Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Flexride Araca Flexride Olmayan Amortisör Kullanılır mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Flexride Araca Flexride Olmayan Amortisör Kullanılır mı?

Merhabalar;
    Aracım 2009 1.6 T Sport Flexi şasi. Aracımın sol arka amortisöründe bir sıkıntı mevcut. (yada ben öyle hissediyorum) Arada Süspansiyon arızası veriyor. (çok nadir) Aracım flexride özelliklerini fazlasıyla yerine getiriyor. Sadece normal kullanımda sol arkadan bozuk yollarda gelen rahatsız edici bir ses mevcut. Sorunun neden kaynaklandığı konusunda tam fikir almak için iyi bir servise göstermem gerekiyor. Fakat Muğla'da buna uygun olduğunu düşündüğüm bir servis yok malesef. (İki özel servis var, birisi idare eder diğeri ise ne sattığından bile bihaber)

Netten amortisör fiyatlarına ulaştım bir iki firmayla görüştüm. Verilen fiyatlar 950-1050 TL aralığında amortisör başı. Yanlış bilmiyorsam takım olarak değişecek amortisörler. Fiyat külfetli olacak. Ki hepsini değiştirmeye gerek var mı onuda bilmiyorum.

Aslında şunu da düşünmedim değil. Araca normal amortisör takılabiliyor mu? (flex olmayan) (Aracımı uzun süre satmayı düşünmüyorum, seste beni rahatsız ediyor. Bu şekilde binmekte istemiyorum)

Yada temiz çıkma bulabilir miyim uygun fiyatlara. Eğer takılırsa dezavantajı sadece yumuşaklık ve sertlik mi oluyor? Veya sport basıldığında aracın atikliğini gaz tepkimesini etkiliyor mu?
    2017 1.6 CDTI 136HP Excellence
    Flexride
    Parkgo
    Adaptive Cruze Control

Aslinda sunu net anlamak gerekir sensor hatasimi var yoksa amortisor hatasimi diye

​​​​​​Bence sadece problemli amortisoru degistirin keyfinize bakin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Araba benim olsa yapmayı düşüneceğim son şey olurdu sanırım Öyle birşeyi düşünmeyin bile derim, Flexride varsa ona uygun amortisör kullanmak lazım.
      InsigniaTEAM

Yorum

Sayın FacomX bunu anlamak bulunduğum bölgede çok zor. Yetkili servisle önceki aracım (Astra K) nedeniyle baya sıkıntılar yaşadım o yüzden gitmiyorum. Özel servisler bana göre corsa ve astracılar.

cagri bey elimde arka çift taraf normal amortisör var yani geçici bir süreliğine kullanabilirmiyim diye düşündüm.

Aracıma son iki ayda gereğinden fazla masraf ettim, bu yüzden açıldım daha fazla açılmak istemiyorum.

Sübap değişimi (aslında hiç gerek yokken)
        Conta Değişimleri
        Triger ve Diğer Kayışlar
        Buji
        Bobin
        Oksijen Sensörü
        Lastikler
        Jantlar
        Şansuman Bakımı
        Akü
        Sol Sağ Aks
        Z Rotlar
        Lpg Bağlantısı (AFR ayarı yapıldı)
        Normal yağ ve filtre bakımları
        Vb.. diğer bakımlar.

Araçta çok titizim en küçük sorunda bakım yaptırdım. Bende şu anda kullanmak istemiyorum normal amortisör ile ama malumunuz.
        Flexride
        Parkgo
        Adaptive Cruze Control

Yorum

Aracıma uygun sol ön flex amortisör buldum. Arkadaş almış ama kullanamamış. 600 lira diyor. Hiç kullanılmadığını söylüyor.
          You do not have permission to view this gallery.
          This gallery has 1 photos.
          Flexride
          Parkgo
          Adaptive Cruze Control

Yorum

Flexi li araçlarda önlerde kullanılan amortisörle arkada kullanılan amortisör aynı değil

Sizin arka amortisörde sorun vardı olmaz.

Önler ucuzdur arkalar pahalıdır

Yorum

FacomX evet ön amortisörler farklı arkalardan. Fiyat aslında uygun bir tane daha sağ bulabilirse çifti 1000 tl olacak. Alıp elimde tutacağım. Arkalar içinde birşeyler düşüneceğim. Ama aklım halen daha elimde takım olarak flex olmayan arka amortisör olması nedeniyle flexi buluncaya kadar normal olanları takıp kullanabilmekte.
              Flexride
              Parkgo
              Adaptive Cruze Control

Yorum

Ön amortisörler gm marka orjinal 1050 TL, arka amortisörler ise 1150 TL tanesi olarak fiyat aldım.
                Flexride
                Parkgo
                Adaptive Cruze Control

Yorum

Opelin fix kampanyalarından uygun fiyat alınabilir

Yorum

FacomX Opel fix kampanyası ile arka takım amortisör Muğla Opel Çerçiler yetkili servisine biraz önce sordum 1550*2:3100 TL işçilik hariç fiyat verdiler. (şaka gibi)
                    Flexride
                    Parkgo
                    Adaptive Cruze Control

Yorum

Ya yukarıda ilk yazdığınız rakam Flexride olmayan normal amortisör olabilir yada en son yazdığınız rakam OpelFix içermeyen normal rakamdır. Bence ikisinden birisi. (ilk rakam yetkili servisten mi alındı bilmiyorum ama)

