Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tekerlek ölçüsü değiştirme (inceltme)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Tekerlek ölçüsü değiştirme (inceltme)

Arkadaşlar bu konuda eski bir konu varmı diye baktım ama bulamadım. Insignia' nın 245 45 R18 olan lastik ölçüleri daha inceltilerek mesela 205 gibi bir değere indirilirse yakıt için anlamlı bir tasarruf elde edilir mi?
    Yol tutuştan verilen tavizin yanında süspansiyon konforu, yol sesi gibi parametrelerde nasıl değişiklikler olur.

Bu inceltme hesabı aşağıdaki linkteki gibi bir hesaplama aracı ile işlem yapılınca toplam değişim yüzdesi az görünen bir yeni lastik seçimi yapmak nasıl bir fikirdir sizce?

Mesela 205 55 R18 gibi bir değer mantıklı mı? Siz sadece yakıt tasarruflu olarak böyle bir işlemi önerir misiniz? Yoksa bunu düşünmek bile anlamsız mı?

İlginize teşekkür ederim,

Önceki konularda buna benzer yazışmalar yaşandı. Araç klavuzunda tavsiye edilen ölçüler mevcut. Kaldı ki bahsettiğiniz ölçü çok çirkin duracaktır.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Boşver,yakışıklılığını bozma.Bunun yanında yol tutuş,frenleme gibi hayati açıdan önemli zayıflamalar yaşar.

Yorum

Çirkinlik ve yakışmama konularındaki eleştrilerinize kesinlikle hak veriyorum. Benim merak etttiğim buna benzer bir denemeyi yapıp verim alan var mı? Mesela adam böyle bir aracı çok uçup kaçmadan kullanıyordur, ölçüyü de 215 veya 225'e çekmiştir. 100km' de 1lt tüketim değeri düşürmeyi başarmıştır. Yani özetle estetik kaygıları bir kenara bırakırsak ve sonuçta her türlü cihazın kullanma klavuzundaki değerin dışına çıkarsan bir şeyler kaybederken illaki birşeyler de kazanırsın varsayımından hareket edersek...
        * Bu olay yakıt ekonomisi açısından mantıklı mıdır?
        * Eğer olumlu etkisi varsa hayati bir tehlike oluşturmayacak ama aynı zamanda değişiklikliğe değecek inceltme ölçüsü nedir?
        * Yada bunun hiçbir karı olmaz herşey kullanım ile değişir mi diyorsunuz?
        * Buna benzer birşeyi deneyen var mı?

Teşekkürler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serkanmj View Post
          * Bu olay yakıt ekonomisi açısından mantıklı mıdır?
          * Eğer olumlu etkisi varsa hayati bir tehlike oluşturmayacak ama aynı zamanda değişiklikliğe değecek inceltme ölçüsü nedir?
          * Yada bunun hiçbir karı olmaz herşey kullanım ile değişir mi diyorsunuz?
          * Buna benzer birşeyi deneyen var mı?
          Teşekkürler...
          Çok benzer bir konuda yazışmalarım olmuştu sonuç olarak yakıt anlamında farkın çok çok az olacağı ortaya çıkmış ben de lastikleri değiştirmekten vazgeçmiştim. Zira tüketimde azalma bile olsa yeni jant+lastik takımının maliyetini çoook uzun zamanda çıkarmak mümkün olabileceğinden pratikte bir anlamı kalmıyordu.

Benim asıl araştırma sebebim aracın konforunu arttırmaktı ki gerçekten de artacağına eminim ancak yeni jant+lastiğe 1500-2000 TL vermek çok anlamlı gelmedi mevcut lastikleri biraz düşük basınçta kullanıyor konforu bu şekilde arttırıyorum.

Yorum

Amac nedir test yapmakmi yoksa kullanmakmi

Mutlaka ince lastik te surtunme azalacagi icin motoru yormuyacak ve yakit tasarrufu olur

Hangi hizda olursaniz olun fren mesafeniz artacak
            Arac hiziniz artacak
            Virajlarda riskiniz artacak

Araca ince lastik yerine kucuk jant takin daha iyi 18 yerine 15-16 jant takin buda ekonomi saglar

Ozetlersek orjinali bozmayin
            Son düzenleme: FacomX; 04.05.2018, 23:32.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

215/50/18 ölçüsü 245/45/18 ile benzer çapa sahip ya da 205/55/18 olabilir ama tahminim yol tutuş ve frenleme bayağı olumsuz etkilenebilir. Yakıt tüketiminin de 1 lt falan düşeceğini sanmıyorum, belki yarım litre falan fark edebilir.
              ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Cevaplar için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla siz tecrübeli üyelerin genel kanısı zar zor 0.5LT' den biraz fazla yakıt ekonomisi sağlanabileceği ama işin ucunda ağırlığı yaklaşık 1600kg olan bir arabanın virajlarda yolcular için tehlike saçabileceği. Özetle anladığım kadarıyla, atılan taş ürkütülen kuşa değmiyor ve risk çok fazla. Bu fikri rafa kaldırmanın zamanı geldi...

Yorum

245/45/18 yazlık lastiklerle 225/55/17 kışlık lastikler aynı yakıyor. Bilirsiniz kışlık lastikte tüketim artar. Kışlığın yerine yazlık taksak; hadi jant küçültmekten yarım litre diyelim, taban daraltmaktan da yarım litre diyelim, sonuçta bütün bu işlemler bize teoride 1 litre kazandıracak. Gerçek koşullardaki durumu ise forumda kullanıcıları varsa onlardan dinleyelim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serkanmj View Post
                    Cevaplar için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla siz tecrübeli üyelerin genel kanısı zar zor 0.5LT' den biraz fazla yakıt ekonomisi sağlanabileceği ama işin ucunda ağırlığı yaklaşık 1600kg olan bir arabanın virajlarda yolcular için tehlike saçabileceği. Özetle anladığım kadarıyla, atılan taş ürkütülen kuşa değmiyor ve risk çok fazla. Bu fikri rafa kaldırmanın zamanı geldi..
                    Son uzun yol seyahatimde, yani geçen hafta, özellikle 150'den sonraki yüksek hızlarda ne 3.20'ler ne de benzeri sınıftaki bir araç önümde tutunabildi. Mevcut lastiklerle Insignia yere öyle bir yapışıyor ki otobanda 160-170'le virajlara girseniz bile zerre kadar kaymıyor. İşte lastik inceltince bu güvenden mahrum kalıyor, diğer araçlar gibi daha kontrollü sürmek zorunda kalıyorsunuz.

Yorum

İşleniyor...
                    X