Duyuru

Collapse
No announcement yet.

park sensörü problemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• park sensörü problemi

arkadaşlar merhaba. 2009 cosmo insignia kullanıcısıyım. bir süre önce arka park sensörlerinden ses gelmiyordu. önlerde problem yoktu. park yardımcısı kapalı gibi bir uyarı vermiyordu, sadece ses gelmiyordu. aydın-surtaş yetkili servisine götürdüğümde direkt parça değişimine gitmeyi düşündüler (klasik). ısrarla hata vermediğini sadece ses gelmediğini söylesem de sensörlerin hepsini değiştirmek gerektiğini söylediler kafama yatmadı. çözüm olarak arka tamponu söktüm. orijinallerini soketlerinden çıkarmadan(yoksa hata verecekti) sadece yuvalarından çıkarıp tampona plastik kelepçe ile sabitledim. boş kalan yuvalara da uyduruk, her yerde satılan park sensörlerinden aldım, geri vites lambasından güç alarak montajını tamamladım. 1-2 gün sıkıntı yoktu, önler orijinal olarak çalışıyordu, arkalar da yeni taktığım sensörler çalışıyordu. 2 gün sonra ise ön orijinaller çalışmamaya başladı ve bu sefer de park yardımcısı kapalı hatası vermeye başladı geri vitese taktığımda yada sensörleri açma butonuna bastığımda. ilk arkalar çalışmıyorken böyle bir hata vermiyorken artık bu hatayı veriyor ve önler de çalışmıyor. sorum şu:sensörlerden herhangi biri (ön/arka farketmeksizin) bozulsa tüm sistemi kapayıp bu hatayı mı veriyor? yada sorun bu mudur? sorun bu ise hangi sensörün arızalı olduğunu nasıl anlayabilirim? sizce ne yapmam gerekir? saygılar keyifli forumlar.
    Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

Daha önce şu konuda http://www.insigniateam.com/forum/serbest-kürsü/serbest-kürsü-aa/602806-ücretsiz-parçalar/page6 çağrı bey size yanıt vermiş bu konu ile alakalı.

Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Evet biliyorum da o sorunu çözdüm zaten arka park sensörlerini farklı takarak. Şimdi olan sorun daha farklı
      Insignia 1.6 T Cosmo // Safire Black // Flexride // Bej + Maun Deri Döşeme // Koltuk Isıtma // Sunroof

Yorum

Daha önce Çağrı'nın dediği gibi bir sensörde sorun olduğunda sistem tamamen kapanıyor ve uyarı veriyor. Siz sensör düğmesine bastığınızda da üzerinde ki ışık yanıp sönüyor. Aracı bilgisayara bağlayıp hata kodlarını silmeniz gerek, düzelmezse akü kutup başını söküp bir kaç dakika sonra takıp beyni resetleyerek çözüme ulaşabilirsiniz. Sistem aktif olduğunda ise arızalı sensörü bulup tamir yoluna gidebilirsiniz.

Sensörlerde problem yoksa kablo tesisatını, park sensör modülünü gözden geçirebilirsiniz.

Yorum

Tek başına Akü kutup başını söküp takma işlemi sistemi tekrar aktif eder mi? Yoksa illa ki hata kodlarını sildirmem mi gerekecek? Diyelim sistem tekrar aktif oldu, arızalı olan sensörü nasıl tespit edeceğim?

Yorum

Akü kutup başı yöntemini deneyebilirsiniz servise gidemeyecekseniz. Eğer ki sistem aktif olursa bir kişi aracın etrafında gezer, siz içeriden dinlersiniz. Gezen kişiyi algıladığında sesli uyarı veriyor zaten, önü kapanmasına rağmen uyarı vermeyen sensör sorunludur.

Yorum

Sistem tekrar aktif olduğunda arızalı sensör takılı olduğundan sistem yine kapanmaz mı? Daha doğrusu aktif olamaması lazım orasını pek anlamadım sistem çalışırsa arızalı sensörle birlikte, o şekilde bulurum tabi ki

Yorum

Bu arada park yardımcısı ile park asistanı da hata veriyor. Bu ön sensörlerin birinde arıza olduğunun kanıtı mı yoksa arkalardan biri de arızalansa park yardımcısı ile birlikte park asistanını kapatıyor mu?

Yorum

Park asistanı da sensörler ile çalıştığı için arıza veriyordur. Herhangi bir sensör arızalı olabilir. Ön veya arka fark etmez.

Yorum

akü kutup başını söküp 5-10 dk bekledikten sonra tekrar taktım fakat sistem yine anında kapattı kendini. sonuç alamadım maalesef

Yorum

Arkadaşlar merhaba, kolcagi söktüm, bardaklık sürgüsünü tamir etmek için. El freni soketini çıkardım taktım. Topladıktan sonra park sensörü kafasına göre ötüyor, sanki önünde biri varmış gibi. Ne oldu anlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler... Bu arada forumda yeniyim, ilk mesajim ????

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mendoza09 View Post
                        Arkadaşlar merhaba, kolcagi söktüm, bardaklık sürgüsünü tamir etmek için. El freni soketini çıkardım taktım. Topladıktan sonra park sensörü kafasına göre ötüyor, sanki önünde biri varmış gibi. Ne oldu anlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler... Bu arada forumda yeniyim, ilk mesajim ????
                        Akü - kutup başını sök 4 - 5 dk bekle geri tak sorunun düzelir muhtemelen.

Yorum

İşleniyor...
                        X