Arkadaşlar yıllık izine çıktığımda Konya'dan Ordu'ya giderken İlk mola yerimde aracı stop ettiğimde hararet göstergesi 90 da takılı kaldı. Kontak aç kapa yaptım, motoru tekrardan çalıştırdım ama nafile 90 da takılı durdu. Servisimi aradım, motor suyunu kontrol ettirdi, kaçakları kontrol ettirdi, fan açana kadar bekle, fanın açılıyorsa sıkıntı yok, fazla zorlamadan devam et, gözün ikaz lambalarında olsun dedi. Ordu'ya kadar sıkıntı yaşamadan ulaştım. ibre hala 90 da takılı idi. Gece merakımdan bakayım dedim. 0'a inmiş. Neyse ertesi gün Ordu Opel servisine vardım, her şey normal, ibre düzgün çalışıyor dediler. Problem olmadan teşhis koyamayız dediler. 1 hafta arızasız bir şekilde gezdim. Sonrasında dönüş yolunda bu sefer son mola yerimde aynı hatayı yaptı. Konya'ya geldim düzeldi. Servise gittim. Şu an sıkıntı yok, tekrarlarsa görüşelim dediler. Muhtemelen mekanik bir problem. Bakalım nasıl çözeceğiz.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Hararet Göstergesi Problemim.
Collapse
X
-
İbre normalde her zaman 90 da duruyor.Sanırım 90 dura dura metal kirlenmesi gibi bişey olmuş ki yapışıp kalıyor.Araç tamamen soğuyunca da rezistans teli geriliyor ve ibre kendini 0 a atıyor.Değiştirebilirlerse hararet gösterge telini değiştirip işi çözerler,baktınız çözemediler işinin ehli bir oto elektrikçiye gidip durumu anlatın.Ya ibreyi söküp temizler yada ibre telini değiştirir.Buradan da sonucu yazarsanız bilgilenmek adına iyi olur. Çok geçmiş olsun.
Yorum
-
-
Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Postİbre normalde her zaman 90 da duruyor.Sanırım 90 dura dura metal kirlenmesi gibi bişey olmuş ki yapışıp kalıyor.Araç tamamen soğuyunca da rezistans teli geriliyor ve ibre kendini 0 a atıyor.Değiştirebilirlerse hararet gösterge telini değiştirip işi çözerler,baktınız çözemediler işinin ehli bir oto elektrikçiye gidip durumu anlatın.Ya ibreyi söküp temizler yada ibre telini değiştirir.Buradan da sonucu yazarsanız bilgilenmek adına iyi olur. Çok geçmiş olsun.
Yorum
-
Yorum