Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Servis şanzıman

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Servis şanzıman

Konuları inceledim sorunumla alakalı başlık bulamadığım için yeni konu açmak zorunda kaldım. Aracımı henüz iki hafta önce aldım ilk olarak bütün sıvılarını (şanzıman yağı dahil) filtrelerini ve lastiklerini değiştirdim. Bir hafta sonrasında da uzun yol yaptım. Aracın şehir içi ve dışı herşeyinden çok memnunum bariz bir sıkıntısı sorunu yok. Fakat gidişte de dönüşte de ikişer kere servis şanzıman yazdı. Tam yokuş çıkarken yani dağa tırmanırken vitesi 6 dan 5 e aldığında yazıyor. En son yazdığında da motor arıza lambası yandı. Aracı bir saat dinlendirdikten sonra o da söndü. ve bu arızayı verdikten sonra ışıklarda durup tam kalkacağım zaman ayağımı frenden çekince araba kendini ileri doğru fırlatıyordu. Şu an 10 gündür şehir içi trafiğinde kullanıyorum ne arıza verdi ne de geçişler de sıkıntı var hiç problem yok. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım var mıdır?

Benzer sorunları ben de yaşadım ve maalesef konu hakkında bilgisi / çözümü olan yok.

Yorum

Bu arada aracınız 2011 dizel diye tahmin ediyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
        Benzer sorunları ben de yaşadım ve maalesef konu hakkında bilgisi / çözümü olan yok.
        O yüzden sanırım kimse cevap vermiyor. Şu an için herhangi bir arıza sorun görünmüyor ama uzun yolda yine yapacağında eminim. Yağı komple tekrar değiştirmeyi düşünüyorum ben

Yorum

Merhaba,

Oncelikle gecmis olsun. Nacizane tavsiyem aracinizdaki tum ariza kodlarini taratmaniz. Bir cok ozel serviste kullanilan programlar orjinal olmadigi yada kisitli lisans oldugu icin bazi parametreleri okuyama ma gibi durumlar oluyor. Yetkili serviste aracinizda cikan tum unitelerin kodlarini taratip cikan hatalarin ekran goruntulerini fotograf cekerek burda paylasirsaniz daha faydali olur. Sanzimanla ilgili cikacak ariza kodundan ilerlemekle arizanin bulunacagina eminim. Genelde ozel yada yetkili servislerde bir ariza lambasi yuzunden gidildiginde kullaniciya hicbir bilgilendirme yapilmadan cikan ariza kodunun sebebi arastirilmadan ve arizayi okuyan sensorun bagli oldugu birim kontrol edilmeden hemen arizayi resetliyorlar / siliyorlar. En nefret ettigim olaydir. Araclarimizda yuzlerce sensor var ve bir sensor birden fazla ariza kodu tanimlayip gerektiginde ilgili kodu uretiyor. Ozetle aracinizdaki sisteme dusen butun ariza kodlarini burda yada ozelden paylasabilirseniz bir cozum bulacagimizdan eminim.

Yorum

[QUOTE=escape;n614046]Merhaba,

Oncelikle gecmis olsun. Nacizane tavsiyem aracinizdaki tum ariza kodlarini taratmaniz. Bir cok ozel serviste kullanilan programlar orjinal olmadigi yada kisitli lisans oldugu icin bazi parametreleri okuyama ma gibi durumlar oluyor. Yetkili serviste aracinizda cikan tum unitelerin kodlarini taratip cikan hatalarin ekran goruntulerini fotograf cekerek burda paylasirsaniz daha faydali olur. Sanzimanla ilgili cikacak ariza kodundan ilerlemekle arizanin bulunacagina eminim. Genelde ozel yada yetkili servislerde bir ariza lambasi yuzunden gidildiginde kullaniciya hicbir bilgilendirme yapilmadan cikan ariza kodunun sebebi arastirilmadan ve arizayi okuyan sensorun bagli oldugu birim kontrol edilmeden hemen arizayi resetliyorlar / siliyorlar. En nefret ettigim olaydir. Araclarimizda yuzlerce sensor var ve bir sensor birden fazla ariza kodu tanimlayip gerektiginde ilgili kodu uretiyor. Ozetle aracinizdaki sisteme dusen butun ariza kodlarini burda yada ozelden paylasabilirseniz bir cozum bulacagimizdan eminim.[/Q
            ilginiz için teşekkür ederim ilk fırsatta servise gidip dediğinizi yapmaya çalışacağım fakat özel serviste başka bir sıkıntı için şanzımana bilgisayar bağlanmış ve hiçbir sorun çıkmamıştı

Yorum

İşleniyor...
            X