Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anahtar calismiyor acil yardim

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Anahtar calismiyor acil yardim

Merhaba

Bugun araca binmeye calisirken anahtar cebimde bagaji acmaya calistim acilmiyor. Kapi ustundeki dugmeye bastim nafile sonra anahtar uzerindeki acmaya bastim hic haraket yok. Sustaliyi acip delikten kapilari actim ama bu sefer alarm caldi. Hemen eve gidip yedek anahtari aldim gene aynilari. Anahtari kolcaktaki yerine soktum araba calisti. Biraz calistirdim duzelir dedim ama motoru durdumdum disari ciktim bu sefer kitlemiyor calismiyor. Anahtar elimde ekranda anahtar algilanmadi yuvaya yerlestirin diye bir uyari verdi. Servisi aradim pil bitmistir degismesi lazim dedi ama her iki anahtarin pilininde ayni anda bitmesi garibime geldi. Bu konuda ne yapabilirim. Daha once boyle bir seyi tecrube eden oldu mu. Arac 2016 insignia elite. Akuyu soksem veya sigortadan olabilir mi. Tesekkurler.

Asıl anahtarla bu başıma geldi ve yedek anahtarın pilini takmıştım nasıl olsa doludur diye. Bir kaç aya kalmadan o da bitti. Yani piller anahtara takılıysa her türlü bitebiliyor. Sonra her 2 pili de yeniledim. 4. yıl dolmadan bu olayı yaşadım.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Peki pil degisiminden sonra normal calisti sistemler degil mi.

Yorum

HaniBanaDemiş 'in de söylediği gibi anahtarın pili ile ilgili bir problemdir. Çeşitli marketlerde pilini bulabilirsiniz. Her iki anahtarında aynı zamanda bitmesi şansınıza olmuş. Pili değiştirip, yuvaya takıp araca gösterebilirsiniz. Sorun devam ederse farklı sorunlar aranabilir.

Yorum

Evet pilleri değiştirince sorun düzeldi. Serviste hata koduna baktıklarında karşılığı anahtar pilinin zayıflamasıymış zaten ama bunu araç ekranda göstermiyor, kullanıcılar da ciddi bir şey sanıyor. Üstüne alarm falan da çalması cabası.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Aracın akusu yada anahtarın pili azaldığı/bittiği zaman bu tür tutarsız durumlar olabiliyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Cevaplar için teşekkür ederim iş nedeni ile istanbul dışındayım. Evde cr2032 pillerden var değiştirip deneyeceğim.

Yorum

kumanda pili zayıf uyarısını ekranda yazıyor ancak elfreni, otomatik ışık gibi uyarıları bakmadan kapatma alışkanlığı sonucunda göremeyebiliyoruz.Bu uyarıyı kalıcı olarak ekrana neden yazdırmamışalar ki, gözden kaçan yazılım neticesi bence.
                1.6 SIDI

Yorum

Ekranda yazmadigina eminim. Sadece anahtar algilanmadi bulunmadi yuvasina yerlestirin gibi bir msj yazdi. Yuvaya koyduktan sonra arac calisti. Umarim sadece pildendir. Aksi taktirde sigortalara bakacagim. Aku kutup basi sok tak yapip olmaz ise servisin yolunu tutacagim. Arac garantisi mart sonunda bitti. Umarim pil ile cozululur. Birde aku kutup basi sokerken her ikisinide mi sokmem lazim sadece artiyi soksem olur mu. Bir zarari var midir sokup takmanin.

Yorum

Uyarıyı daha önce vermiştir demek istedim, hata kodu kaydı olmuş ise mesaj vermiştır. Sizin sorun umarım pildendir.Aracım 2014 ben bu mesajı 2 veya 3 defa ekranda gördüm.
                    1.6 SIDI

Yorum

Akununun sadece 1 tane kutup basini sökün 1 dk bekleyin sonra tekrar takın ve ekrandaki talimatları takip edin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Tekrardan merhaba 3 gunluk sehir disindan sonra nihayet istanbula geldim aracin anahtarina bir bastim kapilar aciliyor bagaj aciyor pasif kitleme calisiyor. Sanki hic sorun olmamis gibi. Anlik bir sistem hatasi oldu umarim tekrarlamaz. Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Keyifli surusler.

Yorum

İşleniyor...
                        X