Duyuru

Collapse
No announcement yet.

anadolu yakası rot-balans ustası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• anadolu yakası rot-balans ustası

Merhabalar,

Aracımın en son 45000 bakımında sirkülasyon için ön-araka lastik yer değişimi yaptırdım ama yeni haliyle 110-120 sonrasında titremeye başladı. Yüksek ihtimalle balans tutmadı. Değişimi yapan ustaya tekrar gidip maceraya girmek ve zaman kaybetmek istemiyorum. Bana İstanbul' da (Çok sıkışırsam Avrupa yakası da olur) işinin ehli rot-balans işini kıvıracak bir usta tavsiye eder misiniz? Teşekkürler.

NOT1: Bu balans işinde tekerleri arabaya taktıktan sonra da extra bir ayar yapılması gerekiyor mu? yoksa tek tek tekerleri makinada balans etmek ve yerine takmak yetiyor mu? Tekrar teşekkürler.
    NOT2: Lastik ayrı ayrı balans edilirken nihayi basınç set edildikiten son mı ayarlanır? Bu usta lastik basıncına bakmadan (kimisi düşük kimisi yüksek) ilkin makinayla ayarlayıp sonra arabaya takıp en son olması gerektiğini düşündüğü basınca getirdi ve iş tamam dedi. Bana sanki gerçek basıncı ayarlyıp ondan sonra balans etmesi gerekiyor gibi geldi. Bunun olması gereken sırası nasıldır?

Cevaplarınız için çok teşekkürler şimdiden.

Artık araçtaki sarsıntı iyice can sıktığı için işyerinden tavsiye ile Kurkoy Harmandere' den Sabiha Gökçen'e giderken Teknopark İstanbul' un az gerisnde yolun solundaki Opet' in arkasındaki lastikçide tekrar balans yaptırdım. Bu adamın samimiyeti ve iş bilirliği bence gayet iyi. Daha önceki sözde ustanın da kulaklarını bol bol çınlatarak tabiki. Eğer pendik civarında balans filan derdi olan varsa kesinlikle bu adama gidebilir.
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yorum

geçmiş olsun. jantlar 19 mu sizin. balans işini çözdüyse istanbulun her yerinden gidilmeye değer. yeterki usta iyi olsun. işten anlamayan çok.

sorununuzu lastikler araç üzerinde takılıyken final balans ile mi çözdü ?
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Kardeş benim jantlar 18' lik. Araç üzerinde değil standart sök, makinaya bağla tak sistemi, eski uusl ile halletti sağolsun. Sizin dediğiniz araç üstünde bakacak bir sistem yok bu dükkanda. Eski ayararı yapan resmen kasapmış. Adam sağolsun tüm sorularımı içtenlikle cevapladı. Böyle düzgün adamların kazanmasını istediğim için paylaşmak gereği duydum.

Yorum

Kendim çalıp kendim oynama seansına devam edeyim. En azından bu konudan muzdarip olan kardeşlerime bir faydam olsun.
          Malesef erken davrandım dünkü mesajımda. Biraz da bu işlerdeki cehaletimden kaynaklandığını düşünüyorum. Tamam oldu dediğim balans yolda yavaş yavaş tekrar eski bozuk haline geldi. 3. denemeyi de eve yakın diye taşdelen/çekmeköy' deki petlas bayisinde yaptım.
          Bu sefer erken konuşmayacağım ama yaklaşık 200km bazen çok yüksek hızları da görerek test ettim ve oldu gibi görünüyor.
          Eskiden yapanlar bir öncekilerin ağırlıklarını sökmeden yaptıkları için jantlarımın içinin sanat eseri halindeki halini görünce usta da çok acemice yaptıklarını söyledi. Burda ustaya katılıyorum çünkü geçmişteki herifin yanlışlığının üzerine balans yapmak çok yanlış bence. Belki o adam çok saçma bir yere ağırlık koydu ve sen şimdi yanlışı yeni bir yanlışla düzeltmeye çalışıyorsun. Geçmiştekilerin hepsi sökülüp sıfırdan ayarlandı. Daha da test edeceğim ama şimdilik sorun yok. Daha önceki denemelerimde 50km gitmeden zırzır titreyen direksiyonu kucağıma alıyordum.
          Şimdi usta ile ilk testimde durum neyse hala aynı.

Yorum

Malesef cihazların kalibrasyon sorunları olduğunu düşünüyorum benim gibi balans ve titreşim takıntısı olan biri için durum oldukça sıkıntılı yaklaşık 1 senedir bu sorunu çözemedim ya titreşim eksik olmuyor yada çekme,titreşim sorununu bir ara çözmüştüm bir lastikçide sonra lastik ön arka değişim zamanı geldi yaklaşık ( 10 bn km ) olmuştu.Farkına vardığım konu gerek dinamik gerek statik balans yapsınlar sorun tam anlamıyla çözülmüyor sebebi ; cihazlar bakımsız ve kalibrasyonsuz onlarda sıfır hata olarak set edilen değer sizin araçta 0.8 derece bir açıklığa geldiğini bile gördüm.Dolasıyla sıkıntılı bir durum anadolu yakası için.Lastiksel bir durum söz konusu değil lastikçi durumu söz konusu arabama aşık olmama rağmen bu durum soğutuyor insanı.

Yorum

Onun için sormuştum araç üzerinde mi yapıldı diye. Kolay değil çünkü öyle. Ben lastiklerimi yenileyene kadar bu işe kafa yormayacağım. 19 incler daha sıkıntı balans hususunda. Lastiklerim eskidiği için çok dert etmiyorum. Yenisine fena kafa patlatacağım.
              Son düzenleme: selcuktuncer; 13.09.2018, 22:41.
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
              X