Yetkili servisten alınabilen max. indirim %25'dir ama OpelFix demek, parçaya göre %40-%50-%60 değişen oranlarda indirim demek. Ya bu amortisörlerde fix yoktur yada işin içinde yanlış fiyat var. (dediğim gibi önceki yazdığınız fiyatlarla karşılaştırarak bu yorumu yapıyorum)
                      InsigniaTEAM

Yorum

Merhaba;
                        İlk yazdığım fiyat netten satış gerçekleştiren birbirinden farklı 3 firmanın verdiği fiyatlar. Son yazdığım buradaki yetkili servis fiyatı. FİX kampanyası ile fiyat verirmisiniz dedim bu fiyatı verdiler. Benim aldığım fiyatlara göre abartılı bir fark olduğunu söylediğimde aldığım cevap "Bizim fiyatlarımız böyle"
                        Flexride
                        Parkgo
                        Adaptive Cruze Control

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri View Post
                          Ya yukarıda ilk yazdığınız rakam Flexride olmayan normal amortisör olabilir yada en son yazdığınız rakam OpelFix içermeyen normal rakamdır. Bence ikisinden birisi. (ilk rakam yetkili servisten mi alındı bilmiyorum ama)

Yetkili servisten alınabilen max. indirim %25'dir ama OpelFix demek, parçaya göre %40-%50-%60 değişen oranlarda indirim demek. Ya bu amortisörlerde fix yoktur yada işin içinde yanlış fiyat var. (dediğim gibi önceki yazdığınız fiyatlarla karşılaştırarak bu yorumu yapıyorum)
                          Merhaba flexride olan araca normal amortisor takılır mı sadece bunu merak ediyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: basoglanh View Post
                            Merhabalar;
                            Aracım 2009 1.6 T Sport Flexi şasi. Aracımın sol arka amortisöründe bir sıkıntı mevcut. (yada ben öyle hissediyorum) Arada Süspansiyon arızası veriyor. (çok nadir) Aracım flexride özelliklerini fazlasıyla yerine getiriyor. Sadece normal kullanımda sol arkadan bozuk yollarda gelen rahatsız edici bir ses mevcut. Sorunun neden kaynaklandığı konusunda tam fikir almak için iyi bir servise göstermem gerekiyor. Fakat Muğla'da buna uygun olduğunu düşündüğüm bir servis yok malesef. (İki özel servis var, birisi idare eder diğeri ise ne sattığından bile bihaber)

Netten amortisör fiyatlarına ulaştım bir iki firmayla görüştüm. Verilen fiyatlar 950-1050 TL aralığında amortisör başı. Yanlış bilmiyorsam takım olarak değişecek amortisörler. Fiyat külfetli olacak. Ki hepsini değiştirmeye gerek var mı onuda bilmiyorum.

Aslında şunu da düşünmedim değil. Araca normal amortisör takılabiliyor mu? (flex olmayan) (Aracımı uzun süre satmayı düşünmüyorum, seste beni rahatsız ediyor. Bu şekilde binmekte istemiyorum)

Yada temiz çıkma bulabilir miyim uygun fiyatlara. Eğer takılırsa dezavantajı sadece yumuşaklık ve sertlik mi oluyor? Veya sport basıldığında aracın atikliğini gaz tepkimesini etkiliyor mu?
                            İyi akşamlar sorununuz ile ilgili alarak size bir önerim olacak aracın arka lastiklerini iki elinizle tutun kendinize doğru sallayın eğer boşluk varsa arka tabla burçları ölmüş sensörsel arzalara gelince de fişlerini söküp temizleyin geri takın sorunuz büyük ölçüde gider

Yorum

Orjinal yazı sahibi: basoglanh View Post
                              Merhabalar;

Büyük ihtimalle aracınızın amartisörlerinde bir sorun yok diye düşünüyorum 2 yıl önce kendi aracım 170 HP Insignia da bozuk yollarda arkadan rahatsız edici ses geliyordu ve normal yolda gidekende araba esneyince arka tarafı sallıyordu kaç yere götürdüm arka amortisörler değişecek dediler sonra normal sıradan bir ustaya götürdüm arka tapla burçları değişmesi gerek burçlar tek satılmıyor tabla ile değişecek dediler ben de kalsın şimdilik diyip ayrıldım sonra En son olarak amca oğluna bir sorayım o da tamirci diyerek onun yanına götürdüm oda arka tabla burçları değişecek dedi nasıl yaparız dedim biraz araştırma yaptı burçlar tek yok ama birşey deneyelim mi diye sordu ben de tamam deneyelim dedim arama taplaları söktü tornaya gönderdi burçları söktürdü inceledi Vectra c' nin burçları ile aynı bu dedi Vectra c' burçu aldı torna da taktırdı 2 yıldır sorunsuz şekilde kullanıyorum bilğiniz olsun.. masrafa gelince tablaları değiştirmiş olsaydım tanesi o zamanlar 750 TL idi iki tabla 1500 TL parca parası tutuyordu ama bu denediğimiz yöntem ile 250 ye işçilik dahil çözmüş olduk

Yorum

İşleniyor...
                              X