Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyon Hidroliği Kaç Litre?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Direksiyon Hidroliği Kaç Litre?

Merhaba arkadaşlar. Aracımın direksiyon yağını değiştirmek istiyorum. Zamanında eksik diye min'den max'a kadar yağ koymuştum. Takribi bir bir çay bardağı ya da biraz daha fazladır. İçindeki yağa baktım kırmızı. Bende de BP direksiyon yağı vardı kırmızı. Ekledim üstüne Aklıma bile gelmedi farklı olabileceği. Arabadan direksiyonu çevirdikçe ses geliyordu ama bu ses yağ eklemeden önce var mıydı hiç hatırlamıyorum. Hatta ben yağı koyduktan çoook sonra fark ettim sesi tesadüf eseri. Amortisör takozu sesine benziyor ama bu biraz daha inilti şeklinde. çevirdikçe ınnnnnn yapıyor bırakınca duruyor. Pompayı elimize almasak bari. Bir yıldır da bu şekilde geziyorum. Bazen belirgin yapıyor bazen hiç yapmıyor. Hatta durduğum yerde çevirince duyuyorum sadece. Yolda giderken ses yok.

Ben aracın direksiyon hidroliğini komple boşaltsam kaç litre yağ alır tekrardan bilgisi olan var mı?

Bugün GM Dexron 6 yağ aldım direksiyon yağı orjinal buymuş. 1 Litre yeterli olur mu bilemiyorum. Olmadı bir litre kadar boşaltıp yağı komple ekleyeyim diyorum.

Bu işin incelikleri nedir?

Yukardan şırınga ile çekip yeni yağı ekleyip direksiyonu çevirip hatta biraz dolaşıp tekrar bu şekilde tamamen 1 litreyi eklesem en sorunsuzu bu olur galiba.
    1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Enteresan bir durum eklediginiz yağ ile bir sorun olacagini dusunmuyorum sizin iciniz rahat olmasi icin tamamen bosaltip orjinal yag kullanin

Bahsettiginiz ses tam turdami cikiyor yoksa her manevradami bahsettiginiz gibi rot baslarindaki kaucukklardan kaynaklanabilir goturun bir ustaya baktirin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Servoelektronik direksiyonlarda kontrolü nasıl yapıyoruz?
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
        Enteresan bir durum eklediginiz yağ ile bir sorun olacagini dusunmuyorum sizin iciniz rahat olmasi icin tamamen bosaltip orjinal yag kullanin

Bahsettiginiz ses tam turdami cikiyor yoksa her manevradami bahsettiginiz gibi rot baslarindaki kaucukklardan kaynaklanabilir goturun bir ustaya baktirin
        Sona dayayıp zorlayınca çıkan pompa sesinden farklı olarak direksiyon çok az dönse bile durana kadar ınnnn yapıyor. Yavaş çevirirsem belli belirsiz geliyor. Tam güçle çevirirsem biraz daha belirgin geliyor.

GM Dexron 6 yağ aldım 1 litre. Yarın ya da öbür gün 15.000 bakımında 1 litre kadar boşaltıp üstüne koymayı düşünüyorum.

Rot başı ya da rot kolu gibi bir ihtimal aklıma gelmemişti ama mantıklı. Onlarda da sıkıntı olabilir. Motor çalışmıyorken aracı havaya kaldırıp çevirmeyi deneyeceğim bir de. Yine ses gelirse rot başından ya da amortisör kulesinden geldiğini düşüneceğim. Ona göre bir yol çizip çözüme ulaşırsam konuya bilgi vereceğim.

1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İşleniyor...
        X