Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia 2016 Model Multimedia Dokunmatik Sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia 2016 Model Multimedia Dokunmatik Sorunu

Merhabalar,

2016 elite paket aracımın garantisi devam ediyor. Aracın multimedi ekranında bir noktaya parmağın yumuşak ucu ile dokununca birden çoklu nokta algılama problemi var. Mesela radyo listesinde bir istasyona basınca onun altındakini yada üstündekini hatta bazen BACK kısmını bile algılayıp menuden bile çıkabiliyor.
    Ama bu problem tırnak ucu ile dokununca oluşmuyor. Tırnak ucu ile fazla bastırmadan dokununca sadece istenilen yeri algılıyor. Ekranda bir kalibrasyon problemi var gibi görünüyor. Resistive ekran bile olsa bu çalışma sisemi saçma ki ben bu ekranın kapasitif olduğunu biliyorum, eğer yanılmıyorsam.

Bu problemi YETKİLİ SERVİS "Yapacak birşey yok. Değiştirsek bile zaten yenisi de böyle çalışacaktır" gibi saçma bir bahane ile tabiri caizse sümenaltı etme eğiliminde. Benim merak ettiğim sizlerin de dokunmatiği böyle mi çalışıyor ve sizce ben ne yapmalıyım. Araç hala serviste.

Kasasız belasız sürüşler dilerim...

cihaz ayarlarında ekran kalibrasyonu var. Onu kullanın.
    Fikrin kadar varsın!

Yorum

Kalibrasyonu yaptım ama hatta birkaç kere tekrar tekrar yaptım. Çok dikkatli bir şekilde yaptım ama fayda etmedi.
      İlginiz için teşekkür ederim.

Yorum

Merhaba, kendinizi tanıtmadıysanız tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız seviniriz.

Hangi şehirdesiniz? bulunduğunuz yerde birden fazla servis varsa başka yere götürün bence. Böyle bir şikayet için dosya açmaları lazım çünkü okuduğum kadarıyla normal birşey değil. Insignia'nın ekran dokunmatiği normalde çok iyidir bence sorun olma ihtimali yüksek.
        InsigniaTEAM

Yorum

Forum adetlerini bilmediğim için atladım tanışma faslını. Az önce hallettim.

Dün servisten aracı teslim aldım. Çok uzun süre kullanma fırsatım olmadı ama sanki düzelme var gibi. Yani bana söylenmeyen bir işlem mi yapıldı yoksa yazılım güncellemesi yapılınca kendiliğinden mi düzeldi anlamadım ama daha iyi son durum. Sanki algılama hassasiyeti azaltılmış gibi görünüyor. Çünkü bazı çok hafif dokunuşları algılamıyor yeni durumda ama en azından artık sağlıklı olarak kullanılabiliyor.

Eğer serviste gelen her araca hiçbir işlem yapılmadan önce güncelleme yapıyorlarsa ve durum düzeldiyse ordaki ustanın söylediği "bu normal çalışıyor" açıklaması da anlam kazanıyor.

Bu arada serviste aynı model insignia' ların dokunmatik ekranının önünde koruma kılıfı olduğu ama benimkinde olmadığı söylendi. Belki de eski sahibi söktü bilemiyorum. Belki de benim yaşadığım, eski halindeki aşırı hassasiyetin sebebi bu da olabiilir. Şu anda bence iyi ve kullanılabilir.

Herkese hayırlı sürüşler dilerim,

Yorum

Orjinal yazı sahibi: serkanmj View Post
            Bu arada serviste aynı model insignia' ların dokunmatik ekranının önünde koruma kılıfı olduğu ama benimkinde olmadığı söylendi. Belki de eski sahibi söktü bilemiyorum. Belki de benim yaşadığım, eski halindeki aşırı hassasiyetin sebebi bu da olabiilir. Şu anda bence iyi ve kullanılabilir.
            Merhaba, benim aracımın ekranında da ekran koruma filmi vardı ama kalınca bir film. Ekranı bu film ile kullanırken ben de aynı sorunları yaşıyor ve sürekli kalibrasyon yapmak zorunda kalmama rağmen sorun düzelmiyordu. Geçenlerde "benimle mezara gidecek değil ya.." diyerek koruma filmini söktüm. Şu an ekran çok daha tutarlı ve düzgün çalışıyor. Diğer araç sahipleri hala neden filmle kullanıyorlar bilmiyorum ama bence bu fabrika çıkışınca gelen ve aracı kullanırken sökülmesi gereken bir film zira köşesinde beni sök diye bağıran ve ekrana yapışmayan bir kısım var.

Yorum

Koruma filmi konusunda size katılıyorum. O filmlerle kullanılmaz, o zaten nakliye vb. durumlarda çizilmelerin önlenmesi içindir. Bu koltukları üstündeki naylonlarla kullanmak gibi birşey aslında. Ben de servisin açıklamasına pek ikna olmadım ama şimdilik ciddi problem olmayınca fazla da suyu bulandırmadan takılmaya karar verdim.

Yorum

İşleniyor...
              X