Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia Fren Balata, Disk ve Kaliperleri Hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insignia Fren Balata, Disk ve Kaliperleri Hakkında

Merhabalar,

Sizlerden bir konu hakkında yardım rica edeceğim. Aracım 2016 model 1.6 cdti 136bg Sportline donanım. Bildiğiniz üzere 19" atom jantlarıyla geliyor.

Bu fren diskleri hakkında bir diğer konuda (http://www.insigniateam.com/forum/teknik-bölüm/teknik-destek/589550-insignia-spor-fren-diski-montajı) kemal6190nickli forumdaşım jant ölçülerine göre disk boyutlarını vermiş fakat 19" için belirtmiş olduğu 355 mm hiç bir markanın (brembo-TRW-ferodo vs.) bizim araçlar için tavsiye ettiği listede bulunmamaktadır (en azından benim aracım için). En büyük ölçü olarak 337 mm gözükmektedir.

1- Sport donanımın 19" jantlarının orijinal disk ölçüsü ön-arka nedir?
    2- Bu orjinal ölçü haricinde bir ölçü takılabilmekte midir? (diğer konuda takılamayacağından bahsedilmiş)
    3- Fren kaliperlerini değiştirerek brembo vs. bir kaliper takmak mümkün müdür?
    4- Orijinal olarak üzerinde gelen disk ve balataların markası nedir?
    5- Sizin kullanıp beğendiğiniz ve önerdiğiniz disk balata markası-modeli var mıdır?

Bu sorularımı yanıtlayıp yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
    Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Benim bildiğim Disk çapı aracın gücüne göre değişiyor Jant büyüklüğüne göre değil.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Diğer linkini verdiğim konuda konu sahibi forumdaş jant ölçüsüne göre disk çapı vermiş ve özellikle araçta ki janta ait disk ölçüsünden başkasının takılamayacağını belirttiği için merak etmekteyim konuyu.

Yorum

mert1411 diğer konuda referans bilgisi opele ait değil Zimmerman firmasının yorumu

Opelde disk büyüklüğü Motorun gücüne göre verilir Jantın boyutuna göre değil ver hemen hemen bütün markalarda bu şekilde dir bu şu şu demek değildir orjinal boyutundan büyük disk takılmaz değil istediğiniz ebatta aracınızın müsade ettiği bütün boyutta disk takabilirsiniz tabiki orjinlinden küçük olmamak şartı ile jant ve disk uyumu için bazen büyük disk kullanılabiliyor opelin frenleme mesafesi bir çok araca göre iyidir ve üzerindeki orjinal ekipmanlarla birde extra güçlendirilmiş ekipmanlarda bu dahada iyi oluyor

Opel Servisini arayın şasi numaranızı söyleyin size hangi boyutta disk kullanmanız gerektiğini servisler söylecektir araç modeli ve gücüne göre parça kodları değişebiliyor ama ölçüler değişmiyor.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Çap vs değişikliğini bir bilenle birlikte yapmakta fayda var diye düşünüyorum. Frenlemeniz daha iyi olabilir ama dengesiz, orantısız frenleme de sıkıntı yaratabilir.

Yorum

Cevaplarınız için çok çok teşekkürler. Aslında şu an için bir disk fren sıkıntım bulunmuyor. Aracım daha 12000'de. Fakat 19" jantın içinde bizim diskler çok küçük gözüküyor o yüzden değiştirme fikri oluyor kafamda.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mert1411 View Post
              Cevaplarınız için çok çok teşekkürler. Aslında şu an için bir disk fren sıkıntım bulunmuyor. Aracım daha 12000'de. Fakat 19" jantın içinde bizim diskler çok küçük gözüküyor o yüzden değiştirme fikri oluyor kafamda.
              Hem disk hem de kaliper için ben de senin gibi düşünüyorum, hele ki 20 inçlerde görmeyin, çok küçük kalıyor diskler. Ama Allah var bu düşüncem sadece görsel olarak var, çünkü frenleme hususunda araçlarımızın maşallahı var.

Yorum

Benim aracımda 2015 insignia cosmo 170bg ve benim görüşüm,orjinali neyse o. Eğer daha küçük yada daha büyük disk gerekseydi opel zaten bunu düşünürdü. Bence disk boyutlarınız ile oynamayın,Allah korusun araç frenlemede falan dengesizleşebilir.

Yorum

aftermarket ürünlerin , orijinale nazaran daha iyi veya daha kötü olanları her zaman mevcuttur. Tüm markalarda bu tür ürünler bulunmaktadır , tercih konusunda maliyet en büyük etken olmakta. Balatada üretim tarihi de büyük fark oluşturacaktır , zira belli bir zaman sonunda özelliğini yitirerek materyalinde sertleşme olacaktır.

Yorum

İşleniyor...
                  X