Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2009 1.6T insignia seri vuruntu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2009 1.6T insignia seri vuruntu

Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Denizli'de ikamet etmekteyim.

Çok heveslenerek 1 ay önce 2009 1.6T aracımı aldım. Araçta zavoli Bora markalı tüp bulunmakta. Aracımla ani gaza yüklendiğim zaman özellikle 2. Viteste tam gaz yemiyor gibi ileri geri sarsıntı oluyor. Gaz ayarsız diye lpg ustasına gittim bu durum ayarsızlıktan değil başka sorunlar dedi. Sabahtan akşama kadar araçla ilgilendi ama sorunu bulamadı. Yardımcı olursanız sevinirim

Not; buji ve bobinleri Yen'i değiştim.

Hani servisin suçu lpg'ye atma ihtimali yüksek ama servise de gösterseydiniz?
    InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mhmt_fzl View Post
      Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Denizli'de ikamet etmekteyim.

Çok heveslenerek 1 ay önce 2009 1.6T aracımı aldım. Araçta zavoli Bora markalı tüp bulunmakta. Aracımla ani gaza yüklendiğim zaman özellikle 2. Viteste tam gaz yemiyor gibi ileri geri sarsıntı oluyor. Gaz ayarsız diye lpg ustasına gittim bu durum ayarsızlıktan değil başka sorunlar dedi. Sabahtan akşama kadar araçla ilgilendi ama sorunu bulamadı. Yardımcı olursanız sevinirim

Not; buji ve bobinleri Yen'i değiştim.

Durumun Lpg kaynaklı olup olmadığını anlamak için en azından Lpg yi devre dışı bırakıp sadece benzinde sarsıntı yapan viteste/devirde denemeler yapsaydınız. Şayet benzinde de yapıyorsa servise görünmenizde fayda olacak.

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

Aracı benzinde kullanırken hiç sıkıntı yok. Gayet kusursuz hızlanmakta. Bu sorun sadece lpg kullanırken oluyor.

Yorum

Aracı benzinde kullanırken hiç sıkıntı yok. Gayet kusursuz hızlanmakta. Bu sorun sadece lpg kullanırken oluyor.

Bu durumda cagri hocamın dediği gibi servis suçu kolaylıkla lpg ye atabilir ve öyle görünüyor da.
          Standart yakıtında bir sorun yok. Tüm şüpheler lpg de görünüyor.

Yorum

Evet sorun LPGde ama LPG Bayide bizlik hiç bir sıkıntı yok diyor. Suçu arabaya atıyor. Ayrıca sorunu çözemediği halde işçilik ücretinden hiç fedakarlık yapmıyor.

Üstelik işin daha kötü tarafı denizlide, ismi zavoli bora diye geçen bu lpgye bu ustadan başka bakan yok. bu ürünün güncel yazılımı bizde yok diyip gönderiyorlar. Walla çıkamadım işin içinden

Yorum

Evet sorun LPGde ama LPG Bayide bizlik hiç bir sıkıntı yok diyor. Suçu arabaya atıyor. Ayrıca sorunu çözemediği halde işçilik ücretinden hiç fedakarlık yapmıyor.

Üstelik işin daha kötü tarafı denizlide, ismi zavoli bora diye geçen bu lpgye bu ustadan başka bakan yok. bu ürünün güncel yazılımı bizde yok diyip gönderiyorlar. Walla çıkamadım işin içinden

İnsignia motorlara Lpg takan İzmir de bir usta var. Size fazla uzak değil sanırım.
              Youtube de çok heyecanlı biraz abartılı ve kendinden emin videolarını izlemiştim.
              Yanılmıyorsam ismi Yusuf Usta idi. (Reklam amaçlı değildir.)
              Yine de youtube de bir araştırın sanırım o videoların birinde yorum bölümünde telefonunu da paylaşmıştı.
              Yolunuz düşerse bir sorgulayın belki sorununuza çare olur.

Yorum

Eywallah kardeşim ama İzmir buraya 4 saat mesafede ama yolum düşerse ve hala çözememiş olursam muhakkak uğrarım

Yorum

Nedir bu insigniaların lpgden çektiği.

Sorununuz büyük ihtimalle o devirlerde lpg sisteminin yeterli gazı sisteme verememesi kaynaklı. Bunun sebebi lpg sisteminin kapasitesiyle ilgili ki; daha geniz lpg boruları, daha büyük regülatör ve daha seri enjektör istemekte. Bu da lpg sisteminin neredeyse komple değişimi demek.

Dipnot: Bu araçlara düşük kapasiteli lpg sistemleri OLMAZ. Atmosferik 1.6 lt 120-130 hp civarı motorlarda sorunsuz çalışan lpg sistemi 180 hp güçteki motora gereken beslemeyi yapamamakta.
                  34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip View Post
                    Nedir bu insigniaların lpgden çektiği.

Sorununuz büyük ihtimalle o devirlerde lpg sisteminin yeterli gazı sisteme verememesi kaynaklı. Bunun sebebi lpg sisteminin kapasitesiyle ilgili ki; daha geniz lpg boruları, daha büyük regülatör ve daha seri enjektör istemekte. Bu da lpg sisteminin neredeyse komple değişimi demek.

Dipnot: Bu araçlara düşük kapasiteli lpg sistemleri OLMAZ. Atmosferik 1.6 lt 120-130 hp civarı motorlarda sorunsuz çalışan lpg sistemi 180 hp güçteki motora gereken beslemeyi yapamamakta.
                    Bugün aracı opel servisine götürdüm. Söylediğine göre dördüncü silindirde terleme varmış. Dördüncü silindirde yanma tam olarak gerçekleşmiyormuş. Bu durum benzinli kullanımda pek belli olmumuyor ama LPGli kullanımda belirgin bir şekilde ortaya çıkıyormuş.

Muhtemelen subapların değişmesi gerekiyor.

Yorum

Benzin kusurları örten bir yakıt. Varsa da tolere edebiliyor. Lpg öyle değil. Araçta bir yerde sorun varsa hiç affetmiyor..
                      @Murat
                      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
                      X