Merhaba arkadaşlar. Aracımın direksiyon yağını değiştirmek istiyorum. Zamanında eksik diye min'den max'a kadar yağ koymuştum. Takribi bir bir çay bardağı ya da biraz daha fazladır. İçindeki yağa baktım kırmızı. Bende de BP direksiyon yağı vardı kırmızı. Ekledim üstüne Aklıma bile gelmedi farklı olabileceği. Arabadan direksiyonu çevirdikçe ses geliyordu ama bu ses yağ eklemeden önce var mıydı hiç hatırlamıyorum. Hatta ben yağı koyduktan çoook sonra fark ettim sesi tesadüf eseri. Amortisör takozu sesine benziyor ama bu biraz daha inilti şeklinde. çevirdikçe ınnnnnn yapıyor bırakınca duruyor. Pompayı elimize almasak bari. Bir yıldır da bu şekilde geziyorum. Bazen belirgin yapıyor bazen hiç yapmıyor. Hatta durduğum yerde çevirince duyuyorum sadece. Yolda giderken ses yok.
Ben aracın direksiyon hidroliğini komple boşaltsam kaç litre yağ alır tekrardan bilgisi olan var mı?
Bugün GM Dexron 6 yağ aldım direksiyon yağı orjinal buymuş. 1 Litre yeterli olur mu bilemiyorum. Olmadı bir litre kadar boşaltıp yağı komple ekleyeyim diyorum.
Bu işin incelikleri nedir?
Yukardan şırınga ile çekip yeni yağı ekleyip direksiyonu çevirip hatta biraz dolaşıp tekrar bu şekilde tamamen 1 litreyi eklesem en sorunsuzu bu olur galiba.
Ben aracın direksiyon hidroliğini komple boşaltsam kaç litre yağ alır tekrardan bilgisi olan var mı?
Bugün GM Dexron 6 yağ aldım direksiyon yağı orjinal buymuş. 1 Litre yeterli olur mu bilemiyorum. Olmadı bir litre kadar boşaltıp yağı komple ekleyeyim diyorum.
Bu işin incelikleri nedir?
Yukardan şırınga ile çekip yeni yağı ekleyip direksiyonu çevirip hatta biraz dolaşıp tekrar bu şekilde tamamen 1 litreyi eklesem en sorunsuzu bu olur galiba.
Yorum