Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Otomatik vites park konumundan vitese alma

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Otomatik vites park konumundan vitese alma

Merhaba arkadaşlar,

2012 Insignia Edition alarak aranıza katıldım. Aracımla ilgili bir sorum olacak. Vites park halindeyken D veya R hangi seçeneğe getirirsem getireyim bir ses geliyor. Vuruntu gibi de değil. Mekanik bir ses geliyor sanki... Bunun haricinde vites geçişlerinde bir sorun yaşamadım. Servis bunun bu araçlarda yaşandığını iletmiş, sizler ne diyorsunuz?

Bu arada araç şu an 94.000 km'de. 2.0 cdti edition versiyonu ve son 90.000 bakımı dahil tüm bakımları yetkili serviste yapılmış bir araç. Yine de endişe ediyorum zira her defasında bu sesi, hafif sertliği yapması can sıkıyor.

Yorum

Merhabalar. Aracınızı akşam park ederken vitesi N konumuna alarak park frenini çekip aracızın yükü frenlere bindikten sonra P konumuna alın. Tekrar aynı sesin gelip gelmediğini kontrol edebilirmisiniz. Ayrıca eminim bilginiz vardır bu konuda ama genel alışkanlık olarak otomatik viteslerde park ederken aracın agırlıgını park/el frenine bindirdikten sonra vitesi P konumuna almak gerekli. Şanzıman ömrü için faydalı olacaktır. Genelde park halinde vitese geçerken gelen sesler ve sarsıntılar bu yüzden oluyor.

Yorum

Bende aynı şekilde biliyorum. Otomatik viteslerde önce '' N '' ye al El frenini çek, ayak frenini bırak, araç ağırlığını el frenine bindirir, sonra '' P ''
        Ancak sizde olduğu gibi bende bir ses yada takırtı yok.

Subaru XV 1.6i Xtreme Benzin.

Yorum

Şanzıman yüke bindiğinden hafif bir mekanik ses eşliğinde aracın kasılması sağlıklı çalıştığını gösterir. Ses P konumundan çıkardığınız esnada geliyorsa yukarıda bahsedilen yolu izlemenizi ve alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ederim. Yokuşta bırakılan araçta yukarıda bahsedilen işi yapmadığınız zaman aracın ağırlığı şanzıman kilidi denen incecik bir parçaya biniyor.
          34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İşleniyor...
          X