Duyuru

Collapse
No announcement yet.

motul 5w-30 dexos2

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• motul 5w-30 dexos2

Merhabalar 2016 elite cdti kullanıyorum. Benden önceki sahibinin 32000 km' de yaptırdığı bakımda konulan GM yağı bugün (40066 km) Motul ile değiştirdim. Yağ filtresi olarak Bosh kullandık. Arabanın titreşimi ciddi şekilde azaldı. Motor sensi daha temiz ve belirgin hale geldi ve toplam ses şiddeti de azaldı. Bunları sadece ben değil arabadaki diğer arkadaşlarım da teyit ettiler.
    Eskiden ışıklarda beklerken N'ye aldığım durumdaki az olan titreşim seviyesi şu anda D' de beklerken ki durum ile aynı oldu.
    Serviste konulan GM markalı şeyin 8000km' de geldiği hali ve arabayı çıngıraklı yılana çevirmesini görünce iyiki garanti uzatmamışım diyorum. Neyse bu başka konu ama Motul 5w30 dexos2 ile GM arasında çok fark var. Bu kadar bariz farkı görünce sizlere tavsiye için yazmaya karar verdim.
    Kasasız belasız sürüşler dilerim.

Bilgilendirme için teşekkürler. Forumda Motul marka yağı kullanan herkes memnun, benimde yakın zamanda yağ değişimim yaklaştı. bende motul tercih etmeyi düşünüyorum.
    2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

Peki benim merak ettiğim astra j 1.4t lerde motul 5w40 mı yoksa 5w30 mu kullanılmalı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: --KOSOVALI-- View Post
        Peki benim merak ettiğim astra j 1.4t lerde motul 5w40 mı yoksa 5w30 mu kullanılmalı?
        motulun sitesinde yag secici vardi ordan model girerek bakiyosunuz. ancak daha saglami arac icin belirli yag standartlari var, yagin o standartlari karsilayip karsilamadigina bakmak olacaktir.
        OPC Line Sport

Yorum

Serkan bey merhaba ayni aractan bende de var internetten ayni yagi siparis ettim aracimin garantisi de bitti agustosta da bakim zamani var sorum bosch filtreleri hava yag polen nereden aldiniz internet uzerinde bizim motorlara b16dth lara uyumlu filtre seti bulamiyorum. Acaba servisten orjinal filtre seti alip kendim mi taktirsam.

Yorum

Merhaba,
            ben sadece yağı ve filtreyi değiştirdim, klasik bir araba bakımı değildi. Normalde bakımlar 15000' de oluyor ama ben motor yağından menun olmadığım için acele ettim. Yağ filtresi de direkt olarak Motul' un bayisinden alınıp yağ değiştirme işlemi yapıldı.

Ama filtre seti için daha önce bookmark yağtığım bir iki siteyi aşağıya kopyalıyorum.

Opel Insignia yedek parça siparişi vermek ve bu siparişi en kısa zamanda elde etmek günümüzde siz müşterilerimiz için çok kolaylaşan bir sistem haline geldi. Hemen Ziyaret Et!

Opel İnsignia Orijinal Yedek Parça Ve Bakım Setini İndirimli Alın! Online Yedek Parça Satışı. 250 TL Üzeri Ücretsiz Kargo fırsatı!

NOT: Bu sabah tekrar arabadaki sese ve titreşime dikkat ettim. Yok kesinlikle psikolojik filan değil harbiden araba sakinleşmiş. Resmen rahatladı kerata. Şunu anladım ki; 15000 filan hikaye; dizelde hem kaliteli yağ kullanacaksın ve hem de bizim ülkemizin şehiriçi fantastik yolalrını ve şehir trafiğinde dur kalkları da düşünerek 10000 görmeden değiştireceksin, bence. Bir sonraki sefere de "Liqui Moly5w30 4600" deneyeceğim. Onun teknik verileri Motul 5w-30' dan da bir tık iyi görünüyor.

İyi günler ve kasasız belasız sürüşler dilerim.

Yorum

ben de Motul X-clean FE koydum son bakımda, ses azalması konusunda GM ye nazaran gerçekten başarılı.
              Fikrin kadar varsın!

Yorum

Herkese merhaba,

Ben 2016 insignia 1.6 cdti aracıma Shell Helix Ultra Pro 5w30 Ag Dexos2 veya Mobil 1 Esp Formula kullanmayı düşünüyorum. Bu yağlar hakkında bilgisi olan var mı?

Yorum

Aracım 42 bin km ye geldi. 1.4Turbo İnsignia. Motul X clean FE 5w30 dexos2 onaylı yağını aldım dener buradan bilgi paylaşırım.

Fakat öncesinde bu yağı 1.6T A16LET insigniamda kullanmıştım. Bayağı sessizleştiriyor motoru ve soğuk havalarda daha çabuk ısınıyordu motor ( Castrol 5w30 Edge 'ye göre)

Yorum

Ben Motul X-Clean EFE 5w-30 aldım 1.5 ay sonra bakımını yaptıracağım o zaman denedikten sonra bilgi paylaşımı yaparım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: medi View Post
                      Ben Motul X-Clean EFE 5w-30 aldım 1.5 ay sonra bakımını yaptıracağım o zaman denedikten sonra bilgi paylaşımı yaparım.
                      Selamlar, yağı kullandınız mı? Tavsiye ediyor musunuz?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mbgürhan View Post
                        Aracım 42 bin km ye geldi. 1.4Turbo İnsignia. Motul X clean FE 5w30 dexos2 onaylı yağını aldım dener buradan bilgi paylaşırım.

Fakat öncesinde bu yağı 1.6T A16LET insigniamda kullanmıştım. Bayağı sessizleştiriyor motoru ve soğuk havalarda daha çabuk ısınıyordu motor ( Castrol 5w30 Edge 'ye göre)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: A Şükrü View Post

Kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

Yorum

Motul kullanınca farkı göreceksiniz.

Yorum

Merhabalar konu motul ancak, şöyle bir paylaşım var ilgilenenler izleyebilir. Beyefendinin diğer videoları da çok faydalı, tüm forum ahalisini bilgisine

Selamun Aleyküm arkadaslar . Bu videomuzda engine flush yaptiktan sonra yine  Orginal Gm Dexos 2 yagi koyup engine flush  sonrası ses desibel degerini ölcüyo...

Yorum

İşleniyor...
                              X