Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastik basınç sensörü hatası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastik basınç sensörü hatası

Merhabalar, geçmiş kurban bayramımız mübarek olsun ve herkese hayırlı haftalar dilerim.

Malum bayramdı, tatildi derken 9 günlük tatil boyunca aracımla çok yol yaptım. Daha önce hiç başıma gelmeyen (20.000 km) bir hadiseyi 4-5 kez yaşadım. Yolda seyir halinde genellikle 130-140 üzerinde lastik basınç sensörü hatası alıyorum. Lastik verileri tamamen kayboluyor ve bilgi ekranın hata veren lastiğin verisi (---) olarak gözüküyor. Bu hata her 2 arka lastiğimde de yaşandı. Ancak virajlı yollardan sonra yada hızın düşmesi sonucunda eski haline geri dönüyor yani geçiçi bir durum ancak çok sık tekrar ediyor, bir seyahat esnasında 4-5 kere. Böyle bir garip durum yaşayan var mıdır? Çözümü bilen var mıdır? Cevaplar için teşekkürler.

bende de yüksek hızlarda 150-160 civarı uzun süreli sürüş yapınca ara sıra yapıyor sanırım veriyi okumada ya da hava sıcaklığına bağlı değişkenliklerde yapıyor. sürat düşünce kendi kendine düzeliyor.
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Aynısı ben de var. 2016 cdti elite. Aynı söylediğiniz gibi yüksek hızla seyrederken sol arka lastik basınc sensörü okuma hatası, yada lastik patlak uyarısı alıyorum ama yavaşlayınca bir süre sonra tekrar düzeliyor. Gedizler' de garanti kapsamında iken bana sensörde bir sorun yok dediler. Sadece lastik basıncını 35-34 civarı olsun diye tavsiye de bulunup tabiri caizse sallayıp şutladılar. Bu basınc değerlerinde de yine aynı problemi birkaç kez yaşadım. Bazen aynı hızlarda uzun süre gidince gelmiyor bazen geliyor. Hangi çevresel yada kullanım koşulunun bu hatayı tetiklediğini çözemedim.

Yorum

Benide yazın... +1

Yorum

Demek ki genel bir sıkıntı ile karşı karşıyayız. Yani belki komik gelebilir ancak, lastikçi arkadaşla konuştuğumda bu sensörlerin pilinin azalabileceğini, pilinin değiştirilirse düzelebileceğini ifade etti.

Yorum

pillik bir durum değil de belki kalibrasyon konusu olabilir. ya da yazılımsal. bir güncelleme ile düzelebilir. her zaman olmasada yüksek süratlerde meydana gelen bir durum.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Yazılımsal ya da kalibrasyon olabilir, ancak opel servislerinin maşallahı var. Arabayı almış basmış biraz hata verecekmi diye, kendine göre de radyoyu arabeske ayarlamış.Aracı teslim etti, lastik basınçlarını 36 nın altında kullanmayın biz çok denedik, bu işin çözümü bu dedi. Yani demem o ki bence yetkili servisler çok emin değiller, yetkililer ancak yetkin değiller (sırf opel markası için konuşmuyorum)

Yorum

Aynı olay benim de başıma geldi ve yine kendiliğinden düzeldi sonradan, servis de 'anlık bi hata olmuş ama şimdi yok, müdahele edilecek bir durum da söz konusu değil' dedi.

Sonra da Slaven Bilic'in 'Türkiye'de yetkisi olanların bilgisi yok, bilgisi olanların yetkisi yok' sözü geldi.

Yorum

Bugün aracım için yedek parçadan birtakım siparişlerim vardı. Onları aldıktan sonra servis atölye şefi ile konuştum. Durumu anlattım, sağolsun ilgilendi ancak tatmin edici bir cevap veremedi. Yoldaki değişimlerden kaynaklı olabileceğini iletti (radyo frekanslarının karışması-perfrmanslı kullanım sonucu ısınma vb.) Kalibrasyon yaparız eğer hala çözülmez ise en kötü merkeze yazarız, duruma bakarız denildi.

Yorum

Arkadaşlar aynı sorunu 2015 1.6 t 27.000 km
                    aracımda bende yaşadım. Sınırımı bozdu bayrampaşa odak a gittim. 280 tl işi hallettiler. 3 ay oldu bir daha sıkıntı yaşamadım düzeldi.

Yorum

280 tl ye ne yapıldığını da söylermisiniz ? yazılım güncelleme mi? cihaz ile kalibrasyon mu ?

Yorum

Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı daha önce belirtmiştim, ancak son uzun yol yaptığımda (öncekiyle aynı yol) hiç hata vermedi. Bunun nedeni bence fabrika değerine uygun hava basmak.

Öncelerde lastikçi ne söylerse onu bastırıyordum, en sonuncuda kapı içinde yazana uygun olarak önleri 240 kpa (~34 psi), arkaları 210 kpa (~30 psi) olarak ayarlattım ve hiç sorun çıkmadı.

Yorum

Aynısını bende yaşadım, hatta videoya çekip servise gösterdim. Kalibrasyon yaptıklar uzun zamandır olmuyordu, bu bayram yolculuğunda 130 - 140 km hızda tekrar yaptı. Kalibrasyon öncesi sıra ile tüm lastiklerde hata alırken bu sefer sadece tek lastikte aldım. Bir süre sonra tekrar okumaya başladı. Bakıma gittiğimde tekrar servise iletmeyi düşünüyorum. Sorun değil fakat bir sebepten bağlantı kesiliyor, uzun yolda ve belirli süratlerde yapması ilginç,

Yorum

Bence de bu bir sorun değil, bağlantı hatası gibi. Ancak 150-160 km hızla seyrederken "DIIIT" diye aniden uyarınca araç insan bir irkilmiyor değil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Stormhan View Post
                              Bence de bu bir sorun değil, bağlantı hatası gibi. Ancak 150-160 km hızla seyrederken "DIIIT" diye aniden uyarınca araç insan bir irkilmiyor değil.
                              Aynen... bu bayram dönüşü yolda ben de bu sorunu yaşadım. Bir ara yol uygundu birazcık gaza yüklendim 160'ları geçtim bende de sağ arka lastik bir anda basınç hatası verdi. İlk anda insan biraz panikliyor. İlk kez başıma geldiği için durup lastiğe baktım sorun yoktu, basınç düşünce zaten düzelti. Sorun, hava basıncının çok yükselmesi sebebiyle oluşuyor bence. Zira hata aldığımda lastik basınçları hız sebebiyle 270'lere çıkmıştı. 260'lara inince düzeldi.

Yorum

İşleniyor...
                              X