insignia aracımda yaşadığım ses sıkıntıma çözüm ararken sizin açtığınız konuya rastladım.
Sonuna kadar okudum ama devamında sorununuz çözüldü mü ne oldu yazılı olmadığından konu açtığım halde bu mesajı da yazıp sormak zorunda kaldım.
Benzer bir sorunu ben kendi aracımda yaşıyorum, araçla 2. vitese alıp ayağımı 2000 devirde sabit tutup turbo devreye girdiğinde ve aracı hızla ileri fırlattığında motordan şakıma sesi gibi bir ses geliyor.
Metal sürtme veya ayrılma sesi gibi. Devirlendikçe ses azalıyor ama bazen de devam ediyor. Özellikle yokuş çıkarken daha çok duyuluyor.
Hatta bazen turbo devreye girdiğinde o şakıma sesi esnasında hızda anlık kesilme de oluyor.
Siz kendi ses sorununuzu çözdünüz mü? Nerden oluyormuş?
Bana da önerir misiniz? Acil yanıtınızı bekliyorum.
Teşekkürler..@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
buna benzer bir ses bende de oluyor yarın OPİS ankaraya götüreceğim aracı, umarım sorunu çözerler. elimden geldiğince tarif edeyim. Son bir kaç gündür özellikle ilk hareket esnasında arabanın içinde bir sürtme sesine benzer bir ses duyuyorum. kaputu açıp aynı hareketi yaptığımızda ise kaputu dinleyenler, sonrasında bende dahil sesi duyamıyoruz ama ses içeriden çok net duyuluyor. Opis'te ustaya şöyle bir baktırdım önemli bir şey değil dedi. yarın çözecekler umarım ama sizde de çözümüne ait bir bilgi var ise öğrenelim.Kısmetmiş 2010 Insignia ST 1.6 T
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ilbilge_11hep söylüyorum turbo araçarda seslere çok takılmamak lazım işyerinde hunharca kullanılıyor turbo beslemeli araçlar ses gani ama sorun yok suan ki turbo sağlığınıda düşünüp araç kullanan da az@Murat
2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander
Yorum
-
2.0 Cdti 130hp otomatik aracımda geçenlerde kısa bir süre bende böyle metal sürtünme sesi gibi bir ses duydum. Acaba dedim fren diski mi yamuldu, frenlemede sorun yoktu. Geçti daha sonra.
Yorum
Yorum