Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Şanzıman

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Şanzıman

İyi forumlar
    2011 model 2.0 otomatik insigniam 194 bin km de aldım 204 bin km de edition elegance paket vitesi d ye getirince vurma yapıyor şimdi de otobanda 5. Viteste arabayı sallama yapıyor ve şanzıman servis lambası yanıyor her gaza bastığımda yapıyor 6. Viteste 250 yi gördüğü halde hiç titreşim yapmıyor çekiciyle bi opel tamircisine gönderdim şanzıman parçasının değişemeyeciğini yenisini taktırmamı söyledi sıfırını 7 bin civarını takabilirmiş sizce ne yapayım sorunu bilen var mı?

Tüm 2010-11, otomatik 2.0 CDTI'larda benzer problemler var, benim aracımda 80.000 km civarında başladı. Ve maalesef bu konuda yeterince bilgi sahibi ustalar/servisler yok. Sizin ilk yapacağınız iş şanzıman yağını Motul ATF VI gibi kaliteli bir yağ ile değiştirmek. 8 litre satın alın ve 2 kez değişim yaptırın, çünkü her değişimde yağın yarısını değiştirebiliyorlar. 3-5.000 km kadar kullanıp, aynı işlemi tekrarlayın. Belki vuruntular tamamen ortadan kalkmaz -benim aracım nadiren de olsa hala yapıyor- ama büyük oranda çözüm olacağını tahmin ediyorum.

Yorum

Arabayı annem kullanıyor senede 5 bin yapmıyor ama yine de değiştirip deneyim teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Yt4FuN View Post
        Arabayı annem kullanıyor senede 5 bin yapmıyor ama yine de değiştirip deneyim teşekkürler
        Değiştirin, aracın gidişinde de büyük rahatlama oluyor. Düşük hızlarda veya gaza az basıldığında sürekli kavrama modunda giden; sanki gitmeye çalışıyormuş da gidemiyormuş gibi bir his veren araç yağ değişimlerinden sonra çok daha az gaza basarak yürür oldu.

Yorum

İşleniyor...
        X