Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Cdti Partikül Filtresi Arızası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 Cdti Partikül Filtresi Arızası

Aracım 2015 insignia 1.6 dizel otomatik'te uzun bir süredir dpf'in sürekli gizli temizlik yapmasından bıkmıştım, en son zamanlarda 25 km'de bir gizli temizlik yapar olması sebebiyle çözüm için ankarada opal servise arıza için başvuru yaptım.

İşin kötüsü araç temizlik yapıyor servise gidiyorum temizlik bitiyor bilgisayara bağlıyoruz bir hata yok bu sırada dehşet derece duman atıyor araba neyse en sonunda usta gördü egzosdan çıkan dumanı. Yapılması gerekenin basınç sensörünün değişimi gerektiği söylendi, bunun üzerine Opel Türkiye ile konu hakkında bir görüşme gerçekleştirdim, akabinde 1 gün sonra onay geldi ve sensör değişti gerçekten hızlı bir aksiyon oldu her aşamasında konuyu takip ettiler. Bundan sonra ise araç km bakıma girdi ve şans ya bakımdan 3 saat sonra dpf temizlik yapıyor ben temizlemeye çalışıyorum bitiyor bir daha başlıyor baya gergin ve zahmetli temizlik oldu benim için hediyesi ise arıza ışığı yakması oldu.

Arıza ışığı sebebiyle haftanın ilk günü servise çekici ile giden aracımın yapılan kontrolleri sonucunda DPF'in üst katalizör kısmının dağıldığı görüldü yapacak tek bişey vardı Dpf değişimi, bunun için tekrar Opel Türkiye ile irtibata geçip neler yapabiliriz konulu görüşme sonucunda değişimi yapılacak Dpf'in büyük oranda kendileri tarafından karşılanacağı belirtildi. Burdan Opel Türkiye ve Opal servise ilgilerinden ötürü teşekkürü bir borç bilirim.

Aracımın servis bakımlı olmasının faydasını gördüm ayrıca Opel Türkiye'nin aracına sahip çıkması benim için önemli olan.

Konu biraz uzun oldu kusura bakmayın kazasız belasız ve arızasız günler dilerim.

Çok geçmiş olsun, servisler bu konuda soğuk kanlı olsada Opel Türkiye en ufak birşeyde dahi talepleri titizlikle inceleyip yardımcı oluyor. Sorun çözülene kadar ilgili servisle koordine kurup dönüş yapıyor.

Yorum

Aynen servis işi çözemezse Opel Türkiye ile konuşun yardımcı oluyorlar.

Yorum

DPF temizliğe girdiği ve bittiği nasıl anlaşılıyor, uyarı vs ikaz mı veriyor yada gizli temizlik mi yapıyor?
        Benim 1 defa bilgi mesajı verdi zorunlu sürüş gibi tam hatırlamıyorum. Bir daha denk gelmedi, arada uzun yola çıktığımda 5-10 dk 3000 - 3500 dk/d kullanmaya çalışıyorum.

Yorum

Geçmiş olsun, durduk yere dağılacak bir parça değil sonuçta. Üretim hatası olduğu belli. Opel Türkiye'nin bu yaklaşımından ve hızlı aksiyon almasını tebrik etmek gerek.

Yorum

Geçmiş olsun, Opel Türkiye'nin memnuniyeti ön planda tutan çalışması için tebriklerclapclap
            InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sbsezgin View Post
              DPF temizliğe girdiği ve bittiği nasıl anlaşılıyor, uyarı vs ikaz mı veriyor yada gizli temizlik mi yapıyor?
              Benim 1 defa bilgi mesajı verdi zorunlu sürüş gibi tam hatırlamıyorum. Bir daha denk gelmedi, arada uzun yola çıktığımda 5-10 dk 3000 - 3500 dk/d kullanmaya çalışıyorum.
              Motor devri rolantide 1000 devir dolaylarına çıkıyor, anlık yakıt 1.0 litrenin üstünde oluyor, sağ-sol ayna ısıtıcıları ve arka cam rezistansı çalışıyor. Hiç bir uyarı vermeden gizli rejenerasyon(temizlik) yaptığını bu şekilde anlayabilirsiniz.

Yorum

Teşekkürler,

Yorum

İşleniyor...
                X