Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Frenlerden gelen ses

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Frenlerden gelen ses

Merhabalar
    Arkadaşlar 2 hafta önce olduğum arabadan (2016 model 1.6 CDTI 37.000 km) fren sesleri geliyor. Almış olduğum kişi 2 hafta önce değiştirdiğini söyledi yani 1 ay önce değişmiş frenler. Sesin gelmesinin nedeni ne olabilir? Aracın garantisi devam ediyor yetkili servisde yapmasam gerekecek işlemleri garantiden çıkar mı?

Teşekkürler

Hayırlı olsun aracınız. Forumda üstatlarımız bilgi verecektir ama bildiğim kadarıyla yeni frenlerde belli müddet ses yapar. Bide kalite tabi.
    Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Teşekkürler.
      2 hafta önce aracı aldığımda ses yoktu aracı aldıktan sonrada 800 km civarı yol yaptım dün ses gelmeye başladı eski sahibi kaliteli balatalarla değiştirdiğini söyledi

Yorum

Nasıl bir ses?
        Mesela benim de arkalardan 120 üstü hızlarda frenleme yaparsam vınnlama geliyor. Geçen sene Bosch balata taktırdım ama aşırı ısınıp sertleşti galiba.

Eğer böyle bir ses ise ön arka disk balata değişimi çözecek gibi duruyor. Benim araştırmalarım bu yönde.
        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Arkadaşların sorduğu gibi nasıl bir ses geliyor? Hangi marka balata kullanılmış? Piyasada kaliteli diye tabir edilen fakat kullanım esnasında kalitesinden şüphe duyulan çeşitli markalarda balatalar mevcut.

Yorum

Islık sesi gibi 2 gün önce trafikde çok kaldım düşük hızlarda 10-20 km/sa fren yapınca ıslık gibi ses geliyor

Yorum

Disklere yapışan tozlar, balata kalitesi, balatanın sertliği-yumuşaklığı bundan dolayı olabilir. Balatalar bittiği için diyeceğim fakat daha yeni olduğunu belirtmişsiniz, ekstrem sürüş yapılmadıysa bu kadar kısa sürede bitmez zaten.

Yorum

Bugün kullanıyorun aracı ses gelmemeye başladı. Dediğiniz gibi tozdan olabilir

Yorum

benim aracımda da ön balatalardan frene basarken değil de yürürken sürtme sesi geliyor. servise gösterdiğimde disklerin ve balataların çok iyi durumda olduğunu ve sesi kesebilmek için ellerinden bir şey gelmediğini söylediler.

aynı şekilde sanayide bir fren ustasına gittiğimde de "balata sağlam, diskler sağlam, ses çıkabilir ama sorun yok" dedi.

2014 model araçtan 1964 model araç gibi ses geliyor ve çözüm bulamadım. cam açık gezemiyorum, müziğin sesini açıyorum ki sesi duyup canım sıkılmasın.
                  1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

Balata değişimi yapılırken mutlaka balata spreyi ile yüzey ve çalışan parçaların toz ve kirden arındırılması gerekiyor. Ayrıca her değişimde pistonların da yeniden yağlanması sesi kesecektir. Çoğu sefer balata değiştirilirken bu dediklerim ihmal ediliyor.
                    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Artık balatalarda asbest kullanılmaması da sese sebep olabiliyor. Sıfır km premiumlar bile ses yapıyor artık.
                      InsigniaTEAM

Yorum

Benim anlamadığım şey, balataları ve diskleri değiştirince ses kesilir diyorlar ama üzerindeki disk ve balata yeni diyorlar. Ben sıkıntının freni sıkan ve bırakan mekanizmadan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü bazen frene basıp çekince ses kesiliyor. Bunu Antalya'da kime yaptırabilirim yönlendirebilecek birisi var mı?
                        1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                        X