Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hararet Göstergesi Problemim.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Hararet Göstergesi Problemim.

Arkadaşlar yıllık izine çıktığımda Konya'dan Ordu'ya giderken İlk mola yerimde aracı stop ettiğimde hararet göstergesi 90 da takılı kaldı. Kontak aç kapa yaptım, motoru tekrardan çalıştırdım ama nafile 90 da takılı durdu. Servisimi aradım, motor suyunu kontrol ettirdi, kaçakları kontrol ettirdi, fan açana kadar bekle, fanın açılıyorsa sıkıntı yok, fazla zorlamadan devam et, gözün ikaz lambalarında olsun dedi. Ordu'ya kadar sıkıntı yaşamadan ulaştım. ibre hala 90 da takılı idi. Gece merakımdan bakayım dedim. 0'a inmiş. Neyse ertesi gün Ordu Opel servisine vardım, her şey normal, ibre düzgün çalışıyor dediler. Problem olmadan teşhis koyamayız dediler. 1 hafta arızasız bir şekilde gezdim. Sonrasında dönüş yolunda bu sefer son mola yerimde aynı hatayı yaptı. Konya'ya geldim düzeldi. Servise gittim. Şu an sıkıntı yok, tekrarlarsa görüşelim dediler. Muhtemelen mekanik bir problem. Bakalım nasıl çözeceğiz.

Enteresan bir durum, fan takılı kalmış diyeceğim ama fan bozuk olsa hararet 90'dan fazla olurdu. Geçmiş olsun.
    2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

İbre normalde her zaman 90 da duruyor.Sanırım 90 dura dura metal kirlenmesi gibi bişey olmuş ki yapışıp kalıyor.Araç tamamen soğuyunca da rezistans teli geriliyor ve ibre kendini 0 a atıyor.Değiştirebilirlerse hararet gösterge telini değiştirip işi çözerler,baktınız çözemediler işinin ehli bir oto elektrikçiye gidip durumu anlatın.Ya ibreyi söküp temizler yada ibre telini değiştirir.Buradan da sonucu yazarsanız bilgilenmek adına iyi olur. Çok geçmiş olsun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet_5260 View Post
        Enteresan bir durum, fan takılı kalmış diyeceğim ama fan bozuk olsa hararet 90'dan fazla olurdu. Geçmiş olsun.
        Soğutma sistemi sıkıntısız çalışıyor, fan devreye girip çıkıyor. Muhtemelen ibre takılı kalıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View Post
          İbre normalde her zaman 90 da duruyor.Sanırım 90 dura dura metal kirlenmesi gibi bişey olmuş ki yapışıp kalıyor.Araç tamamen soğuyunca da rezistans teli geriliyor ve ibre kendini 0 a atıyor.Değiştirebilirlerse hararet gösterge telini değiştirip işi çözerler,baktınız çözemediler işinin ehli bir oto elektrikçiye gidip durumu anlatın.Ya ibreyi söküp temizler yada ibre telini değiştirir.Buradan da sonucu yazarsanız bilgilenmek adına iyi olur. Çok geçmiş olsun.
          Hararet gösterge teli işlemi için göğüsün sökülmesine gerek var mı acaba. Eğer göğüs sökülecek derlerse yandık. Artık olay tekrarlarsa sanayi ye gideceğim. Şu an bir sıkıntısı yok, sağlam çalışıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kursat42 View Post

Hararet gösterge teli işlemi için göğüsün sökülmesine gerek var mı acaba. Eğer göğüs sökülecek derlerse yandık. Artık olay tekrarlarsa sanayi ye gideceğim. Şu an bir sıkıntısı yok, sağlam çalışıyor.
            Nasıl sökülür malesef hiçbir fikrim yok.

Yorum

Geçmiş olsun, inşallah çözüm bulunur

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Umut Hoca View Post
                Geçmiş olsun, inşallah çözüm bulunur
                Teşekkür ediyorum. Arıza yapana kadar kullanacağız artık, şu an her şey normal. İnşallah tekrarlamaz.

Yorum

İşleniyor...
                X