Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Şanzuman Yağı hk

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: serkanmj View Post
    sbsezgin, verdiğiniz şanzıman modeli için nete bir bakayım dedim. Aşağıdaki linkte açıklamaların 4. cümlesinde filan her 40000km' de bir ATF ve filtre değişimi yapılması gerektiğinden bahsedilmiş. Benim araç 43xxx km' de ve ATF6 Motul ile değiştirme yapacağım. Yer araştırıyorum.
    Serkanmj ilginiz için çok teşekkürler, bu konuyu tekrar servisle görüşeceğim.

Yorum

Serkanmj dikkatine,

Bakım
      6T40 / 6T45, normal kullanımda değişiklik gerektirmeyen DEXRON®-VI premium sıvı ile ömür boyu doldurulur. Daha tutarlı bir viskozite profiline sahip olmak için geliştirilmiştir; aşırı koşullarda daha tutarlı bir kaydırma performansı; ve zaman içinde daha az bozulma. Sıvı, iletimin ömrü boyunca dayanıklılığı ve kayma stabilitesini arttırmak için doğrulanmıştır.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sbsezgin View Post
        Serkanmj dikkatine,

Bakım
        6T40 / 6T45, normal kullanımda değişiklik gerektirmeyen DEXRON®-VI premium sıvı ile ömür boyu doldurulur. Daha tutarlı bir viskozite profiline sahip olmak için geliştirilmiştir; aşırı koşullarda daha tutarlı bir kaydırma performansı; ve zaman içinde daha az bozulma. Sıvı, iletimin ömrü boyunca dayanıklılığı ve kayma stabilitesini arttırmak için doğrulanmıştır.
        Çok güzel bir döküman bulmuşsunuz ve içinde hakikaten güzel bilgiler var. Müsait bir zamanda detaylı okuyacağım. Üreticiye tam güvenirsek evet bu yağı hakikaten değiştirmeye gerek yok.
        Ama kişisel fikrime gelince; ömür boyu değişmeyecek yağ bana sadece bakım maliyetlerini az göstermek için yapılan ticari bir hareket gibi geliyor. GM' in motor yağının kalitesini(?) daha sonra koyduğum Motul ile kıyaslayınca; bende şanzıman içindeki yağın da "Motul ATF 6" ile değişince daha iyi olacağı fikri oluşuyor. KM olarak da 50000km' den sonra bence yapılmalı. Sonuçta tercih meselesi.
        Kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yorum

İşleniyor...
        X