Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Performans hava filtresinden zannettiğim arıza uyarısı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Performans hava filtresinden zannettiğim arıza uyarısı

Merhaba,
    Daha önce 1.6 t(180lik) aravımda kullanıp memnun kaldığım ve ne yazık ki satarken aracın üzerinde giden K&N kutu içi hava filtresinden Biturbo için de aldım ve taktım. Takıldıktan sonraki ilk çalıştormada bir kaç sefer kendi kendine gaz verdi sonra normal rölantiye döndü. İlk izlenimim daha canlı tepkiler vermeye, özellikle düşük devirlerde aşırı bir canlanma sağladı. Ancak 2000 devir altında gazdan ayağımı çektiğinde hafiften bir silkeleme yapmaya başladı. İki seferdir yüksek performanslı kullanmamda ise "aracı en kısa zamanda servise götürün" uyarısı verdi ve gücü kıstı(yaklaşık yarım saatlik perdormanslı kullanımdan sonra). İlkinde motoru durdurup tekrar çalıştırdığımda , ikincisinde de kendiliğinden 3-4 dakika sonra normal motor gücüne döndü, fakat arıza uyarısını silmedi.

Sorun neden kaynaklanıyor acaba. Yoksa biturbo performans hava filtresini sevmiyor mu?

Yorumlarınızı bekliyorum.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Normalde dizel için çok önerilmez ama filtre üretiliyorsa bir sebebi olmalı diye düşünüyorum belki yerine tam oturmamıştır?
    InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri View Post
      Normalde dizel için çok önerilmez ama filtre üretiliyorsa bir sebebi olmalı diye düşünüyorum belki yerine tam oturmamıştır?
      Dizelle benzinlinin boyutları ve parça kodu aynı

Yorum

Hava karışımı zengin oluyor ondandir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih abininde yazdığı hava karışım konusu bozuyor olabilir.
          Sola Sinyal Devamlı Açık!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
            Hava karışımı zengin oluyor ondandir
            Yani biturboya olmadı mı diyorsun.

O zaman çok az kullanılmış satılık filtre ihihi

Yorum

Hocam benim araç 1.6 170 lik , ben de bu ara kutu içi filtre arıyorum eğer olursa alabilirim

Yorum

2.0 dizellerin kronik sorunu olan turbo hortumu patlamış olabilir. İntercooler sonrası boğaz kelebeğine çıkan hortum patlıyor genellikle. Kontrol edin derim.
                1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Orjinal yazı sahibi: BlackMehmet View Post
                  Hocam benim araç 1.6 170 lik , ben de bu ara kutu içi filtre arıyorum eğer olursa alabilirim
                  Söktüğüm zaman bilgi vereceğim teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
                    2.0 dizellerin kronik sorunu olan turbo hortumu patlamış olabilir. İntercooler sonrası boğaz kelebeğine çıkan hortum patlıyor genellikle. Kontrol edin derim.
                    Hortumdan zannetmiyorum. Zira ilk yapmasından sonra stop edip tekrar çalıştırdığımda 200 lü hızlara çıktım

Yorum

Benim aracta 2.0 30 bin kmdir KN kutu ici filitre kullaniyorum hicbir sorun yok cok sükür . Hava filitresinin söketini takmayi unutmus olmayasiniz ? Ozaman degerleri düzgün okuyamayip ariza gecer ben birkeresinde unuttum ariza yakti söketi takinca ariza sönmendi arizayi obd cihaziyla sildim sorun kalmadi.

Yorum

Bir arıza kodu baksak?
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kemal6190 View Post
                          Benim aracta 2.0 30 bin kmdir KN kutu ici filitre kullaniyorum hicbir sorun yok cok sükür . Hava filitresinin söketini takmayi unutmus olmayasiniz ? Ozaman degerleri düzgün okuyamayip ariza gecer ben birkeresinde unuttum ariza yakti söketi takinca ariza sönmendi arizayi obd cihaziyla sildim sorun kalmadi.
                          O tarz bir durum olmadı bende ki soketi takılıydı. Yarım saatten fazla performanslı kullanınca(150-200 civarı hızlar) arızaya geçti. Daha çok yazılımsal olarak değerleri karşılaştıramama ve arıza olarak algılama gibi bir durum oldu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya View Post
                            Bir arıza kodu baksak?
                            Söktüm orjinalini taktım. Şimdilik bir sıkıntı yok. Bahsettiğim gibi silkeleme durumu da olmadı.

Kısacası biturbo sevmedi K&N'yi ihihi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip View Post

Söktüm orjinalini taktım. Şimdilik bir sıkıntı yok. Bahsettiğim gibi silkeleme durumu da olmadı.

Kısacası biturbo sevmedi K&N'yi ihihi
                              Hocam 170 likle aynı mı aynıysa ben talibim yine satarsanız.

Yorum

İşleniyor...
                              X