Duyuru

Collapse
No announcement yet.

OPEL ASTRA Elegance su akıtıyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• OPEL ASTRA Elegance su akıtıyor

Herkese merhabalar,

Babamın 2001 Model Astra (daha 69.000 km'de) aracında 2 seneden beri 1. ve 2. viteste hararet problemi var. İstanbul trafiğinde yola çıkmaya korkuyor artık. Anladığım kadarıyla 1. ve 2. viteste 15-20 dakika gidince araba suyu kaynatıyor. Hararet göstergesi kırmızıya kesinlikle gelmiyor. Yani hararet göstergesine göre arabada problem yok. Geçen sene Opel Gerçek bu problem için radyotürü değiştirdi, ama nafile sorun bitmedi. Şu anda araba çalıştığında radyötürün alt taraflarından bir yerlerden su akıtıyormuş. acaba problem nerde olabilir? Arabanın fan açmama, müşür bozukluğu, subab yanması ne olmuş olabilir acaba?

Yardımlar için teşekkürler.
    Insignia 2011 Cosmo

Ynt: OPEL ASTRA Elegance su akıtıyor

Belli ki soğutma sisteminde radyatör dışında bir yerde de kaçak var. Hortumlarda çatlak olabilir, bağlantı noktalarından sızdırıyor olabilir. Radyatörün alt tarafından akıtıyor gibi görünmesi sizi yanıltmasın, su başka bir yerden yürüyüp oradan akıyor olabilir.

Yorum

benim eski aracım vectramda su ve hararet sorunu vardı 2000 motor olmasına rahmen araba 100 zor geçiyordu sürekli su eklemesi yapıyordum birgün dayanamadım sanayiye ustaya götürdüm aracı makinaya bağladı suyunu felan ekledi çalıştırdı biraz çalıştıktan sonra araç tekrardan hararete başladı yanda duran astranın su kabının kapağını söküp vecraya taktı ve hararaet kasldi meğerse kapağın çontasından hava kaçırıyormuş belli bir basınç olması gerekirken kaçak olduğundan o basıncı yapamayıp hararet yapıyormuş,

su kabını değiştirin isterseniz başka ustalarada götürmüştüm kimisi araç conta yakmış,kimisi trigeri gitmiş gibi şeyler demişlerdi
      2015 leon fr

Yorum

Kapağın işlevini kaybetmesi ve hava kaçırması hararet sorunlarında sık rastlanan bir arızadır ancak arkadaşımızın babasının aracının öncelikli olarak gözle görünen bir su kaçırma problemi var, önce onun kaynağını bulmaları gerekiyor sanırım.

Yorum

İşleniyor...
        X