Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Start-stop eco mod..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Start-stop eco mod..

Arkadaşlar aracım 1.4 t.. start-stop ile alakalı birçok konu okudum sanırım sorun tam anlamı ile çözülebilmış değil. .araç 2-3 km şehir içi yoğun kalabalık bir trafikte gittikten sonraya devreye giriyor bu ozellik..sonrada öyle bir kaptiriyorki kendini vites boşta ayak fren de sokağa dönmek için 2 sn bekle direkt kendi stop ediyor debriaj ile tekrar çalışıyor ..yani 2 3 km hiç çalışmaz çalıştıgi zamanda 2 saniye durmaya gör affetmiyor ..çoğu zaman vites te bekliyorum kapatmasın gereksiz kendini diye ...bu işten hiçbiriyşey anlamadım ..bu sorunu cozebilmis arkadaşlar varmı ?

Genelde bizim araçlardaki autostop sisteminin çalışmamasından şikayet edilir. Sizinki gibi çalışmasından şikayet edeni henüz duymamıştım. Sanırım çözüm sistemi kapatmak.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Kullanımla alakalı olarak sistemin kararsızlık anları oluyor. 2 sn içinde stop edip tekrar çalışması gerektiğinde bir kararsızlık yaşıyor. (net ve uzun duruşlarda sorun çıkartmıyor) Ben bunu manuel vites olmasına bağlıyordum. Şimdi aküden sebep devreye girmiyor. Akü zayıfladığında sistem çalışmayacaktır o zaman rahat edersiniz.

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omfaya View Post
        Kullanımla alakalı olarak sistemin kararsızlık anları oluyor. 2 sn içinde stop edip tekrar çalışması gerektiğinde bir kararsızlık yaşıyor. (net ve uzun duruşlarda sorun çıkartmıyor) Ben bunu manuel vites olmasına bağlıyordum. Şimdi aküden sebep devreye girmiyor. Akü zayıfladığında sistem çalışmayacaktır o zaman rahat edersiniz.
        Valla hocam bazı günler hiç calismaz bazı günler çalışır bu seferde bahsettiğiniz gibi garip kararsizliklar yaşar. .orta yolunu bulamadık henüz sanırım birkaç arkadaşın yaptığı gibi direkt araca biner binmez kapatıp yola devam etmek..bu sistemin ayrı bir akü donanimi filan var sanırım aracımı yeni aldım 1 ay filan oldu tanımaya çalışıyorum ..bakalım gün geçtikce nelerle karsilasicaz

Yorum

Merhaba,

Bu start-stop olayından ben de arada çekiyorum. Eco tuşu basılıyken bazen start stop devreye giriyor. Kısa süreli beklemelerde debriyaj basınca hemen çalışıyor bazen de çalışmadığında eco tuşuna basıyorum yine çalışabiliyor. Bazen de çalışmıyor. Normal kontağı aç kapa yapıp çalıştırıyorum. Anlam veremediğim bir çalışması var bu start stopun. Eco tuşuna basmasam bile arada stop ediyor dururken. Bu lpgden mi bilemiyorum. Lpgden kaynaklı bizim 1.4 ler stop edebiliyormuş ayarsızlıktan sanırım. Birkaç defa ben de bu durumu yaşadım lpg ayarımın iyi olmasına rağmen ve rölantide benzin verecek şekilde bir lpg ayarı yaptık. Bu start stop u ben de iptal edeyim diyorum. Sonrasında lpgden mi anlarım diye düşünüyorum.

Yorum

İşleniyor...
          X