merhaba arkadaşlar. bu sabah aracı çalıştırdım jikle devreden çıktıktan sonra videoda görebileceğiniz üzere acaip bir devir düzensizliği ile birlikte gelen tak tak sesleri gelmeye başladı. ilk kez başıma geldi böyle bir şey. kontağı kapattım ve bir daha çalıştırmadım, sıkıntılı bir durum gibi geldi bana. sizce sorun nedir? ne yapmam gerekir? şimdiden teşekkürler iyi forumlar
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
jikle sonrası olan motor vuruntusu
Collapse
X
-
Bir anda olabilir. Muhtemelen volanın yaylarından biri yada birkaçı kırılmış ve göbeği boşa cıkmış. Buda, parçanın sanzıman hazneye çarpmasına yol açıyor. Düzensiz dönen krank mili de motorun devrini saçmalatıyor. Bir teori bu. Çünkü, ses şanzıman üstüne geldikçe yoğunlaştı. Ayrıca, Yağ içinde değilde yağ dışında bir parçadan geliyor. Ses net.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
aynen kod falan da yok. aracı ilk çalıştırdığımda kadranlar resetlenirken bir saçmaladı zaten (0' a inerken anlamsızca yukarı çıktı sonra 0' a indi). sonra jikle devreye girdi normale döndü. jikle devreden çıkınca bu videodaki hale geldiInsignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof
Yorum
-
bana ateşleme sıkıntısı var gibi geldi.1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: cagri View Post
Böyle bir sorunun teşhisi de ancak senden beklenirdi abi
Arabayı servise gösterdiyseniz gelişmeleri bekliyoruz.
CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
Yorum
-
Birkere, o2 sensörü ve maf hata veriyordur. Sensörler bozukta olabilir. Ama şanzıman üstündeki vuruntu sesi olayı değiştiriyor.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
Yorum
-
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. özel servise çektirdim aracı. bugün tüm gün boyunca testlerini yapmışlar her yerine baktılar. saat gibi çalışıyor hiç bir problem yok dendi. yarın bir kez daha incelenecek. bilmiyorum soru işaretleri var kafamda. durup dururken olacak basit bir ses ve vuruntu gibi gelmiyor bana ama servise çekildikten sonra hiç yapmamış bunu. dip not olarak kaputu açtığımda bolca kedi tüyü vardı. bilemiyorum bir anlam veremedikInsignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof
Yorum
-
O2 sensörü hata kodu üretmez. Voltaj dalgalanması yaratır. Buradan aksak çalıştığı tespit edilir. o2 L1 sensörü. giriş voltu hep değişkendir. Ölçemediği zaman sabitlenir ve araba böyle sapıtabilirde...
Bizim duyduğumuz ses ise bu dalgalanma sonrası oluşan motor vuruntusunun yarattığı fazla aşınmış olan debriaj bilyasının boşluk sesi ve volan a çarpma sesi.
Hepsi bir silsile dahilinde birbirini tetikliyor.CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
Yorum
-
aracı 4-5 gün kadar önce özel servise çekmiştim bir şey bulamamışlardı. bu süre zarfında bir sıkıntı yoktu. bugün tekrar yaptı videodakinin aynısını. ne alaka ama akü kutup başını söküp bekleyip taktım düzeldi :S 2 gün önce de motor gücü azaltıldı, esp ve servis uyarısının 3 ünü birden verdi ilk çalıştırdığmda. onda da kutup başını söktüm taktım düzeldi. zaten 5-6 aydır da afl far hatası verip duruyor kasislerden geçtikten sonra uzun farları çalıştırmıyor. ön far seviye sensörünü değiştirdim 2 gün vermedi hatayı bugün tekrar verdi. artık aracı benzin döküp yakacak kıvama geldimInsignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof
- Beğenmeler 1
Yorum
Yorum