Ampülü kilitlemek için sağ-solda bulunan vidaları biraz gevşetip çevirerek kilitleyebilirsiniz. Hayırlı olsun, aydınlık sürüşler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
2011 Insignia Kısa Far Ampul Tavsiyesi
Collapse
X
-
Orjinal yazı sahibi: Uğur K View PostAmpülü kilitlemek için sağ-solda bulunan vidaları biraz gevşetip çevirerek kilitleyebilirsiniz. Hayırlı olsun, aydınlık sürüşler.
Ben bu farların montaj işleminin neden böyle zor ve saçma düzeneklerle yapıldığını da çözebilmiş değilim. Çok daha basit, kolay bir mekanizma üretilebilir ve standart olabilirdi.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Uğur K View PostH7 ampül tiplerinde bir kaç tip kilit yöntemi kullanılıyor, fakat araç üretici markasından farklılıklar olabilir.
Daha basit, vidalı, sök-tak sistemler geliştirilebilir ve standartlaştırılarak uygulanabilirdi diye düşünüyorum ama tabii ki bu kadar üretici bunca yıldır böyle sistemler geliştirmediğine göre bir sebebi vardır.
Toyota Corolla'daki sistem güzel mesela : https://www.youtube.com/watch?v=ANWwSHBLjQ0
NOT : Sanırım xenon ampuller de kullanıldığı için böyle bir sistem kullanılmış, belki sadece halojen olsaydı Corolla'da da bizim araçlara benzer bir mekanizma olurdu.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
Evet, bir kaç farklı tür var ve hemen hepsini tecrübe ettim. Bence hiçbiri yeterince basit ve sağlam değil, hepsinde sökme takma işlemi biraz beceri gerektiriyor ve hatalı bir işlemde mekanizmaya zarar verebiliyorsunuz. 10-12 yıl kadar önce bir elektrikçi Peugeot aracımın ampulünü değiştirirken fara zarar vermişti mesela.
Daha basit, vidalı, sök-tak sistemler geliştirilebilir ve standartlaştırılarak uygulanabilirdi diye düşünüyorum ama tabii ki bu kadar üretici bunca yıldır böyle sistemler geliştirmediğine göre bir sebebi vardır.
Toyota Corolla'daki sistem güzel mesela : https://www.youtube.com/watch?v=ANWwSHBLjQ0
NOT : Sanırım xenon ampuller de kullanıldığı için böyle bir sistem kullanılmış, belki sadece halojen olsaydı Corolla'da da bizim araçlara benzer bir mekanizma olurdu.
mazda3-headlight-bulb-locking-clip-positions_big.jpg
Yorum
Yorum