Orjinal yazı sahibi: seloselo
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Lastik Basıncı Sensörleri Hk.
Collapse
X
-
2016 cdti elite(cosmo gibi) için ön arka lastiklerde yer değişimi yaptırmam gerekiyor. Bu model araç için daha önce otomatik öğrenmeyi test eden oldu mu? Yani jantlarla beraber mi değiştireyim yoksa jant sabit lastik sökülüp takılması mı gerekiyor? Malum sensörlere zarar verirler diye korktuğumdan jant ile beraber değişim daha çok işime eliyor. Cevaplar için teşekkürler.
Yorum
-
Cevap veren olmadı ama okuyan kişilriin bilgilenmesi için ben sonucu yazmaz istedim. 2016 cdti elite insignia' nın ön ve arka lastiklerinin yerleri jantlarla beraber değişti. Araç lastik sensorlerinin yer değişikliğini otomatik olarak algıladı ve menude düzgünce gösteriyor. Extra bir cihaz ile kalibrasyon veya setup yapmamıza gerek kalmadı.
- Beğenmeler 2
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: serkanmj View PostCevap veren olmadı ama okuyan kişilriin bilgilenmesi için ben sonucu yazmaz istedim. 2016 cdti elite insignia' nın ön ve arka lastiklerinin yerleri jantlarla beraber değişti. Araç lastik sensorlerinin yer değişikliğini otomatik olarak algıladı ve menude düzgünce gösteriyor. Extra bir cihaz ile kalibrasyon veya setup yapmamıza gerek kalmadı.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: serkanmj View PostCevap veren olmadı ama okuyan kişilriin bilgilenmesi için ben sonucu yazmaz istedim. 2016 cdti elite insignia' nın ön ve arka lastiklerinin yerleri jantlarla beraber değişti. Araç lastik sensorlerinin yer değişikliğini otomatik olarak algıladı ve menude düzgünce gösteriyor. Extra bir cihaz ile kalibrasyon veya setup yapmamıza gerek kalmadı.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Falcoon View Post
2016 model 1.6 CDTI Edition Elegance aracımın 34000 km yapmış olan lastiklerine balans ve lastik çıkartma deformasyonu olmaması için jantlardan sökmeden rotasyon yaptırmak istiyorum. Yazınızdan anladığım kadarı ile değişim sonrası bir kalibrasyona gerek kalmadan sensörler yeni yerlerine tanımlanacaklar. Doğru mu?1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
bir kaç ay önce lastikleri değiştirdim. herhangi bir kalibrasyona gerek yok. sensörleri kırmadan düzgünce çıkarırlarsa, sistem basınçları ölçmeye devam edecektir. Ama jant değişimlerinde de farklı bir kalibrasyon olacağını düşünmemekle birlikte yanılıyorda olabilirim.
Ben lastiği janttan söktürmeden değiştirmek istiyorum.
Yorum
-
o zaman kalibrasyon yani öğrenme modunu aktifleştirirsiniz ve sorun hallolur.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: yakar_35 View PostBen jantlarla beraber önleri arkaya aldım ve yüksek süre 150-190 km hızda gidince sol arka teker ölçüm hatası vermeye başladı ki 15bin km de 3 defa.Tembellik etmesem öğrenme modunu aktif edecem. Bence bi sıkıntı yok.1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya KorumaFlexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
yüksek hızlarda basınç farklılığı ve sinyallerin doğru okunmamasından dolayı geçici hata verebiliyor. hız normale dönünce tekrar okumaya başlayacaktır.
Yorum
-
Yeni lastikler almışken jantları tekrar eski yerlerine aldırmama rağmen sol arka,nadir de olsa sağ arka 100km süratin üstüne çıkınca "Lastik izleme" hatası veriyor. Bunun sebebi tam olarak nedir? çözümü varmıdır? Yeni sensör mü almak gerek? Bilen varsa yardım edebilirmi?
Yorum
Yorum