Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Performans hava filtresinden zannettiğim arıza uyarısı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

İki adet turbonun farklı devirlerde, beynin isteğinden farklı hava geçişi sağlamasından kaynaklı muhtemelen arıza.

Orjinal filtre gibi montaj yaptınız sanırım, kapalı kutu içerisinde. Emiş sesinde hissetirecek değişim oluyor mu?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BlackMehmet View Post

Hocam 170 likle aynı mı aynıysa ben talibim yine satarsanız.
      Sitesinde 1.4, 1.6 ve 2.0 motorlar için aynı kodlu ürünü gösteriyor. Aklımdasınız.
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K View Post
        İki adet turbonun farklı devirlerde, beynin isteğinden farklı hava geçişi sağlamasından kaynaklı muhtemelen arıza.

Orjinal filtre gibi montaj yaptınız sanırım, kapalı kutu içerisinde. Emiş sesinde hissetirecek değişim oluyor mu?
        Bana da dediğiniz sebepten dolayı gibi geldi. Orginal filtre gibi montajı, fark yok. Ses açısından bir şey diyemeyeceğim. Malum araç dizel, ama benzinlide çok hoş bir ses veriyordu.

Yorum

Orjinal hava filtresini takıp akü kutup başını söküp taktıktan sonra yaklaşık 150 kmlik kullanımı boyunca herhangi bir arıza kaydı vermedi. Demek ki biturbonun performans hava filtresiyle pek arası yok.

Orjinal yazı sahibi: BlackMehmet View Post

Hocam 170 likle aynı mı aynıysa ben talibim yine satarsanız.
          Mehmet Bey ilginize teşekkür ederim fakat hızlı bir karar verip biraderim Aziz Toprak 'a 1.4 t alınca filtreyi kendisine hediye ettim. Şuanda onun aracında takılı ve herhangi bir sıkıntı çıkarmadı, gayet güzel kullanıyor.

Yorum

Geçmiş olsun, bende benim 180'liğe düşünüyorum. Önceden kullanan biri olarak tavsiye eder misin? Artı-eksi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Umut Hoca View Post
              Geçmiş olsun, bende benim 180'liğe düşünüyorum. Önceden kullanan biri olarak tavsiye eder misin? Artı-eksi?
              Önceki 180lik aracımda sorunsuz olarak kullandım ve tavsiye ederim. Özellikle alt ve üst devirleri rahatlatıyor ve hafiften sportif bir ses veriyor. Temizleme olayı biraz vakit istiyor ama ömürlük oluşu güzel. Alt ve üst devirler biraz canlansın derseniz kullanılabilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip View Post

Önceki 180lik aracımda sorunsuz olarak kullandım ve tavsiye ederim. Özellikle alt ve üst devirleri rahatlatıyor ve hafiften sportif bir ses veriyor. Temizleme olayı biraz vakit istiyor ama ömürlük oluşu güzel. Alt ve üst devirler biraz canlansın derseniz kullanılabilir
                Bilgi için tesekkur ederim, temizligi nasıl oluyor ve periyodu nedir? Birde araca giren hava artiyor anladığım kadarıyla ama çıkış aynı olacak, bu performans kaybı yaratmaz mı?

Yorum

Hocam biturboyu canlandırmak istiyosanız egr dpf iptali derim.. filtreler hikaye.. üstelik araca bi zararıda yok düzenli yağ değişimi yaptığınız sürece araca boğazı açık şekilde sağlıklı binersiniz.. üstelik biturbolar sıradan araçlar gibi değil partikülü söktüğünüzde duman deryası yapmıyor..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Umut Hoca View Post

Bilgi için tesekkur ederim, temizligi nasıl oluyor ve periyodu nedir? Birde araca giren hava artiyor anladığım kadarıyla ama çıkış aynı olacak, bu performans kaybı yaratmaz mı?
                    Benzinli araçta performans kaybı yaşamadım. Temizliği için solüsyonları var ayrıca satılan. Firma her 50 bin kmde temizlik öneriyor. Forumda Çağrı'nın temizliğine ilişkin konusu vardı diye hatırlıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur View Post

Hocam biturboyu canlandırmak istiyosanız egr dpf iptali derim.. filtreler hikaye.. üstelik araca bi zararıda yok düzenli yağ değişimi yaptığınız sürece araca boğazı açık şekilde sağlıklı binersiniz.. üstelik biturbolar sıradan araçlar gibi değil partikülü söktüğünüzde duman deryası yapmıyor..
                      Çevre kirliliğine sebep olduğundan ve elektronik devrelerine müdahale sebebi ile arıza çıkarma ihtimali yüksek olduğundan dolayı bu uygulamalar bana sıcak gelmiyor.

Yorum

Çevre kirliliğine sebep olduğundan ve elektronik devrelerine müdahale sebebi ile arıza çıkarma ihtimali yüksek olduğundan dolayı bu uygulamalar bana sıcak gelmiyor.
                        Hocam belediye otobüslerinin attığı dumanın %1 ini ancak atıyodur.. şunada değinim kesinlikle araca zarar vereceğini düşünmeyin tamamiyle rahatlatıyo aracı.. özellikle yazılım yapın demedim yazılım uzun vadede sıkıntı çıkarır ama bu dediklerimin ne uzun nede kısa vadede bi sorunu yok

Yorum

Hava filtresini orjinaliyle değitirdikten sonra (işyerine şahsi aracımla gitmediğimden dolayı çok yol yapmadım) bugün işyerime aracımla gittim. Yolda yeniden aynı arızayı verdi. Bu sefer edinmiş olduğum OBD2 cihazına bağladım ve konuda bahsedilen zengin karışım tahmininin sonucu olduğunu zannettiğim P2453 Dizel Partikül Filtresi arıza kodu verdi. Zengin karışım ve şehiriçi kullanım birleşince meydana geldiğini tahmin ediyorum. Nasipse bir müddet devirli olarak kullanıp kendiliğinden temizlemeye çalışacağım. Daha önceki konularda temizliğine ilişkin videolu anlatım da vardı ama bunun haricinde önerilerinize açığım. Selamlar

Yorum

İşleniyor...
                          X