Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Flexride Araca Flexride Olmayan Amortisör Kullanılır mı?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Orjinal yazı sahibi: Mert ERİK View Post

Merhaba flexride olan araca normal amortisor takılır mı sadece bunu merak ediyorum
    Merhaba, mekanik olarak takılır, yazılımsal olarak takılmaz arabanın ecusundaki bilgi flexride amortisöre göre kodlanmış oluyor çünkü.

şahsi fikrim ise Flexride'a sahip bir Insignia normale çevrilmemeli, tahminimce amortisör patladı ve yeni parça pahalı geldi, varolan amortisörleri tamir ettirmeyi deneyin derim.
    InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mert ERİK View Post

Merhaba flexride olan araca normal amortisor takılır mı sadece bunu merak ediyorum
      Merhaba,

Elbette takilir. Mekanik arac parcalarini gozunuzde fazla buyutmeyin. Arka amortisor daha kolay. Cunku yaylar amortisorden ayri yerde. Amortisoru sokup cesitli markalarin parcasini satan bir yere gidinki az gezersiniz. Ayni olculerde bir sade amortisor bulun. Monte yerleri ve somun olculeri ayni olsun yeter. Mumkunse SUV modellerinkini tercih edin. Cunku insignia nerdeyse 2 tona yakin bir arac. 1000-1200 kiloluk kia reno hundayi gibi araclarin amortisorleri size yaramaz. Ben uzun yillar yurt disinda yasiyorum. Aracinin konforundan rahatsiz olan bir cok suruculer amortisorleri 1998-2006 arasi E sinifi mercedesinkini takarlar. Amortisorlerde parca kodlarinda farkli modellere uyum cikmasada aslinda uyumludur. Isini bilen bir yere gidin halleder.Ayrica adaptif suspansiyona sahip bir cok arac kullandim. Mercedes, lexus, range rover, vw ve opel. SUV modeller ve bir kac pahali arac disinda fark oyle ahim sahim degil. Ozelliklede insigninada dunyanin parasini verip yeni bir flexiride amortisor almaya degecek bir fark bir konfor detayi yok. Opelin flexiride sistemi gercekten cok cok pahali. Cok efektif calisan oyle tadindan yenmeyen bi sistemde degil. Ustunede malum dolar fiyatlari. Yanina yaklasmak imkansiz. En iyisi dayanikli mumkunse agir bir modelin amortisorunu takin hepsinden iyi olur. Flexiride sistemini elektornik olarak susturmak - kandirmak icin kitler var. Amortisordeki sistem zaten basit bir elektro miknatis-valfdir. Yada serviste ECU dan tamamen devre disi birakabilirler sistemi.

Diger onerim ise amortisorun icini acarak sizdirmazlik parcalarini degiserek extra guclendirerek gaz basan tamir eden yerler var. Belli bi sure idare eder. Cok sert darbe shock almadikca sorun cikarmaz. Insignialarda amortisor gazli sistem. Yagli sistemin tamiri daha kolay ve uzun omurlu. Gazli sistem biraz problemlidir. Arastirip butcenize ve kendinize uygun karar verebilirsiniz.

Yorum

Merhabalar. Son 20 gündür 170hp makyajlı flexride insignia aracımda sağ önden gelen lak lak ses sebebiyle bugün özel serviste baktırdım. Hafif bir yağ kaçağı vardı. Usta amortisör patlak dedi. Herhangi bir arıza lambası veya ikaz vermiş değil. Usta bu şekilde aracı kullanabileceğimi sorun olmayacağını söyledi. Sesi yokuş aşağı bozuk satihlarda duyuyorum bundan başka zaten ses gelmiyor. Nette araştırdım, elektrikli diye satılan ve tanesi 15 bin lira olan amortisörlere denk geldim. Eğer buysa çok pahalı gerçekten.
        Tek amortisör değişse sorun olur mu, illaki çift olarak mı almak lazım?
        Tamir olabileceğini öğrendim. Elektronik bir arıza vermedi çünkü. Keçe ve o ring ile yağ konulması yeterli gelip sistem eskisi gibi çalışır mı?
        Flexride amortisörün tamiri normal amortisör ile benzer midir? Yani normal amortisör tamirini yapan biri flexride amortisör de tamir edebilir mi? Ne dersiniz?
        Son düzenleme: Kara Murat; 31.08.2022, 21:49.
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
        X